Solunar Takvimi ve Hava Basıncı Etkileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
abicim bu paylaşılan verilere göre cuma günü yüksek basınca geçiyor istanbul
ve ay sanırsam bütünleşiyor yani cumartesi akşam gece yada pazar sabah spin yap diyor resmen içimden bir ses balık alacağımızı hatta balık çok aç olup bizi bile yer gibime geliyor 😉
Merhaba bu sekilde haftalik nereden baktiniz acaba?

Merhaba bu sekilde haftalik nereden baktiniz acaba?
hem ay takvimine bakıyorum hemde akomun haftalık hava değerlerine bakıyorum bunu siz ve burda ki arkadaşlar bakmanız imkansız ancak Metroloji genel müdürlüğü sayfadından yada poseidon dan bakabilirsiniz ama bunlar net olarak tahmin değil ama akomun verileri yüzde 90 tam sonuç verir de bunu ancak burdaki personel görebilir

Yormayın bu kadar kafayı basınçla. Kesin bilgiler değil bunlar, etkisi var ama etkinin zamanlaması konusunda fikir birliğine varılmış değil.
Rüzgar şiddeti ve yönü çok daha belirleyici oluyor basınca göre.

abim slmlar.. bu turgay arkadaşın avlandıgı yeri biliyormusun.. akbük gibime geliyor ama cıkaramadım cok benziyo oraya

Bende fishingreminder.com sitesini takip ediyorum, sitenin önerdiği en iyi zaman dilimlerinde bildiğim meraları yokladım durdum ama pek bir sonuç alamadım. Gözden kaçırdığımız diğer etkenler var galiba..

2. Dünya Savaşı sırasında Londra ağır bombardıman altındayken ayyaşın teki sürekli bara takılırmış, herkes sığınaklara kaçarken. Demişler "Deli misin, alarm verildiği an hemen sığınağa kaçsana?" Bizim ayyaş uzun uzadıya anlatmış, "Şimdi Alman uçakları Manş Denizi'ni geçecek. Fırtına gırla, haliyle zor. Hadi geçti diyelim, Londra'yı bulacak, bu siste pusta o da zor iş. Hadi buldu diyelim, bizim savunma sistemlerini aşacak, her babayiğidin harcı değil. Oldu savunmayı aştı, tam barın tepesine gelecek de bombayı bırakacak. O da zayıf ihtimal. Hadi oldu tam barın tepesine bombayı bıraktı. Ne malum o anda evde olmayacağım?"
Bizim balık hesabı da o hesap. Ne malum balığın orada olacağı 🙂

14.08.2015 balık durumu.png
Bugün için öğlen 1:55 e kadr güzel balık yapar diyor bu takvim. akşamda 6:45 ile 7:45 arası az balık yaparmış. yarın içinde öğlen 12:40 2 40 arası iyi yaparmış bir denesemmi acaba

Back