Bir sorum var.
Geçen gün öğleden sonra saat 4 gibi spin kamışı ile kıyıda limanın üstünden kum 2-3 metrelik derinlikte merada denedim.
Ve bir kaç tane palaz kuzu, 1 liça, ve 1 tral aldım(boyları küçük diye saldım hepsini). O gün orda çok fazla aterina veya sardarya vardı bir alakası varmıdır?
Sorum şu normal rapala tarzı sahteler ile hiç bir şey yakalayamazken (dalarlı, su üstü, titreşimli olanlar hepsini denedim)
14 56Gr atarlı spin oltasına taktığım 10 gramlık zebra jig yakalıyor sadece kıyıdan 3 haftadır böyle.
Jigi takıyorum hemen vuruş, 5 sn geçmeden rapalayı takıyorum 0 vuruş, jigi takıyorum tekrar yakalıyorum anlamadım. Merada alçak yani shore jig alçak merada olmuyor diye biliyorum Neden böyle oluyor?
Spin oltasına bu 10 gramlık jigi takmamın bir dez avantajı var mı aksiyonu falan kötü mü oluyor shore jig oltası olmadığı için.
Birde gece bir kaç saat aynı merada savage gear squid beat egi zokkası ve UV ışık verebilen kafa feneri ile gece kalamar yakalamayı denedim 0 vuruş ama benim bölgede var diye biliyorum çok kalamar neyi yanlış yapıyorum?
Okuma cavalla kamışınıda denedim 1 saat civarı gemiden slow jig ile şimdilik vuruş alamadım ve dalga çıkacak diye dönmek zorunda kaldıydım. Sonarda alınca daha verimli olacak bence Kıyıdan kullanamıyorum malasef bu kamışı çok uzağa gitmiyor.
Sahte bu
Ekli dosyayı görüntüle 125023