şok kullanmak mesafeyi etkilemez demeyelim de doğrudan etkilemez diyelim biz ona.şok kullanmanın amacı kopmaları engellemektir ve size biraz daha güç kullanımı olanağı sağlar örneğin 0.25 mm misina ile 100 gr kurşun kullanıyorsanız ve takımı savururken kopma problemi yaşıyorsanız şok kullanarak kurşunun gramajını arttırabilir ve bir miktar daha güçlü savurarak daha ileri mesafelere ulaşabilirsiniz
bu doğru. iyi bir tanım. sadece kurşun gramajını artırarak daha uzun mesafeye ulaşma avantajı yok. bununla beraber, daha ince bir örgü kullanma avantajı getiriyor. bu asıl avantajı. burada söylenildiği gibi şok erimi artırmıyor, erimi artıran şoktan sonraki ince örgü, şok bunu kullanabilmemiz için (kopmadan) gerekli bir mecburiyet sadece.
bununla beraber; bu konunun ayrı bir yeri var ve benden çok daha fazla değişik örgü kullanmış arkadaşlar da marka model bilgilerini paylaştı. incelenirse artık şok kullanmadan da yalnızca örgü ile kopmadan, gerekli ağırlıkta kurşunu savuracak ince örgüler var piyasada. elbet pahalı...
ben berkley whiplash crystal 0.08 ile 185 gr kurşunu defalarca attım. konunun uzmanı arkadaşlar bazı örgüler için kutusunda .08 yazıyor ama ölçersen şu çıkıyor filan diyorlar, benim ölçmek için donanımım yok, yazan .08 ve çekeri 12.3 kg. tüm bu örgüler, şoklar filan piyasaya girmeden önce sardığınız .35 misinanın çekeri kaçtı ki? ancak bu kadar. şu ana kadar denediğim 5 örgü içerisinde en uzak erime ve en çok verime bununla ulaştım.
sonra tekne pervanesi kesti