Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SPIN KAMIŞ HAKKINDA YARDIM

EFE9

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese selamlar, sizin değerli yardımlarınızı bekliyorum.

Bende Okuma Avenger 65b makina var ve buna uygunn hem kenardan at çek avı hem de denizde tekneden avlanabilmek için kamış almak istiyorum ve kararsızım, yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim :harika::harika:

Moderatör tarafında düzenlendi:

MADMAN

Aktif Üye
Adı
kemal
merhaba kardeşim;

öncelikle spin için bence makinan pek uygun değil. kullandığın makina, daha çok surf kamışla kullanabileceğin bir makina ve çok ağır. spin makinalar genelde 250-300 gr arası olur ve senin makinan ise 530gr taktir edersinki, spin avcılığı uzun soluklu bir disiplin, eğer bu makinayı kullanırsan seni çok kısa sürede yorar ve avın konforsuz geçer yorucu olur. ha ben 33 yaşında zıpkın gibi adamım :D beni yormaz dersen o ayrı. Kamış olayına gelirsek, hem kıyıdan hem tekneden tek kamış biraz zor. örnek tekne avcılığı için 1.60 - 1.80 kamış uygun, bu boyların üstü pek kullanışlı olmaz. kıyıdan ise 2.40 -2.70 uygundur. bu boylarında kısası pek kullanışlı olmaz. yani 2 kamış alman lazım, illa tek kamış alacaksan ozaman ikisinin ortası bir boy al 2.10 tenekede az uzun olur, kıyıda az kısa kalır. geçinip gidersiniz:D karar senin

EFE9

Yeni Üye
evet makina uygun degil bu yüzden trio 40s düşünüyorum bu makinaya uygun bi kamış önerebilirmisiniz peki at cek içinn

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Elindeki makinayla tekneden av yapmak için de 20-30 liralık dolgu kamışlardan alabilirsin

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
Merhabalar Faik Bey, bot/tekne için tavsiyem : Lineaeffe Mustang 165cm 100-250gr Bot Kam - nce izgi Amatr Balklk Malzemeleri (Teknede her türlü işinizi göreceğini düşünüyorum)
Spin için tavsiyem : Okuma V-System 240cm 10-40gr Spin Kam - nce izgi Amatr Balklk Malzemeleri (Kullanmaktayım, memnun olmayan duymadım, ben de çok memnunum lakin boyum 1.88, bazen 2.70 olanını alsam daha mı iyi ederdim acaba diye düşünüyorum. Bir de WTD aksiyonunun sahteye daha iyi verdirilebilmesi bakımından 2.70 olanının daha iyi olduğunu söylüyorlar)
Makine için de trio 40s demişsiniz de shimano exage'ı bir araştırın inceleyin derim ;) Şimdiden hayırlı olsun, her zaman rastgelsin...

Moderatör tarafında düzenlendi:

anesthesia

Aktif Üye
Kamisin atari 10 hatta 7 gramdan baslasin, boyut olarak uygun sahteler genelde 7 gramdan basliyor. 15 atar olursa agir kalabilir

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EFE9

Yeni Üye
Merhabalar Faik Bey, bot/tekne için tavsiyem : Lineaeffe Mustang 165cm 100-250gr Bot Kam - nce izgi Amatr Balklk Malzemeleri (Teknede her türlü işinizi göreceğini düşünüyorum)
Spin için tavsiyem : Okuma V-System 240cm 10-40gr Spin Kam - nce izgi Amatr Balklk Malzemeleri (Kullanmaktayım, memnun olmayançok memnunum lakin boyum 1.88, bazen 2.70 olanını alsam daha mı iyi ederdim acaba diye düşünüyorum. Bir de WTD aksiyonunun sahteye daha iyi verdirilebilmesi bakımından 2.70 olanının daha iyi olduğunu söylüyorlar)
Makine için de trio 40s demişsiniz de shimano exage'ı bir araştırın inceleyin derim ;) Şimdiden hayırlı olsun, her zaman rastgelsin...

İlginiz için teşekkür ederim boyum 1.75m olduğu için okumanın 2.40 olanını düşünmüştüm. makina içinde shimano exage 3000mi 4000 mi hangisini tavsiye edersiniz ve trio 40s ten memnun olan çok arkadaş var. trıo 40s ile shimano exage arasındaki fark çok mu pekii:cool:

fishing06

Aktif Üye
Adı
Uğur Omay
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aramıza hoş geldin Faik, keyifli paylaşımlar diliyorum.
Spin için 30 veya 40 numara (ortalama 250gr ağırlığında) makine almanı ve kamış olarak da 2,40 veya 2,70mt uzunluğunda 10-40gr atarı olan bir kamış seçmeni öneriyorum.
Rastgele...