Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin avcılığa yeni başlayacağım

oktaydoganx

Yeni Üye
Adı
Oktay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar forumda yeniyim.İsmim Oktay yaşım 28, İstanbul’da yaşıyorum.

Surf avcılıkta istavrit avı üzerine birçok kez olta atmışlığım vardır en kötü bir tava alıyorum balık varsa fakat artık spin avcılığa merak saldım.Bir set alma istiyorum en azından başlangıç için.Sizler çok daha tecrübelisiniz, önerebileceğiniz setleri yazarsanız memnun olurum.Bunun haricinde deneyim olarak tavsiye de yazabilirsiniz.Şimdiden çok teşekkür ederim.

oktaydoganx

Yeni Üye
Adı
Oktay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstanbul Anadolu yakası Pendik-Kartal, ve bütçem maksimum 2000-3000 ₺ arası

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bende okuma red spin 279cm 10-40 atarlı kamış var. Kısa çapariyle at çek istavrit avı yapması pek keyifli. Bizim buraların sığlığından dolayı zaten maksimum 40 gram kurşun kullanılıyor. Onun dışında 20 gramlık kurşunla dropshot tekniğiyle silikon kullanarak aldığım istavritlerde bile balığı güzel hissedebiliyordum. Amacına pek uygun değil ama 7-8 gramlık içinde tel olan şarap mantarını istediğim mesafelere (15-20 metre?) atabiliyor, bu şekilde tek iğneyle kefal avladım bolca. Muhtemelen pek akıl karı değil ama 30 cm civarı kefalleri kamışı pek deforme etmeden sudan kesebiliyorum. Bu modeli değerlendirmenizi öneririm.

Kamışı ilk aldığımda belki biraz bilinçsizce fx4000 makineyle kullanmıştım. Bana fazla ağır ve dengesiz hissettirdiği için artık bauer opera 30 makineyle kullanıyorum ve bence fiyatına göre hiç de kötü değil. Belki benzer fiyat aralığında daha iyi makineler olabilir.