Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SPIN TAKIM BİLGİ BANKASI (SPİNNİNG AVCILIĞI )

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Bora Bey,
Ben aralık gibi aşağıdaki kamışı ve makineyi Cengiz den aldım. 7 -8 kere kadıköy pendik hattinda kullandım. bir şey yakaladım mı hayır. ama kamıştan çok memnunum. benim acemiliğime rağmen erimi ve sertliği bana çok iyi geldi. göze de çok hitap ediyor. gold fuji halkalar salina surf 3 parçada olduğu gibi bu kamışta da çok şık hoş durmuş. denemek isterseniz caddebostan a balık tutmaya indiğiniz bir zamanda bende müsait olursam gelirim. hem tanışmış oluruz hemde takımı deneyebilirsiniz. kamışı değil ama ilerleyen zaman diliminde daha iyi bir makine ile mevcut makieyi değiştirebilirim.

Okuma Salına 9' 6 288 cm 15-45 gr 2 Parça Spin Kamış
Okuma Avenger 40 makine.

B

BS Okuru

Misafir
Olabilir faruk bey ilginiz için teşekkür ederim

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi

Adı
mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese iyi akşamlar,
şu spini de bir deneyeyim envantere de bir kamış daha ekleyeyim de hanımdan fırçayı yiyeyim dedim kaşınıyoruz malum :)
Bir bilene sormak lazım çünkü sadece okuduklarım ve bütçeyi düşük tutmak isteğim yüzünden (150-160 tl) 2 kamış arasında kaldım sebepler de şöyle

Shimano Vengeance BX Sea Bass 240MH 10-50 Gr
166 gr ile hafifliği iyi atar aralığı biraz geniş 5 gr'lık sahteleri bile yakına da olsa atabilirim...

Okuma Dead Ringer Dr-S-862 258 cm 12-45 gr MH

180 gr ağırlıkla Shimanodan 14 gr daha ağır ama 18 cm de uzunluk fazlalığı var ve atar aralığı biraz daha dar.

Yorumlar genelde hep yüksek fiyatlı kamışlara gittiği ve aradığım halde bulamadığım ucuz kamışlar topiği bir yerlerde kaybolduğu için buradaki bilenlere danışmak şart oldu.
kullanan varsa yada eline alıp inceleyen şu 2 kamıştan hangisini tavsiye eder (Sebep rica edeceğim haliyle)?
Avlanmayı deneyeceğim (Avlanacağım diyemiyorum deneyeceğim çünkü senelerdir deneyip daha balık çekememiş arkadaşlar da mevcut) yerler ya caddebostan sahil yada kalkanda beton iskele üzeri ikisinin de denizden yüksekliği 1-1,5 m.

Herkese Saygılar...
Dead ringer kullandım tavsiye ederim. Dengeli bir kamis hafifte üstelik. Is gorecek nitelikte. Okuma salina da güzeldir. G force ama o iyi degil. Ayrıca disli balik cikiyor diye duymanizdan sonra. Lahim akan yerlere gidin. Bildiginiz lahim aksin ne kadar cok lahim o kadar cok besin o kadar cok balik demek. Isin gerçeği bu. Dere agizlari falan da olur. Pis dere agzi daha iyi olur. Bir de cok derin olmasn attığınız yer yani bi 10 20 m arasinda olsun derinligi. Bir de balik tam olarak su saatte en cok yapiyor. Aksam ezani okunmazdan evvel ki yarim saat ile aksam ezani okunduktan sonraki 1 saat. O aralikta herhangi bir meradan balik alamazsaniz baska saatlerde denemeniz genel itibari ile faydasiz olacaktir. Bir de diger bir husus aksiyon. Sahsen en cok verim aldigim aksiyon su sekildedir. Bir kere hizlica cekiniz sonrasnda misinanin boşluğunu kamisin ucunu cekmeden evvelki pozisyona kadar getirin sonrasinda 1 saniye kadar bekleyin. Bu isi surekli tekrarlayarak sahteyi alin. Burdaki puf nokta sert sekilde cekmektir. Bir diger nokta ise sahtenin hizi tüm etkenlerden ziyade kendi deneyimlerim söylüyor ki; sahteyi yuzdurme hiziniz en onemli etken. Sahtenizi disli baliktan kacan balik hizi ile cektiginizde mutlaka balik alirsiniz. O hizi simdi matematiksel olarak ifade edemiyorum ama denedim ve sonuc olarak kesinlikle bir hiz mevcut. Bir de benim anlam veremedigim ama bizzat yine etkisini deneyerek öğrendiğim bisey var ki esnek olan kamis cok avci oluyor. Benim ilk spin kamisim remixon extra flex idi. Sonra ben bu kamisi begenmeyip okuma aldim. Neyse remixon memlekette (zonguldak) duruyor. Mevsiminde bir iki defa zong. Gittim yahu kamis catir catir balik tutuyor sahilde millet bir iki benim oldu 6 7 neyse dedim nasip. Sonra tuttum memlekete okuma v system getirdim sonuc cok parlak degil. Sonra sirf denemk icin ikisini beraber getirdim. Yine remixon tuttu... Sonra arkadaslarla gittim bir arkadasa verdim remixonu 3 tane kiloluk lufer tuttu. Digerlerinde hic yok ben de dahil. Yok artik diyorum. Sonra bu arkadas dedi bu kamisn aynisndan alalm bana aldi. Yine kimsenin tutamadgi zman tutuyormus. Ne hikmetse anlamadim. Yani deneyin isterseniz. Bilemiyorum hala inanamiyorum ama gercek....

Remixon flex spin 210 0-40 atar
Remixon target black 5000 ( 5000 mi tam emin değilim soran olursa ogrenirim.)
Misina pelikan spin 270 m 0.24 mm

Takimin ozelligi asiri esnek olmasi. Sanki boyle cıvık. Asiri esnek lrf kamisi gibi ama. 30 gr sahte atiyor.

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuma Dead Ringer 258 12-45 kamışı uzun bir süre kullandım, gayet dengeli ve hafif bir kamış. Fiyat aralığında seçeneklerinize ekleyebilirsiniz. Ama boyum kısa olduğundan 258'lik bir kamış bana uzun geldi, 240 Salina Seaspin'e geçtim. İkisi de spin için yeterli kamışlar, Dead Ringer'in erimi Salina'ya göre daha iyi.

Kullanım rahatlığı ve aksiyon olarak ağır sahteler için Salina derim, erim mesafesi daha iyi olan dersek Dead Ringer. Öyle aman aman da fark yok aralarında belirteyim. Salina'nın yüzükleri oldukça kaliteli, her kılavuzda K tipi yüzük kullanılmış. Dead Ringer'da ise en büyük halka dışında K tipi olan yok. Tasarım olarak da Salina daha yukarıda benim için.

Son düzenleme:
B

BS Okuru

Misafir
Bende boy 176 kamışı da o yüzden 240 düşünüyorum, deniyeceğim yer de kalkan aslında. Geçen sene fotoğraf yada video çekerken çok güzek karagözler mırmırlar çupralar ve 2 tanede ayrı zamanlarda lambuka geçti önümden. Her ne kadar zıpkın olsa bile atmazdım su içinde besleyip seyretmek daha zevkli geliyor ama oltacıyız işte suyun dışındayken de kan çekiyor :)

B

BS Okuru

Misafir
Hamdi bey'in de yardımıyla yeni spin - light shore jig takımımı topladım çok teşekkür ediyorum kendisine. Major craft first cast 962 m, okuma avenger av 40b, powerpro 0.19 braided ip misina Ağırlığı bu şekilde oldu, IMG_20170221_180827.jpg

B

BS Okuru

Misafir
Hamdi bey'in de yardımıyla yeni spin - light shore jig takımımı topladım çok teşekkür ediyorum kendisine. Major craft first cast 962 m, okuma avenger av 40b, powerpro 0.19 braided ip misina Ağırlığı bu şekilde oldu, Ekli dosyayı görüntüle 53060

Savage gear Titanium 290 cm 12-36 165 gr
Okuma Inspira FD ISX-40B 258 gr

Benim birinci takım bu :) kendo ip misina

hemen hemen aynı gramaj
boy avantajım var :) :) 2,90

Sahte almaya başladınmı, kaşık almayı unutma sakın.
Kesinlikle atış erimin daha fazla oluyor bilginize.

ne zaman deneme yapıyoruz hocam,
Yada yaptınmı,

B

BS Okuru

Misafir
Boy avantajı mı? Bir daha bi bak istersen 9.6 feet için

B

BS Okuru

Misafir
Peki deyince kavga çıkmazmış gerçekten güzel takım oldu, umarım bütçesi uygun olanlara biraz yardımcı olabilmişimdir. Ayrıca birşeyler yakalayabilirsem(sek) mutlaka paylaşır setin aksiyonunu göstermeye çalışırım fikir vermesi açısından