Spin Kısmetsizliği Ve Ustalardan Ciddi Yardım:(

@*GeniuS @ince.seyyit ip dolanmalarını sık görüyorum ve bundan dolayı da ustaların aralarına yanlarına girip atış yapmaktan çekiniyorum.

Başkasının da keyfini kaçırmamak için..
ben kaç yıldır kullanıyorum dolanmadı daha spin atımı surf gibi değildir havaya dikmek değil maksat düz uzun atış sağlamak sizi bilmem ama ben spinde kamışı yandan atarım genelden mesela sağ bel hizamdan veya omuz hizasından istediğim noktaya atarım biraz atış şekli çalışın ip misine olan kamışı surf gibi atarsanız balon yapar atmadan önce biraz su dökün makinanın üzerine ( kafa kısmına ) ip ıslansın ağırlık kazanır rahat boşalır

Kontrollü kullanacağım alanlarda 0,12 mm ip misina vazgeçilmezim ama gündüz su üstü sahte ile av yapacaksam ya da kalabalık omuzomuza atış yapılacak derecekse yoğun bir alana gireceksem direkt mono misinaya geçerim takıldı dolandı derdi yok kes hemen bağla klipsi kaldığım yerden devam .
omuz omuza ise ben kaçarım oradan o kadara kalabalıkta ne işim var 🙂

Merhaba Bahtsız arkadaşım,
Ustalarımızın dediği gibi öncelikle makinadaki FC misinadan kurtul istersen daha sonra onu lider yapmada kullanırsın,
İp konusunda o kadar kaygılanmana gerek yok , makinaya misina sarma işi bence artık bitmiştir 🙂

Merhabalar hocam. Ustalarımızdan bu kadar ip tavsiyesi geldiyse artık o zaman bizede kullanmak düşer. İp için önerileriniz varmıdır ?Kalınlık, örgü sayısı, lider için tavsiyeler vs. ?

Hocam bulunduğum yerin rüzgarı ipte beni çok endişelendiriyor.
İpe geçip sonrasında düzgün atışta yapamazsam kötü olur benim için.

Avlakta bunu yaşayıp hepten soğumak istemiyorum.
tahminimce senden daha sert hava koşullarında avlandığım oluyor ve hep ip kullandım sıkıntı yaşamadım.

ipin pürüzsüz , makinen kaliteli ve kamışın klavuzları da iyi olursa sıkıntı yaşamazsın.

rüzgar düğümü dediğimiz olay çoğunlukla makinaya yanlış sarım ve rapalayı atıp çekerken arada boşluklar bırakıp ipin tekrar makineye düzgün sarılmamasından kaynaklanır.

FC ile ipe göre en iyi ihtimalle %25 kötü senaryoda nerdeyse yarı yarıya mesafe kaybedebilirsiniz.

Anladım hocam. Elimde 0.35 mono da var ama epey kalitesiz markasız bir şey.
o da olur ama mono fc'ye göre daha çabuk esner ve çekeri düşer , sık sık değişitrmen gerekir.

dekatlon varsa yakında ordan ucuza ip ve lider alabilirsin.

lider 25 metre bile satın alsan sana bir sene rahat yeter.

Back