Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin kamışı ile jig yapılabilir mi, jig kamışı önerisi

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yani şimdi gemi ile gidemedigimde kıyıdan at çek yaparsam sorun olmaz değil mi shore jig yapıp bide minimum 50 gram atar yazıyor daha düşük 40-30 falan takarsam nasıl bir dez avantajı olur
Aksiyon vermede sıkıntı olur en başta be erim sıkıntısı ek olarak

gurusti

Üye
Adı
Demir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yani şimdi doğru ağırlıklar ile istediğim tüm jig çeşitlerini yapabilirmiyim

gurusti

Üye
Adı
Demir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şuan balık bulucu alamadık daha
Naviotics uygulamasından mera bularak halledebilirmiyim bir süre.
Limana yakın böyle kayalar, yokuşlar, çukurlar buldum uygunmular?( Üstünde yazan sayılar derinlik, km yazan inişin uzunluğu)

Şuan elimde bu kamış ile kullanabileceğim
Savage gear 3D Slim Jig Minnow 60gr green mackerel
Savage gear Cuttle Eye 100 Gr orange

Nomura Izu Slow Pitch Light Blue Red Eye 150gr

Ve markasını bilmediğim sanırım kaliteli marka değil zebra Pink glow 40 g var

Mera 1
1000134023.jpg

Mera 2
1000134025.jpg

Mera 3
1000134027.jpg

Mera 4
1000134029.jpg

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Şuan balık bulucu alamadık daha
Naviotics uygulamasından mera bularak halledebilirmiyim bir süre.
Limana yakın böyle kayalar, yokuşlar, çukurlar buldum uygunmular?( Üstünde yazan sayılar derinlik, km yazan inişin uzunluğu)

Şuan elimde bu kamış ile kullanabileceğim
Savage gear 3D Slim Jig Minnow 60gr green mackerel
Savage gear Cuttle Eye 100 Gr orange

Nomura Izu Slow Pitch Light Blue Red Eye 150gr

Ve markasını bilmediğim sanırım kaliteli marka değil zebra Pink glow 40 g var

Mera 1
Ekli dosyayı görüntüle 124980

Mera 2
Ekli dosyayı görüntüle 124981

Mera 3
Ekli dosyayı görüntüle 124982

Mera 4
Ekli dosyayı görüntüle 124983
Şansınızı deneyin her yerde. Vuruşlar aldığınız yerleri haritada işaretleyin balık bulucu alana kadar size yardımcı olur. Elinizdeki tüm jigleri deneyebilirsiniz.

gurusti

Üye
Adı
Demir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir sorum var.
Geçen gün öğleden sonra saat 4 gibi spin kamışı ile kıyıda limanın üstünden kum 2-3 metrelik derinlikte merada denedim.

Ve bir kaç tane palaz kuzu, 1 liça, ve 1 tral aldım(boyları küçük diye saldım hepsini). O gün orda çok fazla aterina veya sardarya vardı bir alakası varmıdır?

Sorum şu normal rapala tarzı sahteler ile hiç bir şey yakalayamazken (dalarlı, su üstü, titreşimli olanlar hepsini denedim)
14 56Gr atarlı spin oltasına taktığım 10 gramlık zebra jig yakalıyor sadece kıyıdan 3 haftadır böyle.
Jigi takıyorum hemen vuruş, 5 sn geçmeden rapalayı takıyorum 0 vuruş, jigi takıyorum tekrar yakalıyorum anlamadım. Merada alçak yani shore jig alçak merada olmuyor diye biliyorum Neden böyle oluyor?
Spin oltasına bu 10 gramlık jigi takmamın bir dez avantajı var mı aksiyonu falan kötü mü oluyor shore jig oltası olmadığı için.

Birde gece bir kaç saat aynı merada savage gear squid beat egi zokkası ve UV ışık verebilen kafa feneri ile gece kalamar yakalamayı denedim 0 vuruş ama benim bölgede var diye biliyorum çok kalamar neyi yanlış yapıyorum?

Okuma cavalla kamışınıda denedim 1 saat civarı gemiden slow jig ile şimdilik vuruş alamadım ve dalga çıkacak diye dönmek zorunda kaldıydım. Sonarda alınca daha verimli olacak bence Kıyıdan kullanamıyorum malasef bu kamışı çok uzağa gitmiyor.

Sahte bu
1000137434.jpg

Adı
Murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Atarına uygun jig ile yapılır. Daiwa ninja 10-35 ile 40 grama kadar jige aksiyon verilebiliyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Bir sorum var.
Geçen gün öğleden sonra saat 4 gibi spin kamışı ile kıyıda limanın üstünden kum 2-3 metrelik derinlikte merada denedim.

Ve bir kaç tane palaz kuzu, 1 liça, ve 1 tral aldım(boyları küçük diye saldım hepsini). O gün orda çok fazla aterina veya sardarya vardı bir alakası varmıdır?

Sorum şu normal rapala tarzı sahteler ile hiç bir şey yakalayamazken (dalarlı, su üstü, titreşimli olanlar hepsini denedim)
14 56Gr atarlı spin oltasına taktığım 10 gramlık zebra jig yakalıyor sadece kıyıdan 3 haftadır böyle.
Jigi takıyorum hemen vuruş, 5 sn geçmeden rapalayı takıyorum 0 vuruş, jigi takıyorum tekrar yakalıyorum anlamadım. Merada alçak yani shore jig alçak merada olmuyor diye biliyorum Neden böyle oluyor?
Spin oltasına bu 10 gramlık jigi takmamın bir dez avantajı var mı aksiyonu falan kötü mü oluyor shore jig oltası olmadığı için.

Birde gece bir kaç saat aynı merada savage gear squid beat egi zokkası ve UV ışık verebilen kafa feneri ile gece kalamar yakalamayı denedim 0 vuruş ama benim bölgede var diye biliyorum çok kalamar neyi yanlış yapıyorum?

Okuma cavalla kamışınıda denedim 1 saat civarı gemiden slow jig ile şimdilik vuruş alamadım ve dalga çıkacak diye dönmek zorunda kaldıydım. Sonarda alınca daha verimli olacak bence Kıyıdan kullanamıyorum malasef bu kamışı çok uzağa gitmiyor.

Sahte bu
Ekli dosyayı görüntüle 125023
Bahsettiğin balıkların hepsi dişli sahteye kayıtsız kalmaları neredeyse imkansız. Aklıma gelen nedenleri aşağıya yazıyorum.
1. Mesafe, balığa sahteyi gösteremiyo olabilirsin.
2. Balık bu sıralar lokmalık yem istiyo olabilir.
3. Sahten suyun durumuna göre yanlış seçiilmiş olabilir.
4. Sahtene doğru aksiyonu veremiyo olabilirsin.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Bahsettiğin balıkların hepsi dişli sahteye kayıtsız kalmaları neredeyse imkansız. Aklıma gelen nedenleri aşağıya yazıyorum.
1. Mesafe, balığa sahteyi gösteremiyo olabilirsin.
2. Balık bu sıralar lokmalık yem istiyo olabilir.
3. Sahten suyun durumuna göre yanlış seçiilmiş olabilir.
4. Sahtene doğru aksiyonu veremiyo olabilirsin.
Yalnız şöyle bir durumu var arkadaşın. Kendisi Kıbrıs' ta av yapıyor. Av yaptığı bölgedeki derinlik haritasına bakarsan oralarda rapalanın iş yapamayacağını görebilirsin. O bölgede Jig ve Tai Rubberdan başka sahtenin iş yapacağını düşünmüyorum. Balığın lokmalık yem isteme durumuna %100 katılıyorum. Sadece 10g değil aynı boyda daha ağır jig kullansa yine güzel sonuçlar alır. Tai Rubber sahtelere de şans vermesi gerekir.

1727249684684.png

1727249997857.png

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Yalnız şöyle bir durumu var arkadaşın. Kendisi Kıbrıs' ta av yapıyor. Av yaptığı bölgedeki derinlik haritasına bakarsan oralarda rapalanın iş yapamayacağını görebilirsin. O bölgede Jig ve Tai Rubberdan başka sahtenin iş yapacağını düşünmüyorum. Balığın lokmalık yem isteme durumuna %100 katılıyorum. Sadece 10g değil aynı boyda daha ağır jig kullansa yine güzel sonuçlar alır. Tai Rubber sahtelere de şans vermesi gerekir.

Ekli dosyayı görüntüle 125032

Ekli dosyayı görüntüle 125033
Hocam dediğin mantıkla shore jig merasında sahte çalışmaması lazım ama 120 den 175’e kadar sahteler çalışıyo ama Akdeniz’i bilmediğimden büyük büyükte konuşmıyım.