Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin mi Lrf mi Zevkli ?

furkanberktagi

Yeni Üye
Adı
Furkan Berk Tağı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba;
Sizce spin mi lrf mi daha zevkli ? Hedefim levrek tuzlu su ve Meram Ayvalık. Spin yapınca çok fazla seçeneğin olmuyor diyorlar lrf de daha çok diyorlar ne diyorsunuz ?

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Oltayla balık tutmanın her türlüsü zevklidir.

Myth

Üye
Adı
Onur Metin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Seçenek çoğaltmak maalesef alacağınız zevki düşürür diye düşünüyorum.Misal tek kamışla hem istavrit hem levrek hem kofana çekmek istersek kamış atar aralığı kaça kaç olacak boyu kaç cm olacak? Lrf ile kofana çekilmez mi derseniz ustalık yeterince varsa ip biraz kalınsa kamış ve makine üst sınıf sağlam aletler ise alınır belki ama o zaman da istavrit zevk vermez.Sadece zevk olarak bakacak olursak bence lrf daha zevklidir bir türlü verim alamasamda çok çok hafif takım, insanı yormuyor saatlerce atçek hiç yorğunluk olmasın.Birde ufacık balıkta esneyen kamış kopacak diye korkutan incecik ip heyecanı; tamamen zevk meselesi:) Hedef levrek ise lrf değilde hafif span geçen setlerden alırdım şahsen.3-15 gr 5-18 gr atarlı 244 -270 arası hafif bir kamış 3000 ilk bir makine.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Balık tutuğun sürece her türlü avcılık zevklidir :)

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Balık çeşitliliği bölgeye göre değişiklik gösterir. Lrf hassa kamışlarla yapıldığından hissiyat ufak balıkta bile çok olmaktadır. Bölgenizde yapılan avcılığa uygun stil edinmekte fayda var.

Lrf setiyle levrek tutmak herhalde çok keyifli olur :) Ben ancak istavrit ve lüfer ailesi bireylerinden tutabildim şimdiye kadar. Tabii lrf setinde büyük hayvanlar tutacaksanız kepçe şart.

mardek

Aktif Üye
Adı
ali sür
Spinde balık almak için soğuk / uykusuz / yağmurlu avları göze almanız gerek. Fakat spin ile alacağın keyif -bana göre- daha fazladır ama bu zorlukları göze almak kaydıyla.

Lrf ise ufak hafif ekipmanlarla istediğin saatte av yapabilirsin ve ufak balıktan bile trofe keyfi alabilirsin.

Yani özetle keyfinden feragat edebileceksen öncelikle spin, ama yok ben uykusuz kalamam, gecenin bir ayaz vakti kalkıp o soğuğu yiyemem dersen LRF derim.

msa

Aktif Üye
Adı
Serdar Ahmet Şipal
Tan vakti deniz kenarında at çek yaparken karşıdan doğan güneşi görmek, kendinle baş başa olabilmek, sadece dalga sesi duymak, işte bunlardır motivasyonumuzun sebepleri. Tabi bir de kalama sesi gelirse ardından, tadından yenmez :)