Solunar Takvimi ve Hava Basıncı Etkileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu takvime göre gittiğim hiç bir avda başarılı olamadım, bilakis en verimsiz görünen günlerde ise güzel avlarım oldu. O yüzden balığa çıkacağım zamanlarda hava ve su durumu dışındaki verilere bakmıyorum, müsaitsem gidip anın tadını çıkarırım😉

Bu takvime göre gittiğim hiç bir avda başarılı olamadım, bilakis en verimsiz görünen günlerde ise güzel avlarım oldu. O yüzden balığa çıkacağım zamanlarda hava ve su durumu dışındaki verilere bakmıyorum, müsaitsem gidip anın tadını çıkarırım😉

Akşam İzmir yağmurlu ama major saat olarak 22.21-00.21 arasını söylemiş. 22.00'da merada olacağım. İki haftadır balık tutamadım merada, gerçektende düşük puanlar vermiş o dönemlerde.

Yok hocam haftada iki uc kere nerdee orta basincsa yine bi denemeye değer.bana kalsa hergün gidicemde hanimdan izin alamiyorum gecen hafta basinc.1022 iydi dalga vardı dedim ustdatlarin dedigi hava bu olsa gerek silikonu bi attim ilk atista levrek atladi fakat tam kiyida kurtardi bir haftadır ruyalarima giriyorr
evet güzel havada deggetirmişsiniz , ilk atışta atlıyorsa balık açtır diye tahmin ediyorum.Aynı yerde vurmuyorsa hemen 10-15 metre etrafını taramak lazım.

1- Hava basıncını düzenli olarak takip edin alçak basınç başladığı andan itibaren ya ertesi günü akşam suyu yada üçüncü günün sabahı ava çıkın
2- Solunar takvimi verileri yüksek hava basıncı ile eşleştiğinde özellikle solunar en iyi saat dilimi arasında avlanın (sürekli tecrübe ile sabit). Hava basıncı 1020 mb altında olmasın. (link) linkinden alıntıdır.

Aşağıdaki grafikte, 10 Aralık 2015 ten bugüne kadar İstanbul daki hava basıncı değerleri görülmekte.

(link)

kGc5h0.jpg

Hava basıncı (link) linkinden de takip edilebilir

Son düzenleme:
1- Hava basıncını düzenli olarak takip edin alçak basınç başladığı andan itibaren ya ertesi günü akşam suyu yada üçüncü günün sabahı ava çıkın
2- Solunar takvimi verileri yüksek hava basıncı ile eşleştiğinde özellikle solunar en iyi saat dilimi arasında avlanın (sürekli tecrübe ile sabit). Hava basıncı 1020 mb altında olmasın. (link) linkinden alıntıdır.

Aşağıdaki grafikte, 10 Aralık 2015 ten bugüne kadar İstanbul daki hava basıncı değerleri görülmekte.

(link)

kGc5h0.jpg

Hava basıncı (link) linkinden de takip edilebilir

ALÇAK HAVA BASINCI BASLADIKTAN SONRAKI GUNLERDE AVA CIKIN DEMISSINIZ AMA BASINC 1020 NIN ALTINDA DA OLMASIN DEMISSINIZ. BURDA BİR KARISIKLIK YOKMU .. 1020 YUKSEK BASINC CIVARI OLMUYORMU .. YANI BENIM BILDIGIM KADARIYLA ALCAK BASINC 990-1000-1010 BARLAR CIVARINDA DIYE BILIYORUM.

ALÇAK HAVA BASINCI BASLADIKTAN SONRAKI GUNLERDE AVA CIKIN DEMISSINIZ AMA BASINC 1020 NIN ALTINDA DA OLMASIN DEMISSINIZ. BURDA BİR KARISIKLIK YOKMU .. 1020 YUKSEK BASINC CIVARI OLMUYORMU .. YANI BENIM BILDIGIM KADARIYLA ALCAK BASINC 990-1000-1010 BARLAR CIVARINDA DIYE BILIYORUM.
Ben demiyorum. Yazdıklarım alıntıdır

Back