Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spine Başladığım Ekipmanlar Için Görüşleriniz?

Efemin

Yeni Üye
Adı
Emin Ata TÜRKOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba değerli grup üyeleri,
Spine merak sardım ve gerekli malzemeleri almak için bir av bayiine gittim. Spin için Kamış ve makine önermelerini rica ettim.
Effe extra flex 270 10-40 gr atar Kamış
D.A.M Quick zune 4000 makine
0.18 mm berkley fireline tracer braid
0.32 mm FC
Yukarıda saydığım ürünleri aldım ve başladım denemelere.
FC yi albright düğümüyle bağladım, 30 cm kadar bir lider yaptım.
Sizin bu kombinasyon için görüşleriniz nelerdir? eleştirileriniz veya önerileriniz var mıdır?
Değerli tecrübeleriniz bizim gibi yeni başlayanlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Herkese rast gelsin.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aramıza hoş geldiniz Emin bey. Keyifli forumlar ve keyifli avlar dilerim.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hoş geldiniz Emin bey , yeni ekipmanlarınız hayırlı olsun.
Başlangıç için yeterli bir kombinasyon , kısmeti bol olsun.
Keyifli forumlar dilerim.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Aramiza hos geldiniz. Acemiliginizi atana kadar bu kombinasyon sizi faslasi ile goturur. Daha sonrasinda zaten sizde yavas yavas size uygun olanlari edinmeye baslarsiniz.

amasseia

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Aramıza hoş geldiniz. Gayet iyi ekipmanlar hocam. İyi günlerde kullanın. Önce aldığınız ekipmanın keyfini çıkarın hemen yeni malzeme peşinde kosmayin sonra para yetistiremezsiniz.

Efemin

Yeni Üye
Adı
Emin Ata TÜRKOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Teşekkür ederim Melih Bey, Fatih Bey, Okan Bey, Ali Bey, hoşbuldum.
Ekipmanlardan bende oldukça memnunum. Tek kafamı kurcalayan bir tık daha hafif malzemeler mi alsaydım düşüncesi. 210cm veya 240cm 5-20 gr atar Kamış, 2500 Lük civarı daha az bilyeli ve sarımı daha az, daha hafif bir makine, 0.08 mm veya 0.10 mm ip. Böyle bir kombinasyon daha mı iyi bir tercih olurdu? Daha ince ip ile daha iyi av ve atışlar mümkün oluyor düşüncesi hakim.
Sizin düşünceleriniz nelerdir? Yeni bir takım alma hevesine bile kapıldım.
Ali Bey harcamalar konusunda haklısınız kendimizi kaptırıyoruz ve maalesef para sıkıntısına giriyoruz.

amasseia

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Emin Bey makineniz güzel kalamayi da düzgün kullanabilirseniz çoğu balığı cekersiniz tabi bu hangi balık peşinde ve hangi merada avlanacaginiza bağlı ama iç sularımızda kıyıdan sıkıntı yapmaz. Makineniz 250 gram ağırlığında ortalama bir değer ama kullanırsınız ağrı yaparsa daha hafiflerine geçersiniz sonra.
Fladen xtra flexx ise çok esnek bir kamış. 1-2 kiloluk baliklarda güzel işler yapabiliyor ama daha büyük baliklarda fazla esnekliginden dolayı balığı kiyiya getirmede zorladığını gördüm videolarda. İlerde tecrübe edince biraz daha sert bir kamış alabilirsiniz.
Ama önce aldıklarınızin keyfine bakın, bunun sonu yok hep daha iyi daha üstün bitmiyor bu heves...

Kriptex86

Üye
Adı
Murat YILMAZ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
FC biraz kısa kalmış hocam 30 cm değil de 1 metre filan iyi olur. Hatta bazı üstadlar kamışın boyutunun yarısı kadar tutmayı öneriyor liderde. Hayırlı olsun.

Efemin

Yeni Üye
Adı
Emin Ata TÜRKOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Teşekkür ederim Ali Bey, Yarın bir aksilik olmazsa birkaç mera deneyeceğim.
Murat Bey merhaba, evet biraz kısa. Bu akşam yeni bir düğüm yapacağım. Aslında liderim 70-80 cm kadardı fakat bir çok defa av esnasında takıldı ve kopararak kurtarmak durumunda kaldım. Her seferinde klipse attığım polomar düğümünden koptu. İlk defa attığım albright düğümü şans eseri oldukça sağlam olmuş, o yüzden tekrar düğüm atmaya çekindim, hatta geçen hafta ilk levreğimi bu haliyle aldım :) her av sonrası düğümlerimizi yenilememiz daha doğru olur aslında o yüzden bu akşam düğümü yenileyeceğim. Umarım yine ilk attığım düğüm gibi sağlam olur. Herkese rast gelsin.