Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SPIN TAKIM BİLGİ BANKASI (SPİNNİNG AVCILIĞI )

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aldım kısmını görmemişim set hakkında yorum alabilirmiyim diye sorduğun için piyasa % 99.9 memnuniyet yakalamış ürünleri şansına % 15 indirim olduğu için gayet uyguna al diye yazmıştım..Öyle böyle kendi kullandıklarımız birde yıllardır forumda kullanan üstadların yorumlarına güvenerek size en uygun seti oluşturmaya çalışıyor herkes..35 kerede cevap yazıp yardımcı olmaya çalışıyorlar internetten araştırıp en uygun fiyat nerede onu linkliyorlar.Ondan sonra yanlış anlaşılma oluyor setin hayırlı uğurlu olsun yıllardır herkesin severek kullandığı ürünler Catana artık klasikleşmiş..Fiyat performans olarak en güzelini alman için yardımcı oluyoruz ne hepsiburada nede hamdi abimle bir ilişkim yok :) sağlıcakla
Anlaşıldı dostlar, demek ki bundan sonraki ilk alışverişimizi @Hamdi beyden yapıyoruz. Herkese teşekkürler.

mahmutsefa

Yeni Üye
Ağustos sonu gökçeada da 10 günlük bir avlanma şansım olacak. Burası için spin takımı toplamak istiyorum.
Elimde PENN Fierce 5000 makina var.
Bu makinaya uygun kamış ve ip misina tavsiyesi istiyorum.
(Not: Başlangıç seviyesiyim)

fishbone_team

Aktif Üye
Adı
Engin
merhaba, 5000 kalibrelik bir makina yaklasık 500 gram agırlıgı vardır, spin için yorucu bir makina olacaktır. imkanınız varsa 25-40 arası kalibrelik bir makina ve buna uygun 240-270 cm uzunluklarda spin kamışları ve ip misina olarak da 0.16 mm lik tercih edebilirsiniz. okuma markasının makina ve kamısları baslangıc için sizi üzmeyecektir.

mahmutsefa

Yeni Üye
merhaba, 5000 kalibrelik bir makina yaklasık 500 gram agırlıgı vardır, spin için yorucu bir makina olacaktır. imkanınız varsa 25-40 arası kalibrelik bir makina ve buna uygun 240-270 cm uzunluklarda spin kamışları ve ip misina olarak da 0.16 mm lik tercih edebilirsiniz. okuma markasının makina ve kamısları baslangıc için sizi üzmeyecektir.
yönlendirmeniz için teşekkür ederim.
tavsiyeniz üzerine Okuma Ceymar Fd Cxt-40 siparişi verdim.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Merhabalar, çok güzel bir başlık. Çok da uzun, hepsini okuma fırsatım olmadı. Yazılmış şeyleri sorarsam bağışlayın.
Ceymar 40 ve savage gear 251 7-23 gr spin kamış aldım.
Makinaya aldığım yer Okuma seabass 0.28 mm misina taktı.
Sizce uygunmudur ? Yoksa biraz daha inceltmelimiyim. 0.20 taksam daha mı iyi olur acaba.
Ayrıca ufak bir makinam daha var. Daha hafif olduğu için lrf avlarında onu kullanmak istiyorum. LRF için kaçlık misina sarmalıyım ? 0.18mm düşünüyorum. Uygunmudur ?

fishbone_team

Aktif Üye
Adı
Engin
merhaba, 0.28 bence kalın olmuş, ben kendim 0.22 misina kullanıyorum. eger ip düşünürseniz 0.16 tercih edebilirsiniz, ip yada misinanın malzeme marka kalitesi önemlidir.

lrf için genelde 10-25 kalibrelik ve 200 gramın altında makinalar kullanılır eger sizdeki bu degerlerdeyse misina olarak 0.14-.0.18 arası tercih edebilirsiniz. eger ip düşünürseniz 0.10 altına inmelisiniz. yine malzeme kalitesini ispatlamıs markalardan tercih etmeniz daha saglıklı olacaktır.

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lrf icin 0,18 uygundur
Yeni takımınız hayırlı olsun savage gear çok sevdiğim bir markadır kesinlikle memnun kalırsınız 0,28 bana biraz kalın geldi ama hedef baliginiz nedir acaba eğer çok büyük türler değilse 0,20 daha iyi olabilir atış mesafeniz artar sonuçta

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Lrf icin 0,18 uygundur
Yeni takımınız hayırlı olsun savage gear çok sevdiğim bir markadır kesinlikle memnun kalırsınız 0,28 bana biraz kalın geldi ama hedef baliginiz nedir acaba eğer çok büyük türler değilse 0,20 daha iyi olabilir atış mesafeniz artar sonuçta
Hedef balık ne gelirse, kaya balığına bile razıyım. 300 gr dan fazla balık tutmuşluğum yoktur heralde. Öyle büyük balık hedefim yok şu an. Önce heves almam lazım.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
O zaman ceymar ın yedek kafasına ben 0.20 lik misina sarayım. Diğer makinaya da 0.18 lik sarıp lrf için kullanayım.

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence ceymarin yedek kafasına ip sarın 0,12-0,16 arası iple avlanmak herzaman daha iyidir