Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin kamış seçimi hakkında yardım

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bir iki hafta önce savagear mpp2 2.51 boy 3-14 gram atar softlure kamış aldım. Geçen Cumartesi gecesi sabaha kadar Atçek avlandım.
10 gram jighead eşliğinde orak kuyruklu 10 cm’lik silikon da kullandım savagear 10 gram sandeel de kullandım. Atışta tatlı bir esneme var. Fakat sahteye aksiyon verdirirken olumsuz bir esneme olmuyor. Sahte kamışın atar aksiyon aralığının üst seviyesiyle aynı ve yaklaşık olsa bile aksiyon vermede sıkıntı yok.
İki kere sahtemi kayalara taktırdım. Kamışı U yaparak çektim baktım gelmiyor kamışa yük vermeden zorladım liderden koparttım. İki zorlamamda da kamışın makine yuvasından çıt çıt sesi geldi. Sanırım o da makinenin belkide biraz gevşek olmasından azda olsa oynama payı bulunmasından dolayı. Eğer çatırtı kamıştan gelse ikinci zorlamada bu sefer kırılırdı. Kamış bana tam güven verdi. Ne de olsa böylesine düşük atarlı hafif kamış böylesi zorlanmamalı zaten.
Bir de 2.74 5-20 gramını almak istiyorum.