Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

spin kamış ne almalıyım

ErdalYildiz

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
çok kafa karışıklığına gitsin istemiyorum. Birisinde fuegoya daiwa infeet 274 kamış gördüm. 7-28 mi önerirsiniz
14-42 mi. Aynı kamışın 244 boyuda var aynı atar aralığında hangisi daha iyi olur.
Ben onları kullanmadım.
Ancak 14_42 sert yapıda küçük sahtelerde ve silikon da sıkıntı cıkarabilir.
7_28 daha mantıklı gibi geliyor.
Ama ağir sahte ,kaşık,jig vb için 14_42 daha iyi olur

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kaantzl

Üye
Adı
Kaan Tozlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben onları kullanmadım.
Ancak 14_42 sert yapıda küçük sahtelerde ve silikon da sıkıntı cıkarabilir.
7_28 daha mantıklı gibi geliyor.
Ama ağir sahte ,kaşık,jig vb için 14_42 daha iyi olur

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o zaman 7-28 daha mantıklı peki boyut ne tercih etmeliyim hocam.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2.74 ballistic 14-42 alip arkana bakma, baska seyler alacagini da dusunursek butcenin altinda ve sorun cikarmayacak bi kamis.. yedek parcasi da kolay bulunur.. f/p urunudur, baska kamislari deneyecek butceniz yoksa alin uzun sure kullanirsiniz..

kaantzl

Üye
Adı
Kaan Tozlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2.74 ballistic 14-42 alip arkana bakma, baska seyler alacagini da dusunursek butcenin altinda ve sorun cikarmayacak bi kamis.. yedek parcasi da kolay bulunur.. f/p urunudur, baska kamislari deneyecek butceniz yoksa alin uzun sure kullanirsiniz..
hocam bu çok farklı bi yorum oldu ikiside aynı markanın spin kamışı her pahalı olan iyi olucak diye bi kaide yok ama bildiğim kadarıyla infeet daha preminium bi kamış ballistike göre ve 14-42 tavsiye etmenizin sebebi nedir. Patlak havalarda 20-25 gram sahteler iş görmez mi iki kamışta bu değerleri atıyor. Ondan harici 7-28 atarlı kamışlar atarının daha düşük gramlarında daha iyi yapmaz mı?

Faryalı

Daimi Üye
7-28 alırsanız levreğe o kamışla tasma atamazsınız. Ballistic, Fuego, Crosscast 14-42 çok iyi kamışlar. Helios sx 15-45 ekonomik ve çok güzel bence. Fuego dışında hepsini satın alıp kullandım. Şu an Helios'u kullanmaktayım. Deneyimlerime ve üstadlardan gördüklerime göre sert havalarda mh aksiyonlu kamışlar daha iyi.

kaantzl

Üye
Adı
Kaan Tozlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
7-28 alırsanız levreğe o kamışla tasma atamazsınız. Ballistic, Fuego, Crosscast 14-42 çok iyi kamışlar. Helios sx 15-45 ekonomik ve çok güzel bence. Fuego dışında hepsini satın alıp kullandım. Şu an Helios'u kullanmaktayım. Deneyimlerime ve üstadlardan gördüklerime göre sert havalarda mh aksiyonlu kamışlar daha iyi.
yani bütçenin hepsini kullanmama gerek yok anlaşılan peki bu 3 kanış arasından hangisi daha iyidir benzer fiyatlardalar.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Lufere gidip kasik atmak isterseniz 7-28 kamis egilir bukulur, hele bi de balik vurdu mu kucuk balik olsa bile ezilir o kamis.. 28 gr kasik atmak icin 7-28 ideal degildir.. sadece levrek icin kullanirim diyorsaniz bile 10-20 gr atar araliklarini rahat bi sekilde atarsiniz 14-42 ile.. infeet ile ballistic arasindaki fark malzeme olarak cogu avcinin fark edemeyecegi seviyededir.. ikisi de giris seviye kamis.. pahali almanizin hicbir avantaji yok malesef.. yuzukleri tortize - titanyum olsun, malzemesi t1100 karbon olsun, falan derseniz fiyat 20-30bin arasina cikar hissiyatiniz yukselir ancak f/p bir kamis alacaksaniz cok buyuk paralar vermenize gerek yok.. etrafimda cogu kisi ballistic kullaniyor ve catir cutut levrek aliyor.. yuzukleri paslanmaz ve kirilirsa parcasi uyguna bulunur.. hem sert kamis levrek icin daha idealdir.. kamisin diriligi baligi suda istediginiz yerde tutmaniza olanak verir..

kaantzl

Üye
Adı
Kaan Tozlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lufere gidip kasik atmak isterseniz 7-28 kamis egilir bukulur, hele bi de balik vurdu mu kucuk balik olsa bile ezilir o kamis.. 28 gr kasik atmak icin 7-28 ideal degildir.. sadece levrek icin kullanirim diyorsaniz bile 10-20 gr atar araliklarini rahat bi sekilde atarsiniz 14-42 ile.. infeet ile ballistic arasindaki fark malzeme olarak cogu avcinin fark edemeyecegi seviyededir.. ikisi de giris seviye kamis.. pahali almanizin hicbir avantaji yok malesef.. yuzukleri tortize - titanyum olsun, malzemesi t1100 karbon olsun, falan derseniz fiyat 20-30bin arasina cikar hissiyatiniz yukselir ancak f/p bir kamis alacaksaniz cok buyuk paralar vermenize gerek yok.. etrafimda cogu kisi ballistic kullaniyor ve catir cutut levrek aliyor.. yuzukleri paslanmaz ve kirilirsa parcasi uyguna bulunur.. hem sert kamis levrek icin daha idealdir.. kamisin diriligi baligi suda istediginiz yerde tutmaniza olanak verir..
çok teşekkür ederim müsait bi zamanda ballistic 14-42 alacağım.

kaantzl

Üye
Adı
Kaan Tozlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
şuanda olduğum yerde ballistice ulaşmam biraz uzun zaman alıcak ama fuego ve tatula 14-42 274 var stoklarda yukarıda ballisticle benzer demişlerdi beklemeli miyim yoksa alayım mı?

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tatula normalde tatli su serisi.. fuego kamisi ise kullanmadim.. sizin tercihiniz, bisey diyemem..