Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sonunda Çerçöpten Kurtulup 3 Set Güzel Takım Oluşturdum.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Evvela Tekrardan merhaba tekrardan rastgele,
Malumunuz 3 farklı disiplinde takım oluşturma çabası içerisindeydim aylardır
fakat bu dönemde birde minik kızım dünyaya gelince yarım yamalak aldığım setleri anca tamamlama fırsatım oldu. tabi mesajlaşmalarımız da da bana yardımını esirgemeyen gece gündüz sabırla cevap veren @SKARPİ66 abimizin hakkı ödenmez. :)
2 güzel makinenin hediye gelmesi sonucunda çokta para harcamadan
sonuçta şöyle bir durum çıktı ortaya

SURF TAKIM
OKUMA SALİNA 3 PARÇA KAMIŞ
OKUMA AZORES BLUE 6500 MAKİNE
MİTCHELL 600 T FLUİD KAMIŞ (GEREKSİZ YEDEK)

ATÇEK SPİN TAKIM (AĞIR SPİN DEDİKLERİ)
SAVAGE GEAR MPP 170 GR 2 PARÇA KAMIŞ
OKUMA AZORES BLUE 5000 MAKİNE

LRF TAKIMI
SAVAGE GEAR LRF CCS 2 KAMIŞ
OKUMA AZORES BLUE 4000 MAKİNE (BURADA AMAÇ 4000 LİK MAKİNEYİ GEREKTİĞİNDE SPİN KAMIŞLADA KULLANABİLMEK İÇİN ALDIM)

Laf aramızda lrf işi çok hoşuma gitti minik tefek ekipmanla 5 10 kiloluk balıkta çekebiliyorsun 1-2 kiloluk balıkta. ve hemen hemen her yerde kullanma şansınız var. bu arada 4000 lik makine lrfde olmaz demeyin gayet güzel oluyormuş. belki 150 200 gram değil ama 300 gramda çok bir ağırlık sayılmaz. sarım hızıda fena değil hani.

lakin şöyle bir durum oluştu nacizane fikirlerinizi almak isterim. lrf ve spin için bir er tane yedek kamış almak isterim şöyle tanesi 200 300 tl civarı olan varmıdır şunu al dediğiniz bu iyidir bundan uzak dur dediğiniz. artık araştırmadan İlber Ortaylı seviyesine çıktım :) bu saatten sonra kullanıcı yorumları çok daha önem taşımakta.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence yedek kamış yerine iki tane makina alın. Biri 1000 lik lrf için. Diğeri 3000 lik spin için.

Lrf ile 5-10 kg balık epey bir hayal hocam. YouTube da gördüğünüz istisna videoları çok referans alıp heveslenmeyin.

yyildirayy

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Spin ve lrf makinalar bence olmamış.
Spin için 2500, lrf için 1000 yeter. Halihazırda yazdığınız makinalar ağır olur, at çekte kolları çok yorar.

kadriabi

Üye
Adı
faik tetik
Kan Grubu
A Rh Pozitif
şahsi fikrim hem lrf hem spinde kullanılabilecek bir makine istiyorsanız 2500 lük alsaydınız keşke.
1000lik kadar olmasa da lrf'de keyif verirdi en azından..
lrf'nin amacı hafif malzeme ile av yapmak bu yüzden 4000lik makina fazla gelir diye düşünüyorum..
yeni setleriniz hayırlı olsun güzel avlar..

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
340 gramlık makine spin için bile fazla bence ki lrf kamışı ile kullanmayı düşünüyorsunuz, o takımda lrf kamışını kesinlikle hissedemezsiniz. Elinizin altında sadece makine ağırlığı olacak ve yaptığınız işin lrf ile hiç bir alakası olmayacaktır. 340 gr toplam ağırlık için bile fazla lrf yönteminde. Siz yapacağım dedikten sonra 8000'lik makine ile de yapılır ama bunun adı lrf olmaz.

ediko

Üye
Adı
Erdinç Dokuman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
340 gramlık makine spin için bile fazla bence ki lrf kamışı ile kullanmayı düşünüyorsunuz, o takımda lrf kamışını kesinlikle hissedemezsiniz. Elinizin altında sadece makine ağırlığı olacak ve yaptığınız işin lrf ile hiç bir alakası olmayacaktır. 340 gr toplam ağırlık için bile fazla lrf yönteminde. Siz yapacağım dedikten sonra 8000'lik makine ile de yapılır ama bunun adı lrf olmaz.
Kesinlikle doğru tespit...

nertetiker

Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kamıştan ziyade makina sizin ilacınız olacaktır. hatta ilk denemeleri decatlondaki 1000 lik makinelerle yapabilirsiniz fiyatı da gayet makul 65 tl di en son lrf den tat almanıza sebep olur 4000 lik makine size balığı hissetmekten çok kamışı sağırlaştıracaktır. fikrim o ki lrf için hafif takımın sebebi kamıştaki tüm vuruşları hissedebilmek ağır makine bunu dediğim gibi sağırlaştırır. ama yeni takımlarınız hayırlı olsun. hepsi güzel. bol balıklı avlarınız olsun.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evvela Tekrardan merhaba tekrardan rastgele,
Malumunuz 3 farklı disiplinde takım oluşturma çabası içerisindeydim aylardır
fakat bu dönemde birde minik kızım dünyaya gelince yarım yamalak aldığım setleri anca tamamlama fırsatım oldu. tabi mesajlaşmalarımız da da bana yardımını esirgemeyen gece gündüz sabırla cevap veren @SKARPİ66 abimizin hakkı ödenmez. :)
2 güzel makinenin hediye gelmesi sonucunda çokta para harcamadan
sonuçta şöyle bir durum çıktı ortaya

SURF TAKIM
OKUMA SALİNA 3 PARÇA KAMIŞ
OKUMA AZORES BLUE 6500 MAKİNE
MİTCHELL 600 T FLUİD KAMIŞ (GEREKSİZ YEDEK)

ATÇEK SPİN TAKIM (AĞIR SPİN DEDİKLERİ)
SAVAGE GEAR MPP 170 GR 2 PARÇA KAMIŞ
OKUMA AZORES BLUE 5000 MAKİNE

LRF TAKIMI
SAVAGE GEAR LRF CCS 2 KAMIŞ
OKUMA AZORES BLUE 4000 MAKİNE (BURADA AMAÇ 4000 LİK MAKİNEYİ GEREKTİĞİNDE SPİN KAMIŞLADA KULLANABİLMEK İÇİN ALDIM)

Laf aramızda lrf işi çok hoşuma gitti minik tefek ekipmanla 5 10 kiloluk balıkta çekebiliyorsun 1-2 kiloluk balıkta. ve hemen hemen her yerde kullanma şansınız var. bu arada 4000 lik makine lrfde olmaz demeyin gayet güzel oluyormuş. belki 150 200 gram değil ama 300 gramda çok bir ağırlık sayılmaz. sarım hızıda fena değil hani.

lakin şöyle bir durum oluştu nacizane fikirlerinizi almak isterim. lrf ve spin için bir er tane yedek kamış almak isterim şöyle tanesi 200 300 tl civarı olan varmıdır şunu al dediğiniz bu iyidir bundan uzak dur dediğiniz. artık araştırmadan İlber Ortaylı seviyesine çıktım :) bu saatten sonra kullanıcı yorumları çok daha önem taşımakta.
Surf ve spin takımlarınız güzel. ( lfr den anlamam )
Hayırlı bereketli olsun.

İnşallah balıkta yaparsa :) sezonda güzel avlar çıkarırsınız.

Rast gelsin.
Bence yedek kamış yerine iki tane makina alın. Biri 1000 lik lrf için. Diğeri 3000 lik spin için.

Lrf ile 5-10 kg balık epey bir hayal hocam. YouTube da gördüğünüz istisna videoları çok referans alıp heveslenmeyin.
Kesinlikle doğru bir tespit.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Nedim Ceylan @SKARPİ666 @nertetiker @ediko @umitdulger @kadriabi @yyildirayy @Nedim Ceylan
Normal insanların makinelerine göre biraz ağır olduklarının farkında olmakla beraber bana nedense acayip hafif geliyor 4000 lik azores benmi kuvvetliyim bilemedim açıkçası deneyerek görücez. spin takımındaki 5000 liğin yerine ara sıra 4000 liğide takacağımı düşünerek bi kombin yaptım zaten. shimano catana 3000 lik bir makine vardı almak istediğim 260 gramdan hafifti hatırladığım kadarıyla lrf için onu alırsam yedek olarak bu iş olur sizin yorumlarınıza göre anladığım kadarıyla. yada 4000 lik orta makinası olur herşeye kullanırım surf hariç.. bu arada yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim. extradan bir kamış almam lazım ama yinede makineyle beraber. 5-10 kilo balık avlamak lrf ile zaten hayalim değil 1000de 1 denk gelir o iş . onun farkındayım. sadece makineler hediye geldiği için sağlam ve güçlü bi kombin oluşmuş oldu kendiliğinden. ama dediğiniz gibi shimano catana 3000 veya 2500 gibi zayıf bi makina siparişi geçiyorum bu gün hem fiyatıda uygunmuş. sadece yedek kamış kaldı alacağım. tekrardan çok teşekkür ederim.