Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Makine Tavsiyeler

Smc25

Üye
Adı
Mekin
Arkadaşlar merhaba,

2500 veya 3000 lik spin makine araştırıyorum. Takımı levrek avları için su üstü sahtelerle kullanacağım. Balıkesir ve Çanakkale taraflarında avlanıyorum. Elimde daiwa ballistic 2.44 14-42 atarlı 134gr. 2parça spin kamışı var. Daiwa ya bir türlü ısınamadım. Makinelerine de kamışlarına da. Shimanodan da vazgeçemiyorum. Shimano Stradic CI4+ 2500 / 9kg drag / 190gr. / 5,0:1 veya 6,0:1 deviri var hoşuma gitti. Ağırlığını da olabildiğince min.seviyelerde tutmak istiyorum. Malum fiyatlar hakkında bilginiz vardır. Aslında ilk spine geçiş olarak Okumanın inspira modelleri var ağırlıkları da iyi geldi bana. Başlangıç olarak ondan başlasammı ki diye düşünüyorum. Daiwa Lt makinlerini de çok duydum. Bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. Ayrıca biliyorsunuz Okuma tüm makinelerine ömür boyu garanti veriyor. Şahsi düşüncem fiyat,performans ve servis olarak Türkiye şartlarında en iyi Okuma diyebilirim. Kendim Shimano kullanıcısıyım. Siz tecrübeli spincilerden makine tavsiyesi istiyorum.

Spincilerrrr..

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Aklın kenarına yazdım denk gelirse bilgi veririm ;)

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
Sıfır makinelerdeki fiyatlar aşağı yukarı;
Shimano Nasci 3000 FB mağazalarla pazarlık yaparsanız 600 tl civarında bulabilirsiniz diye düşünüyorum.(250 gr - 73 sarım)
Daiwa Fuego LT 3000 DC buda pazarlıkla 650 civarına denk gelir diye düşünüyorum.(215 gr - 80 sarım)
Okuma Helios HSX-40 buda hemen hemen aynı fiyatlara denk gelecektir.(260 gr - 76 sarım)
Çanakkale taraflarında avlandığınız için hedefte sadece levrek olmayacağı düşüncesiyle benim tercihim Fuego'dan yana olurdu. Stradic Ci4+ için olumsuz yorumları fazlaca okudum. İkinci el alırken dikkatli olmak lazım. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Smc25

Üye
Adı
Mekin
Sıfır makinelerdeki fiyatlar aşağı yukarı;
Shimano Nasci 3000 FB mağazalarla pazarlık yaparsanız 600 tl civarında bulabilirsiniz diye düşünüyorum.(250 gr - 73 sarım)
Daiwa Fuego LT 3000 DC buda pazarlıkla 650 civarına denk gelir diye düşünüyorum.(215 gr - 80 sarım)
Okuma Helios HSX-40 buda hemen hemen aynı fiyatlara denk gelecektir.(260 gr - 76 sarım)
Çanakkale taraflarında avlandığınız için hedefte sadece levrek olmayacağı düşüncesiyle benim tercihim Fuego'dan yana olurdu. Stradic Ci4+ için olumsuz yorumları fazlaca okudum. İkinci el alırken dikkatli olmak lazım. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.
Stradic ci4 de ne gibi olumsuzluklar duydunuz paylaşmanız mümkünmü acaba

Smc25

Üye
Adı
Mekin
Forumda detaylı aratırsanız çıkacaktır. Sadece burda değil başka yerlerde sıkıntı yaşayanları okudum. Genelde sürtünme sesinden ve eski serisinin sıkıntısız olduğundan bahsediyorlardı.
Shimano stradic ci4+ sürtünme sesi
Evet baktım yorumlara ve video yu da izledim ama normal değil. Biri de başka birçok makinede bu durum söz konusu yazmış yine 2.el alırken dikkat etmek lazım. Teşekkürler

Son düzenleme: