Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin sahtelerde erim mesafesi durumu ve levrek

fafafe123

Aktif Üye
Adı
Şahin Emre ASLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar,
Üniversite sınavına bir kere daha hazırlanıyorum.Ara buldukça keyifli vakitler geçirmeye deniz kenarlarına iniyorum.(SİNOP)

Günlerdir levreğin peşindeyim yaklaşık 6-7 kere levrek avlamaya gittim.Tahminimce levreğin olduğu meralarda denemeler yapıyorum.Fakat daha hiç levrek avlayamadım.Hatta doğru düzgün vuruş bile alamadım desem yeridir.Genel olarak çok farklı meralara gittim.Hatta bazı meralardan balık tutulduğunu bizzat gördüm.Genel olarak gittiğim bazı meralar;
  • Liman içi avlanmaya müsait kumsallar
  • Taşlık kayalık orman içi bölge
  • Gene akarsu ağzı olan balığın orda olduğuna emin olduğum başka bir mera
Bu meralarda balık olduğundan eminim.Bazılarına tavsiyeyle gittim.Bazılarınaysa bizzat edindiğim bilgiler sonucu levrek olabilir diyerek gittiğim:canlı popülasyonunun yoğun olduğu bölgeler.Ayrıca takımımın bilgisi de imzamda takımımın levrek avlamaya elverişli olduğunu düşünüyorum.Fakat Medium kamış yerine MH kamış alabilirdim.
Avlandığım saatler;
  • Saat 8.00 - 15.00 ARASI avlandım.
  • Açıkçası akşam üzeri avlanmadım.
Bu işler biraz da nasip.Fakat ben genede ekipmanlarımı ve bütün etkenleri değerlendirmek istiyorum.Bunun için bu konuyu hazırlıyorum.Konunun başlığı ne alaka diyor olabilirsiniz.Ben levreği hiç yakalayamamış olmamın sebebi olarak sahtelerin erim mesafesi olabileceğini düşünüyorum.
Elimdeki Sahteler;

SİLİKON
  • Kumbalığı(SANDEEL)SG;Kum balığı rengi,limon rengi,real pearl,dirty silver
  • Duckfin 2 adet biri saydam sarı,diğeri limon
  • Jigheadlerim 17 gr birde 10 gr var 6-7 tane
Sert Sahteler
  • Popper olarak 2 tane rover 128 HA16R kodlu yaralı kefal, diğeride aliexpressten aldığım 9 cm 12 gr fakat erimi nerdeyse rover kadar olan bir popper[LİNK]
  • Gene alixpressten 3 tane sarı benekli sardalya,kemik beyaz,limon[LİNK]
  • Gene limon seaknight[SK008-L06]
Bu sahtelerimin çoğunu gittiğim bütün meralarda deniyorum.Levrek patlak havanın balığı olduğu söyleniyor.Suyun bulanması,kumun karışması balığın avantajı vs. vs. Hava böyleyken de açıkçası popperlar zaten çalışmıyor.Minnow tipli sahtelerde erim mesafesi problemi yaşıyorum.Geriye kaşık ve silikon yemler kalıyor.Elimde kaşık olmadığı için silikonları kullanıyorum.Onların da yeteri kadar gittiğini düşünüyorum.Fakat acaba daha fazla uzağa mı atmam gerekiyor ? Balığa ulaşmıyor mu sahteler diye düşünüyorum.Yani hiç vuruş almadım diyebilirim.Son olarak kaşık ve jig yem almayı düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum.Bilgisi olan olmayan herkesin mantıklı bir bakış açısıyla değerlendirmesini isterim.

Bataçıka

Aktif Üye
Adı
Bataçıka
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Uzaktan kastın açığa atmaksa Levrek için gereksiz bir yöntem.
Levrek için uzağa ama sahile paralel olarak, dalgaların kırıldığı mevkinin ardına atmalısın.
Saat 8.00 - 15.00 arası çok iyi bir av saati değil. Öncelikle 06:30-08:00 arası yada 18:00-23:00 daha uygun saatler.

Bunlar benim kendi tecrübelerim herkesinki farklı olabilir.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Uzaktan kastın açığa atmaksa Levrek için gereksiz bir yöntem.
Levrek için uzağa ama sahile paralel olarak, dalgaların kırıldığı mevkinin ardına atmalısın.
Saat 8.00 - 15.00 arası çok iyi bir av saati değil. Öncelikle 06:30-08:00 arası yada 18:00-23:00 daha uygun saatler.

Bunlar benim kendi tecrübelerim herkesinki farklı olabilir.
Okuduğumda, özellikle avlanma saati ve paralel atış konusunda yaklaşık şeyler diyecektim ki benden önce @Bataçıka arkadaşım yazmış. İlave olarak ekleyeceğim tek şey, silikon&jig head kombinasyonu (hırsızlı) şu ana kadar kendi avlarımda en skorer yöntem oldu.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuduğumda, özellikle avlanma saati ve paralel atış konusunda yaklaşık şeyler diyecektim ki benden önce @Bataçıka arkadaşım yazmış. İlave olarak ekleyeceğim tek şey, silikon&jig head kombinasyonu (hırsızlı) şu ana kadar kendi avlarımda en skorer yöntem oldu.
Marka model renk olarak bir öneriniz var mı ? 10-40 atarlı kamışta kullanabileceğim bir kombinasyon yapmak istiyorum. sahtelerin haricinde silikon öneriliyor levrek için ama hiç denemedim.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Muhtemelen o saatlerde balık açığa gitmiş oluyor. Tek tük illaki vardır o zaman aralığında ama 6-7 kez ava gitmek ile o tek tük balığı bulmanız zor. Bazı özel yerler vardır. Her saatte denk gelir. Bu yerin 10 metre sağında atış yaparsınız hiç bir şey gelmez. Denemeye devam edin. Sahteler güzel. Kaşık mutlaka deneyin.

wolf37

Aktif Üye
Adı
Aydın
Sinop ve civarı için havanın ve denizin soğuk olduğu bu zamanlarda güneşin suyu ısıttığı saatler en ideal saatlerdir. Saat 8 den 17 ye kadar avlanabilirsiniz.
Kışın derin dalarlı sahteler kullanın ve ağır sarım ile çekin. Çok güneşli ve sıcak bir günse arada su üstü deneyin. Çok hızlı aksiyon vermeyin. Silikonu dümdüz çekmeyin. Bir çekip bir bırakarak aşağı yukarı zikzaklar çizmesini sağlayın.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Size uygun fiyatli ve avci sahteler almanizi oneririm.. kendo tam fiyat performans sahtesidir.. karadenizde avlaniyorsaniz kendo seabass minnow 145f 23 renk kodunu siddetle oneririm, hava aydinlandiktan sonra kullanin, merada balik varsa sizindir.. haryu ve seabass modellerinden sabah suyu ve aksam suyu icin sahte bakin kendinize.. erim konusunda cogu cin sahtesinden iyidir.. hafif bulanik ve dalganin 30-40 cm kirildigi yerleri deneyin, sabahin erken saatleri, gun dogmadan hemen onceki saatler baligin aktif oldugu saatlerdir.. firtina oncesi ve firtina sonrasini takip etmek cok onemli, balik ne zaman yemlenip yemlenmeyecegine havanin durumuna gore karar veriyor.. sonrasi ise sizin takibinize kalmis, unutmayin levrek cok nazli bir hayvandir, kandirmasi zor ancak avlamasi bir o kadar zevklidir..

fafafe123

Aktif Üye
Adı
Şahin Emre ASLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Açıkçası yorumların hepsini okudum.Herkesin yorumu için ayrı ayrı teşekkür ederim.Akşam avlanmamış olmamamın bir etken olabileceğini bende düşündüğüm için kalın puntoyla yazmıştım.Müsait bir zaman akşam avlanmayıda deneyeceğim.Bunun için tekrardan rapor bildiririm.Suyun sıcaklığıyla ilgili olarak gündüz avlandığım zaman muhtemelen 14-15 derecelik bir sıcaklık olması levreğin işine gelir diye biliyorum.Fakat genede akşam güneş batmak üzereyken de kesinlikle deneyeceğim.

Paralel atma konusunu aslında biliyorum.Genelde tek tük denerdim.Fakat genel olarak hafif sağlı açığa atıyordum.Bundan sonra 45-60 derecelik bir açıyla sağıma veya soluma atmaya özen göstereceğim.

Sahte olarak açıkçası zaten türkiye'de kendo,sea2river -bir kaç marka daha vardı-bunları tercih ederim.Bunlar dışında zaten ima gibi uçuk fiyatları olan sahteleri tercih etmem.Asgari maaşın 1/15'ini bu tarz eskiyebilen ve kaybolma ihtimalinin olduğu şeylere vermek bana -şahsi fikrimdir- saçma geliyor.Her ne kadar merayı çok iyi bilseniz,çok iyi spin oltacısı dahi olsanız kaybolduğundan bana zevkten çok üzüntü verir açıkçası.Kendo minnow 145f 23renk kodunu deneyeceğim.Fakat genede alacağım kaşıkları çok büyük bir ihtimalle aliexpressten alacağım.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kredi kartında para puan vardı 506-713 kodlu lacivert olan sahteden sipariş verdim.ağırlığı 9 gr sanırım sizce gece gündüz hangi saatlerde kullanabilirim bu rengi?

Ekli dosyalar

ahmet57

Yeni Üye
Adı
ahmet deveci
Kan Grubu
B Rh Negatif
bu seneki avlarım yer sinop- antalya

Ekli dosyalar