Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Için Kamış + Makine Tavsiyesi

erdielmaci

Yeni Üye
Selamlar. Balık avı için Genelde Mersin Sahillerini kullanıyorum . Spin balıkçılığa yeni başlayacağım. genel olarak mersinde kıyıdan balıkçılıkta kefal +çatalkuyruk+ çipura+ levrek avlanıyor.

tavsiye edeceğiniz maksimum limit 500 lira olacak şekilde kamış+makine tavsiyelerinizi alabilirmiyim ?

spin ile aldığımız takımda lrf balıkçılık yapabilirmiyiz ?

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Simdiden hayirli olsun. Hem spin hem lrf biraz zor. Kamis atar farklılıkları bayagi var.

Lineffenin cift uclu hem lrf hem spin kamisi var, belki iki stil icin bu kamis kullanilabilir. Sahte kullanimi kisitli olacaktir.

Ekli dosyalar

erdielmaci

Yeni Üye
Simdiden hayirli olsun. Hem spin hem lrf biraz zor. Kamis atar farklılıkları bayagi var.

Lineffenin cift uclu hem lrf hem spin kamisi var, belki iki stil icin bu kamis kullanilabilir. Sahte kullanimi kisitli olacaktir.

peki sadece spin için önerebileceğin kamış ve makine var mı ?

ahmetsevgi

Üye
Adı
Ahmet Sevgi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam arkadaşın dediği gibi her ikisi zor. Bütçenize göre Shimano Catana 2,70 veya Shimano Alivio 2,70 kamış 10-30 atarlı(boyu farklı alabilirsiniz 2,40 gibi ), Makina da Shimano Catana 4000 ile tamamlayabilirsiniz. Tabi bir cok çesit var yine de pazar geniş :)

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Makine olarak okuma ceymar 40 da bir bakiniz derim.

fthdmr

Daimi Üye
Adı
fatih demir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
nacizane önerim spin sahteleri kaşık hariç 30 grama kadar ancak olacağını varsayarsak Okuma G-Force Spin 9' 270 cm 7-35 gr 2 Parça Spin Kamışı bunu uygun bir makine ile kombine edebilirsin

evrenersin

Aktif Üye
Adı
evren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ceymar 25 + gforce 15-40 kamış
Ceymar geçen sorduğumda 275 e bıraktılar
Gforce 15-40 i ise yeni aldım 85tl ye
Yanına 3 5 sahte , ip misina , fc misina ,klips ,taşıma çantası ile çok güzel set olur bence 500 ü böle değerlendirebilirsiniz .

dalton

Üye
Adı
Furkan
@evrenersin

Hocam Ceymar 25 spin avcılığında yeterli olur mu? Bende de var da merak ettim bir de spin set dizmek istiyorum da :)

evrenersin

Aktif Üye
Adı
evren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@evrenersin

Hocam Ceymar 25 spin avcılığında yeterli olur mu? Bende de var da merak ettim bir de spin set dizmek istiyorum da :)
25-30 arası uygun olduğu söyleniyor aslında ama aldığınız kamışın makinaya yakın ilk halkasına göre alınması gerkiyor. bazı firmaların 40 lık dedikleri kafalar bazı firmaların 25 lik kafalarıyla aynı çapta olabiliyor çap büyük olduğunda ilk halkadan misinanız yada ipiniz geçerken dolanmalar erim kaybı vs yaşanmasına neden oluyormuş. Bu halka ile makinanın belli oranlara uygun olması gerektiği söyleniyor . Onum içinde 25-30 kafanın uygun olduğu söyleniyor. Aynı zamanda daha hafif olacağı için uzun süreli atçeklerde daha avantajlı oluyor. Youtube da izlediğin videolardan alıntıdır.

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif