Önce detayları vereyim
-Telefonu garantisi devam ederken 2. el olarak aldık, toplamda ard arda 3 kere aynı sorunu çıkarınca, hakem heyetine de başvurup paramızın geri iadesini istedik.
-Telefon Hepsiburada sitesinden alınma olduğu için hepsiburada'dan arandık ve hangi kart ile ödeme yapıldıysa o karta para iadesi yapılabileceği söylendi.
-Kart haliyle bize ait değil. Telefonu sıfır olarak alan ilk sahibine ait ve o kişiyle tekrar iletişim kurma gibi bir durumumuz yok.
-Durumu HB'ye anlatınca, "eğer kart sahibi değilseniz, ancak dekont numarası ile ödeme yaparız, telefonun bedeli kadar sitemizden alışveriş yaparsınız" diye cevap aldık.
-Haliyle parayı hediye çeki olarak almak istemiyoruz, HB bu teklifiyle kendisine bağlıyor yine müşteriyi.
Şimdi merak ettiğim şu, madem ki para iadesi kazandık illa ki hangi kredi kartı ile yapıldıysa ona mı iade yapılmak zorunda. Belki kartı kapattırdım ve banka hesabıma paranın gönderilmesini istiyorum.
Telefonun ilk sahibi olsak sorun yok ama ikinci sahibi olduğumuzdan biraz karışık çıkıyor. Benim şahsi fikrim, iadeyse iade olur, bir şekilde parayı bana ödemeleri gerekir. Kredi kartına yapılacak ödeme diye tutturmamaları lazım???