Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sorunlu Nokia N78 için Para İadesi Hakkı Kazandık fakat...??

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
Hakem heyeti kararı daha ulaşmadı elimize(kardeşime), onun için bilmiyorum kimin adına karar vermişlerdir. İnşallah faturada adı geçen kişiye değildir :)

1-2 güne bizim de elimize ulaşır heralde, merakla bekliyorum, kime ödeme bilgisi yazmışlar diye :D
Hakem heyeti başvuruyu yapan kişi adına kara verir.İçin rahat olsun..;)

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
hakem heyeti işin içinde olmasa 2. elin garantisi olmaz diyeceğim ama burada durum farklı. hediye çekini kabul edip uğraşmasaydınız nasıl olsa harcanacak bir ürün bulunur. Ürünün ilk sahibi bu telefon benimdi çaldılar derse daha beter bir durum ortaya çıkabilir.

TEKNOTURK

Daimi Üye
Adı
Erkan Keskin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
hakem heyeti işin içinde olmasa 2. elin garantisi olmaz diyeceğim ama burada durum farklı. hediye çekini kabul edip uğraşmasaydınız nasıl olsa harcanacak bir ürün bulunur. Ürünün ilk sahibi bu telefon benimdi çaldılar derse daha beter bir durum ortaya çıkabilir.
Ürün faturası da bizim elimizde, ayrıca satış işlemi gittigidiyor üstünden yapıldı. Yani satıcı-alıcı-ürün kayıtları ve yazışmaları mevcut. O konuda bir sorun çıkmaz.

Bakalım işte biraz garip birşey oldu, başka forumda da örnek olabilecek bir cevap bulamadım. Olay sonuçlanınca, başkalarına örnek olur artık, başımıza gelenler :)

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben de HB dan 320GB lık bir usb disk almıştım 1 yıl sonra bozuldu tamire gönderdim 1 ay bekledim ürünü değiştirmişler ancak çalışmadı geri gönderdim yine 3 hafta bekledim bu sefer yine yenisini gönderdiler ne yazık ki bu ürün de çalışmadı tepem attı açtım kutuyu kendim yaptım. meğer konnektörü takılmamış. Yine de hepsiburada.com'u severim. Tüketici heyeti ve mahkemeler uzak olsun hiç uğraşamam öyle şeylerle. adalete güvenmiyorum.

Adı
Sadık İnan Güleryüz
Ülkemizin bir beyaz eşya firmasında servis müfettişliği yapıyorum. Tüketici kanunununda birçok konu yoruma açıktır. Bu konuda bu şekilde. Kanun sadece TÜKETİCİ'den bahseder. Fatura sahibi olarak ayrıca belirtilmez. Bizde de eğer para iadesi olacak olursa fatura sahibinin banka hesabına yapılır ödeme. Çünkü ürün birçok el değiştirmiş olabilir. Bunu kimse bilemez. Bu nedenle ürünü firmadan kim almış ise ödeme ona yapılır. Ürünün sonradan kimin yada kimlerin sahipliğine geçtiğinin bilinmesi zordur biraz. Neyse, ben daha fazla kafa karıştırmayayım. Sadece fikrimi ve bizdeki uygulamayı anlatmaya çalıştım.

TEKNOTURK

Daimi Üye
Adı
Erkan Keskin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Konunun son durumundan kısaca haberdar etmek istedim.

Kardeşimin telefonu;
N78 ürün para iadesi alamıyoruz çünkü. Para iadesi fatura sahibine nasıl ödeme yaptıysa o şekilde iade edilirmiş. Elimizdeki telefonu 2.el aldığımız için iadeyi biz alamıyoruz. Telefonu aldığımız ilk sahibiyle iletişim içinde olabilseydik ve bir güven problemi olmayacak şekilde anlaşabilseydik, parayı ona öderler biz de ondan alabilirdik.

Sonuç:telefon elimizde kaldı ve yine bilindik arızalarını çıkarmaya başladı.

Benim telefonum 5800;
Kendi kendine kapanma v.b. birkaç kronik arızalarını rapor ederek servise bırakmıştım 2-3 hafta önce. Bugün telefonu teslim aldım, yeni bir 5800 verdiler. Tabi yine aynı bilindik arızalarını yapmamasını umuyorum.

Benim telefonum gibi şansımızı yeni bir telefonda denemek için, para iadesi hakkı kazandığımız kardeşimin N78'inin değişimini talep edmeyi düşünüyorum. Olur da sorunsuz bir cihaz çıkar diye.

BAYBORA

Daimi Üye
Adı
Murat
Önce detayları vereyim

-Telefonu garantisi devam ederken 2. el olarak aldık, toplamda ard arda 3 kere aynı sorunu çıkarınca, hakem heyetine de başvurup paramızın geri iadesini istedik.
-Telefon Hepsiburada sitesinden alınma olduğu için hepsiburada'dan arandık ve hangi kart ile ödeme yapıldıysa o karta para iadesi yapılabileceği söylendi.
-Kart haliyle bize ait değil. Telefonu sıfır olarak alan ilk sahibine ait ve o kişiyle tekrar iletişim kurma gibi bir durumumuz yok.
-Durumu HB'ye anlatınca, "eğer kart sahibi değilseniz, ancak dekont numarası ile ödeme yaparız, telefonun bedeli kadar sitemizden alışveriş yaparsınız" diye cevap aldık.

-Haliyle parayı hediye çeki olarak almak istemiyoruz, HB bu teklifiyle kendisine bağlıyor yine müşteriyi.

Şimdi merak ettiğim şu, madem ki para iadesi kazandık illa ki hangi kredi kartı ile yapıldıysa ona mı iade yapılmak zorunda. Belki kartı kapattırdım ve banka hesabıma paranın gönderilmesini istiyorum.

Telefonun ilk sahibi olsak sorun yok ama ikinci sahibi olduğumuzdan biraz karışık çıkıyor. Benim şahsi fikrim, iadeyse iade olur, bir şekilde parayı bana ödemeleri gerekir. Kredi kartına yapılacak ödeme diye tutturmamaları lazım???

Erkan;
Bu kararı sana yazılı olarak vermelerini iste.Yazılı vermekten çekineceklerdir.Eğer bu teklifi yazılı olarak verirlerse suç duyurusunda bulun ve tekrar hakem heyetine baş vur.

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Ne demek alınan karta iade, ben o kartımı iptal ettirdiysem,ilelebet alamayacakmıyım yani.
HEsap numarası verirsin , o hesaba havale ederler,etmezlerse
icra ile tahsile gidersin...

TEKNOTURK

Daimi Üye
Adı
Erkan Keskin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Para iadesi fatura sahibine nasıl ödeme yaptıysa o şekilde iade edilirmiş.
Fatura sahibine ödemede sorun yok ama fatura sahibi olmadığımızdan bize ödeme yapılmıyor. Birol Abi, yukardaki cümlemi yanlış yazmışım biraz. Fatura sahibine iade, kredi kartına ya da hesabına yapılabiliyor onda sorun yok.