Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin nasıl toplanır?

hllzn

Yeni Üye
Adı
halil ibrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
her avdan sonra makineyi kamışı birbirinden ayırır güzelce temizlerim. kamışı temizlemesi kolay musluğun altında komple yıkar kurularım, makine de ise sadece ipin olduğu kısma 20 sn kadar ılık su tutarım, geri kalan kısımları nemli bezle siler sonra kurularım, uzun süre nemli kalmasın diye hava akışı olan bir yerde kuruması için bırakırım. sahteleri de aynı şekilde avdan gelir gelmez yıkar kurularım. malzemeler pahalı, uzun ömürlü olmasını istiyorsan iyi bakacaksın. neredeyse her gün ava giderim, bazen hem sabah hem akşam üzeri ava giderim, akşam tekrar gideceğim deyip temizlemeden kenarda bekletmem :) ne kadar yorgun olursam olayım eve girince ilk yaptığım şey malzemeleri temizlemek.
gerçekten takdire şayan bir disiplin. ip misinayı yıkamak çok sağlık mı? özellikle bu aralar havalar soğuk, kurutmaya bıraksak bile kurumaz. ıslak durması sakıncalı olmasın?

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
gerçekten takdire şayan bir disiplin. ip misinayı yıkamak çok sağlık mı? özellikle bu aralar havalar soğuk, kurutmaya bıraksak bile kurumaz. ıslak durması sakıncalı olmasın?
Tuzlu kalması daha kötü olur diye düşünüyorum, açıkçası yüzde yüz şu doğrudur diye kimse söyleyemez sanırım. Ben kendimce doğru olanı yapmaya çalışıyorum. daiwa ve shimano yetkili servislerinin av sonrası bakım videoları vardı onları izlemiştim bir ara , birisi benim yaptığım gibi sadece ipe su tutuyor, diğeri kafayı çıkarıp tuzdan arınsın diye bardakta bir süre bekletiyordu. İpi uzun süre kullanmam zaten, ne kadar kaliteli olursa olsun sürekli ava gidiyorsanız 2 3 ay sonra tiftiklenmeye başlıyor, ters yüz yapar bir süre daha kullanır sonra değiştiririm. Normalde tembel biri sayılırım ama av malzemelerime karşı oldukça hassasım sanırım :D

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
her avdan sonra makineyi kamışı birbirinden ayırır güzelce temizlerim. kamışı temizlemesi kolay musluğun altında komple yıkar kurularım, makine de ise sadece ipin olduğu kısma 20 sn kadar ılık su tutarım, geri kalan kısımları nemli bezle siler sonra kurularım, uzun süre nemli kalmasın diye hava akışı olan bir yerde kuruması için bırakırım. sahteleri de aynı şekilde avdan gelir gelmez yıkar kurularım. malzemeler pahalı, uzun ömürlü olmasını istiyorsan iyi bakacaksın. neredeyse her gün ava giderim, bazen hem sabah hem akşam üzeri ava giderim, akşam tekrar gideceğim deyip temizlemeden kenarda bekletmem :) ne kadar yorgun olursam olayım eve girince ilk yaptığım şey malzemeleri temizlemek.
Bende tebrik ederim hocam, sürekli yapmak istediğim ancak hiç gerçekleştiremediğim bir durum. Sadece sahteleri kuru bezle kurulama ve kamışın sadece halkaları kuru bezden geçirme huyum var o da her avda olmuyor. Bu işlemler merada.

Adı
Murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Spin, shore jig kamış kılıfları var , lastikli. Onu olta boyuna göre kamışın özellikle üst ince ucunu fazla kasmayacak şekilde ayarlayıp, 2 parça halinde ona koyuyorum. Çok pratik oluyo. Her seferinde düğüm at sök tak yaosam bi daha balığa gitmem ben :))

Adı
Murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bakım olarak eve gelince makine ve ipe hafif bi su tutuyorum, arada kum veya tuz birikintisi varsa temizliyor

hllzn

Yeni Üye
Adı
halil ibrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Spin, shore jig kamış kılıfları var , lastikli. Onu olta boyuna göre kamışın özellikle üst ince ucunu fazla kasmayacak şekilde ayarlayıp, 2 parça halinde ona koyuyorum. Çok pratik oluyo. Her seferinde düğüm at sök tak yaosam bi daha balığa gitmem ben :))
linki var mı?