Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spine ek Lrf takım tavsiyelerinizi bekliyorum.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İlanlardaki görsellerde dikkatimi çekti effe nin kafa yapısı Captaine göre daha büyük ve haliyle misina sarım yuvası daha derin.captainin ise daha sığ.derin olması erim konusunda dezavantaj sağlamamız?
Zaten misina metrajlarında da belli,aynı kalınlıktaki misinada 2 katı daha fazla misina alıyor effe.

Kamış konusunda ise şöyle sorayım o zaman. 1 gr lık jigheat kullanacağım.
05-6 gr atarlı kamışla mı atış mesafem daha iyi olur yoksa 1-8 veya 1-10 gr atarlı kamışla mı?
Şunun için soruyorum kullanımımın %90'i istavrit avı şeklinde geçeceği için o yönde daha verimli olması benim için daha iyi olur.
makinelerin kafa yapısındaki sığlık ve derinliği misinayı tam sardığın sürece eşitleyebilirsin (3-5metre farkeder en fazla)ama tabi burada asıl sorun havanın nasıl olduğu rüzgarın nereden estiği gramajın ağırlığı , atış şekli vs .vs yani sadece kafa yapısına bağlamamk gerek .

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1 gram jighead kullanacağım diye kendisi kısıtlamayın. Hava şartları jighead kullanımında çok etkili 0.5-1 gram arası jigheadler hem erim hem hissiyat için kaymak gibi hava istiyor. Ancak maalesef yıl genelimiz rüzgarlı.

Ekseriyetle max3 atarlı kamışımı kullanıyorum. Bugüne kadar yaptığm en keyifli istavrit avını 0,9 gram aji drive jighead ile yaptım ancak yıl geneli 1.5-2 hatta bazen de 2.5 gram jighead ile avlanıyorum. Devamlı 1 gram ile avlanacağım diye plan yapmayın derim.
Zaten kendimi 1 gr için şartlamadım hocam.1-2-3-4 gr diye devam eden siparişim de var zaten. En çok hangisini kullanırım bilmiyorum ama dediğiniz rüzgar olayı çok doğru, bilgi için teşekkür ederim.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
makinelerin kafa yapısındaki sığlık ve derinliği misinayı tam sardığın sürece eşitleyebilirsin (3-5metre farkeder en fazla)ama tabi burada asıl sorun havanın nasıl olduğu rüzgarın nereden estiği gramajın ağırlığı , atış şekli vs .vs yani sadece kafa yapısına bağlamamk gerek .
Abi kamışın siparişini az önce verdim, Fujin Sniper 205 Cm 0.8-8 Gr aldım.
Ama makinede hâlâ kararsızım.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Az önce internnette dolaşırken captain i 1200 liraya buldum ve hemen onun da siparişini verdim.

Gürkan abi gelelim diğer malzemelere.temudan misina, silikon, jighead, jig vs tavsiyelerine de açığım,bilgin olsun 😉

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Az önce internnette dolaşırken captain i 1200 liraya buldum ve hemen onun da siparişini verdim.

Gürkan abi gelelim diğer malzemelere.temudan misina, silikon, jighead, jig vs tavsiyelerine de açığım,bilgin olsun 😉
yan ürünlerde iş biraz karışık aslında. ben ip olarak goshenden başka marka kullanmıyorum o yüzden ip konusunda verebileceğim tek tavsiye o olur. onun dışında jig jighed silikon sahte minik kaşık kurt vs lerin ucuz ve nispeten yorumlarına bakarak iş yapanlarını aldım hep. markadan bağımsız söylüyorum bu arada . bende herzaman al bulunsun lazım olur mantığı var. bide gerçekten sahtelern silikonların bir günü bir gününü tutmuyor. bu iş yapmaz dandik dediğimiz silikon la karideslede av yaptık , bir dünya para verdiğimiz çok kaliteli ürünlerlede elimiz boş döndük. onun için ucuz hesaplı ne bulursan al derim.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
yan ürünlerde iş biraz karışık aslında. ben ip olarak goshenden başka marka kullanmıyorum o yüzden ip konusunda verebileceğim tek tavsiye o olur. onun dışında jig jighed silikon sahte minik kaşık kurt vs lerin ucuz ve nispeten yorumlarına bakarak iş yapanlarını aldım hep. markadan bağımsız söylüyorum bu arada . bende herzaman al bulunsun lazım olur mantığı var. bide gerçekten sahtelern silikonların bir günü bir gününü tutmuyor. bu iş yapmaz dandik dediğimiz silikon la karideslede av yaptık , bir dünya para verdiğimiz çok kaliteli ürünlerlede elimiz boş döndük. onun için ucuz hesaplı ne bulursan al derim.
Abi ip demişken. Spin takımı kurarken ip sardırdım. Her atışta problem yaşadım. Ip çok boşalıyor yandaki vatandaşın kamışına dolanıyor vs derken kısa sürede ip eridi gitti. Peşine tekrar başka marka ip Sardırdım, liderdi oydu buydu derken Onda da aynı sıkıntıları yaşadım ve sinirlenip ipi söktüm attım. Yerine naylon misina sardırdım o gün bu gündür naylon misinaya devam 😀

Lrf de de aynı şekilde ilerlemek istiyorum.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi ip demişken. Spin takımı kurarken ip sardırdım. Her atışta problem yaşadım. Ip çok boşalıyor yandaki vatandaşın kamışına dolanıyor vs derken kısa sürede ip eridi gitti. Peşine tekrar başka marka ip Sardırdım, liderdi oydu buydu derken Onda da aynı sıkıntıları yaşadım ve sinirlenip ipi söktüm attım. Yerine naylon misina sardırdım o gün bu gündür naylon misinaya devam 😀

madem tercihin naylon o zaman ester misina kullan lrf için.
ayrıca spinde naylon misina cok sıkıntılı geliyor bana. yanımda misina kullanan nadir de olsa gördüm sürekli kuş gözü veya makinanın altına sardırdı kullananlar. sen bu işi özdüysen helal olsun sana :)

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif

lrf de naylon misina kullanana uzun süredir denk gelmedim ben. açıkçası nasıl olur nasıl av yapılır inan hiç deneyimlemedim. ama başına gelen olaylara bakılırsa ipin makineyle uyumsuzluğu yada gevşek sarımla alakalı olduğu , kapasiteden fazla sarım yapıldığı gibi çeşitli etkenler geliyor aklıma.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
madem tercihin naylon o zaman ester misina kullan lrf için.
ayrıca spinde naylon misina cok sıkıntılı geliyor bana. yanımda misina kullanan nadir de olsa gördüm sürekli kuş gözü veya makinanın altına sardırdı kullananlar. sen bu işi özdüysen helal olsun sana :)
Abi inan ip varken sıkıntı yaşadım ne zaman 0.16 mono misinaya geçtim oh be dünya varmış dedim😀

İp ile yaşadığım sıkıntılar belki makineyle uyum sorunundan dolayı da olabilir bilemeyeceğim.
Ekipmanları tamamlayalım bakalım lrf de nasıl olacak. Gelişmeleri burdan yazarım.

Krkmzz

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
BENCE işin tadına varınca çabuk değişim ihtiyacı hissetmemek adına kamış için en azından major craft solpara düşünmelisiniz.

Fujin the one bu ara oldukça popüler, beğendiğini belirten çok. Kullanmadım da görmedim de.

Bu segmentte makine için effe carbotex 1000 i de seçenekler arasına ekleyebilirsiniz. Yine BENCEimkan varsa daiwa legalis gibi bir makinenin altına inmemek daha doğru olacaktır.
Hocam major craft solpara 262 cm 1 -15 tubular kamış düşünüyorum diğer seçeneğim daiwa new legalis 1-12 gr ikisi arasından hangisi daha iyidir. Hissiyat, erim, sağlamlık kısacası hangisinden daha çok keyif alabilirim hangisi sizin tercihiniz olur.İzmirdeyim denizde av yapıyorum hedef balıklar kiloluk dişli balıklar levrek çipura lüfer eşkina kefal mırmır tarzı Bu söylediğim major craft kamış ne youtube de ne sosyal medyada hiç videosu fln yok o yüzden bilgi almak için size danışmak istedim iki ürünüde inceleyip dönüş yaparsanız sevinirim