Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin takım topluyorum tavsiyeleriniz

gurkan34

Yeni Üye
Adı
Gürkan B.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese selamlar öncelikle ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Acemiyim ve spin avcılığına başlamak istiyorum ve makine olarak okuma ceymar cy-40 ta kararımı verdim.
Aklımda shimano catana 4000 de vardı fakat ikisinide gidip inceledim ve catanadan ağırlık sebebiyle vazgeçtim.

Atmayı düşündüğüm sahteler 20-25 gr civarlarındadır.

Hedef balıklarım lüfer ailesi palamut ve levrek.

Sizlerden kamış tavsiyeleri almak istiyorum. Aklımdaki kamışlar:
shimano catana dx 270 mh 14-40 atar --> Sakın alma diyenler oldu sebebini bilmiyorum.
okuma salina seaspin 288cm 15-45 atar --> Uzun olur onu boşver diyenler var.
okuma v system 270cm 10-40 atar --> Çok yumuşak o paraya daha iyisini alırsın diyenler var.

Birde şöyle bir düşüncem var galatada 5li istavrit çaparisine kurşun takıp at-çek yaparım diyorum böyle birşey bu kamışlarla olur mu?? Olursa en uygunu hangi kamışla olur. İyi günler..

gurkan34

Yeni Üye
Adı
Gürkan B.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Değerli yorumlarınızı bekliyorum

matu

Daimi Üye
Adı
Buğra Batuhan yücesan
Kan Grubu
A Rh Negatif
ilk yorumu ben yapaıyım ozaman;
catana dx kullandım guzel kamıs fena değil çokta yumusak değildir..
salina seaspın kullanmadım ama kullananlar cok memnun ve en azından fujı halkalar var
v-sytem kullandım ve hala var çok kıbar ve estetık kamıs ama esnek 28 ustu gramlarda bıraz enteresanlasıyor fakat 10-22 gr aralarından guzel ve bazuka cantası var en az 50 tl suandan ..
3 kamısta gayet ıyı ama ben yenı alıcak olsam salına sea spın ı tercıh ederdım dıyorum..cunkı kullanmadım ve shımanoya gore halkaları fujı , vsyteme gore daha sert..
bırde spın kamısla caparı olur ama çaparıden zıyade ben yemlı avlandım 25-30 gr kursun taktım klasık cınekop takımı ile guzel balık aldım :) bayada keyıflıydı ..galatada 5 li çaparı işi omaz gıbı bırde tepeden atarsan hıc olmaz kamış 2 parca zaten 4-5 elınde gelırsın..
makıne konusuna gelınce ben sunu anladımkı ıstanbulda yanı marmarada avlanıyorsan 4000 lık makıne hıkayemiş.4000 lık kafa kamına bence gereksız onun yerıne 3000 bak derım hem ıp kullanıcaksın zaten dıye dusunuyorum kı gecen okudugum yazıdada ıp ıcın halka boyutları,çapları ,ara açıklıkları ona gore yapılmıs dıye okudum 3000 lık makına senın ısını cok rahat gorecektır mısınanı daha uzaga atmaya daha guzel spıral yapıp kamıstan cıkmasına yardımcı olacaktır.
bu arada malzeme secımlerını ıyı yaptı daha sonra pısman olup daha fazla para harcama ornek mısal verıcem 4000 lık makına aldın bır sekılde memnun kalmadım ya agır geldı yada başka bır seyıne taktın onu kenara koyup satmaktansa ki ben cok yaptım bunu 100-200 fazla ver guzel bır set ile başla bu işten soguma benım onerım nacızane ..ne kadar guzel malzeme o kadar keyıf bana gore zaten bu işte balık tutalım yıyelım ısıde değil tamamen keyıf ..

matu

Daimi Üye
Adı
Buğra Batuhan yücesan
Kan Grubu
A Rh Negatif
şimdi butce diyeceksın bılıyorum ama bu iş zaten herkezın butcesını asıyor kanımca bana gore zengın sporu :) neden dersen bınlerce değişik sahtesi +ipi+klipsı maşası cantası makası yanı cok cok detay aldıran bır hobı ....sıfır almaktansa forumda cok guzel urunler satılıyor cok sukur bu forumdan cokta alısverıs yapıp sattım herkez gayet durust ve işini bilen insanlar 2. el urunlere bak derım guzel bır kamıs ve makıne alabılırsın..sıfır fıyatından kalan paraylada sahte maket falan alırsın..

gurkan34

Yeni Üye
Adı
Gürkan B.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. v systeme daha yakınım şuan birde 2.40 olanlar biraz daha sert diyorlar.

5li çapari işine gelirsek köprüden atmayı düşünmemiştim karaköy taarafından yerden at çek yapılır mı diye soracaktım.

Makine için ise 40lık kafa ideal demişlerdi büyük mü gelir sence. ip misina kullanmayı düşünüyorum bu arada.

eylmz

Daimi Üye
Dostum aramiza hosgeldin bilmemek mutluluktur Aslı'nda ne kadar cok bilirsen o kadar kafan karışır o kadar tereddüt edersin
Bu söylediğin ürünleri beğenip kararsız kaldı isen Shimano Mh kamis iyidir okuma ceymar da fiyatına gore güzel makinedir al geç
İkinci eli kovala acelen yoksa burda yarı yarıya fiyatla alabilirsin birçok urunu ama bu Ada'm yarı yarıya sesi yarısının üstüne alırsam kazık yerim de sanma
Spin ile Çapari de olur yemli de tabi performansı cok yüksek olmaz ama olur mu olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Makinede kamışta güzel aynı kamıştan ve aynı makineden arkadaşım almıştı 6 ay önce falan oradan biliyorum güzel olduklarını takımla denemek için atışta yaptım kamışın atış erimi gayet iyi makinede kamışa uyumlu ve 40'lık makine olmasına rağmen ağır değil, ilk başlangıç için güzel set.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aslında atmak istediğin sahteler ve jigler ağır sanırım bu duruma göre okuma helios tam senlik olarak görünüyor 30 35 gr jigler için tam kamışi ama fiyat olarak dersen şu an bende catana kamış ve catana 4000 kullanıyorum yeri geliyor 35 gr zargana topu atıyorum

KARAHANLI07

Aktif Üye
Adı
Metin Özgür Doğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2.88cm li salina ve 3000 lik makine derim.salina kullandım sonra babama hediye ettim ilk göz ağrımdır ve herkeze tavsiye ederim.bendeki 2.40cm boyunda olanıydı ve sert bir kamıştı.siz 2.88 alın bence. hem çapari de iş görür hem spinde.boyun fazla uzun olmasına takılmayın nasıl alışırsanız öyle gider.Buğra kardeşimin makine ayrıntısını daha bi detaylı incelemeni tavsiye ederim zira ben bu konuda dertliyim. bu ayrıntıya dikkat etmeden bir kamış makine kombinasyonu yaptım ve bu yüzden üst segmen kamış ve makinem uyumsuz oldu ve makinemin asıl hakkı olan örgü misinayı kullanamıyorum ne yazıkki... makina kafası büyük olunca kamışın ilk halkası da aynı oranda olmazsa bol bol düğümlenme kuş gözü vs oluyor ve av esnasında ciddi sinirleriniz oynuyor...

Son düzenleme:

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
salina seaspin 2.88 i aralık ta aldım. 7 - 8 defa kullandım. boyum 1.87. kayalık tanda düz alanda da kullandım. boy sorun olmadı. tecrübeli değilim. diğer kamışlarla ve sertlik derecesi ile ile ilgili bir şey diyemiyorum. ancak bence fiyatına göre çok çok kaliteli. halkaları çok iyi. ben severek kullanıyorum. değiştirmek gibi bir düşüncem yok. tavsiye ederim.

Son düzenleme: