Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Makine Önerisi

ermanvp

Yeni Üye
Adı
Erman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,
Daiwa[COLOR=var(--fr-element-metin)] ballistic x 274cm 14-42gr kamış kullanıyorum. [/COLOR]
Genelde dönemsel olarak istanbul kıyıdan çinekop sarı kanat mümkunse lüfer:) , palamut avına çıkıyorum
Halihazırda başka bir sette ninja 4000 makine mevcut. Onunla da spin haric zamanda tekneden jig atıyorum, hatta kıyıdan çapari..
Daiwa ballistic x 274cm 14-42gr uyumlu dengeli orta, orta üst ,f/p üst model makine tavsiyesi alabilirmiyim. 10k civarı butcem var..biraz ömürlük bir makine arayışım mevcut.
Daiwa ve shimano ortaust çeşitli modellerine baktım. Rulman ve drag farkları, 10 gr 20 gr agırlık farkı avı ne kadar etkiler istanbul icin çok da emin olamadım.

Yorumlar için teşekkürler.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
4 binlik makine uygun olur o kamışa, 10k bütçe ile alacağın 2 model var daiwa ve shimano'da. caldia ve stradic. caldia 230 stradic 275 gram. ben olsam caldia alırdım. ağırlık konusunda takıntılıyım açıkçası. 2 makine de üzmez seni. shimano için biraz daha bütçe arttırman gerekebilir tabi onu da hesaba katalım, bayiden pazarlıkla 11'e alınır muhtemelen. aklıma geldi şimdi daiwa'da bg serisine de bakabilirsin, genelde dişli balıklar avlayacağın için alüminyum makine uygun olur biraz daha ağır makine tabi onu da belirteyim, ben 4 binliğini kofana avlarında kullanıyorum.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Elinizdeki makinenin kamış ile uyumlu olacağını düşünüyorum sarım hızı yüksek değilse eğer yüksekse yavaş sarım bir makine bakın derim Shimano Ultegra , Stradic güzel makineler daiwa konusunda malesef bilgim yok istanbul özelinde makinenin kolu dönsün kafa ipe uygun olsun düzgün toplasın yeter çok fazla özelliğe girmek gerekirmi orası da soru işareti .

gurusti

Üye
Adı
Demir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,
Daiwa[COLOR=var(--fr-element-metin)] ballistic x 274cm 14-42gr kamış kullanıyorum. [/COLOR]
Genelde dönemsel olarak istanbul kıyıdan çinekop sarı kanat mümkunse lüfer:) , palamut avına çıkıyorum
Halihazırda başka bir sette ninja 4000 makine mevcut. Onunla da spin haric zamanda tekneden jig atıyorum, hatta kıyıdan çapari..
Daiwa ballistic x 274cm 14-42gr uyumlu dengeli orta, orta üst ,f/p üst model makine tavsiyesi alabilirmiyim. 10k civarı butcem var..biraz ömürlük bir makine arayışım mevcut.
Daiwa ve shimano ortaust çeşitli modellerine baktım. Rulman ve drag farkları, 10 gr 20 gr agırlık farkı avı ne kadar etkiler istanbul icin çok da emin olamadım.

Yorumlar için teşekkürler.
Balistic 7-28 ile ben
Caldia 3000 chx lt22 kullanıyorum çok memnunum

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam spin bir sene yapıyor bir sene yapmıyor bazen 2 sene yapmıyor İstanbul'da. Peşinde olduğun için sen de biliyorsundur gerçi. Ben 7-35 spinle ultegra 3000 kullanıyorum. Normalde çok düşündüm stradic, vanford hatta vanquish ile değiştireyim update edeyim ama verimliliği düşündükçe vazgeçtim bu işten. Elindeki Ninja işini görüyor ise ki görüyordur hiç oraya para harcama derim naçizane.

Yok illa almak istiyorsanız bütçenize göre stradic tavsiye ederim.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstanbulda boğazda spin için kullandığım makina okuma acuador 3000

Bu sene spin çok iyi balık yaptı ve abartısız bu makinayla 500 üstü sarıkanat çinekop cektim.

Eğer Karadeniz veya Çanakkale, Akdeniz tarafında kofana akya torik kovalamayacaksam bu tarz 1000 TL ilk makina her türlü yeter de artar cidden.

ermanvp

Yeni Üye
Adı
Erman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir çok esnaf daiwa fuego 3000 veya 4000 önerdi.. istanbulda yeterli olacagını hatta 3000 m icin lrf tatminkardır yorumu yaptı... 10k harcamaya gerek yok yorumu geldi..

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir çok esnaf daiwa fuego 3000 veya 4000 önerdi.. istanbulda yeterli olacagını hatta 3000 m icin lrf tatminkardır yorumu yaptı... 10k harcamaya gerek yok yorumu geldi..
3000 ilk makina ile sana kim lrf yapılır, tatminkardır dediyse, o adamla direk selamı sabahı kes. Kısa vadede de uzun vadede de karlı çıkarsın :)

Son düzenleme:

Xoner

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Yani olta makine modelinin, bölgesel yeterliliğe tabi tutulduğunu ilk defa duyuyorum. Ellerinde o vardır, onu söylemişlerdir. 205 gr 3000'lik makine ile lrf falan olmaz ayrıca.

"10k harcamaya gerek yok" tarafına yorum yapmaya tenezzül edilmez de kısaca anlatayım; 1k harcamaya da gerek yok, el oltası da balık tutuyor. Caldia avcılığı arttırmaz, konforu arttırır. Caldia'nın olduğu bir kıyaslamada Fuego önermek dost tavsiyesi ise kıskançlıktır, iş bilmezliktir. Ticari bir tavsiye yatırım uzmanı yada aileden alınır. Size, işime ne gelirse ona göre tavsiye modeli çekilmiş.