Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spine ek Lrf takım tavsiyelerinizi bekliyorum.

victor88

Yeni Üye
Adı
3152703
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İki ürünü de kullanmadım. Ama anladığım kadarıyla çok hafif sahteler kullanmayacaksınız. Çok yönlü bir şey olsun istiyorsunuz. Doğru yönlendirme olur mu bilmem ama söylediğiniz ürünlerin fiyatına yakın daiwa team daiwa 244 7-28 atarlı kamış sanki sizi mutlu eder gibi geldi bana. Daha tecrübeli bölgeyi bilen birilerine danışmanız daha faydalı olacaktır.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam major craft solpara 262 cm 1 -15 tubular kamış düşünüyorum diğer seçeneğim daiwa new legalis 1-12 gr ikisi arasından hangisi daha iyidir. Hissiyat, erim, sağlamlık kısacası hangisinden daha çok keyif alabilirim hangisi sizin tercihiniz olur.İzmirdeyim denizde av yapıyorum hedef balıklar kiloluk dişli balıklar levrek çipura lüfer eşkina kefal mırmır tarzı Bu söylediğim major craft kamış ne youtube de ne sosyal medyada hiç videosu fln yok o yüzden bilgi almak için size danışmak istedim iki ürünüde inceleyip dönüş yaparsanız sevinirim
ikisini teraziye koyunca bence kesinlikle major craft.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
makinelerden başlayayım , effe de captainde japonların başlangıç seviyesinden fersah fersah daha iyidir. bilye sayısına gelince bu gözler nice 1+1 2+1 bilyeli makinelerin 7+1 8+1 makinelerden daha iyi olduğunu gördü. o yüzden bu seviye makinelerde emin ol seni fazlasıyla tatmin eder. ****effenin avantajı bana göre 60 gram daha hafif olması ve grafit gövde oluşu
**** captainin avantajı 500 600 tl daha ucuz oluşu ve çok daha compact yapıya sahip oluşu
şahsi fikrim %51 effe %49 captain olurdu (ama iki makineyide alsan memnun kalırsın )

Captain Hacker 1000 6+1bb Makine
Captain Hacker 1000 Olta Makinesi
Özellikleri 6+1 Bilyelidir.
Önden kalamalıdır.
Metal kafa 190 gr Ağırlığındadır.
5.1.1 devir sayısı bulunmaktadır.
0.14/145 0.16/110 0.18/90 MM. sarım kapasitesi bulunmaktadır.

ef&fe Carbotex Xt 1000 8+1 Bb Lrf Olta Makinesi
EFFE Carbotex XT 1000 8+1 BB LRF Olta Makinesi
Hafifliği ve hassas performansıyla öne çıkan XT1000, LRF (Light Rock Fishing) avları için özel olarak tasarlanmış bir spin makinesidir. 8+1 bilyalı rulman sistemi, akıcı sarım sağlarken, 5.2:1 devir oranı ile dengeli bir hız sunar. 4 kg drag gücü, ince takımlarla güçlü balıklarla mücadelede güven verir.

Sadece 133 gram ağırlığında olan bu model, uzun süreli avlarda bile yormaz. 59 cm sarım hızı, küçük yemlerle hassas aksiyon vermenizi kolaylaştırır. Misina kapasitesi ise oldukça ideal:

• 0.14 mm – 230 m
  • 0.16 mm – 220 m
  • 0.18 mm – 175 m
kamış olarak az biraz yüksek gramaj atarlı kamışı önermemin sebebi düşüklerin zarganaya uyumsuz oluşundan değil tabikide. 03-5 gr atarlı bir kamışlada zargana gelirse alabilirsin ama atar ağırlığı düştükçe kamışlar dahada narinleşiyor ben 1-2 gr daha fazla atarlı kamış kullanıp balık yüke bindiğinde biraz daha rahat eden taraftayım :) yoksa 3-5 gr atarlı kamışlarla deli dehşet ağırlıkta levrek alan ustalar mevcut zaten grupta.
Gürkan abim selamlar.

Temudan malzemelerim geldi ama sonradan kafama takılan bişey oldu.bi çok video izledim ama tam göremedim.jighead leri direk misinaya mı bağlıyoruz yoksa fırdöndüye mi takmak gerekiyor.

Birde snap ler varmış onu da bi arkadaş söyledi ben snap klips kullanıyorum dedi sence hangisi mantıklı olur?

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gürkan abim selamlar.

Temudan malzemelerim geldi ama sonradan kafama takılan bişey oldu.bi çok video izledim ama tam göremedim.jighead leri direk misinaya mı bağlıyoruz yoksa fırdöndüye mi takmak gerekiyor.

Birde snap ler varmış onu da bi arkadaş söyledi ben snap klips kullanıyorum dedi sence hangisi mantıklı olur?
ya snap ya da direk misina'ya bağlayabilirsin.

snap'e bağlarsan ağırlık değiştirirken kolaylık olur. snap numaran ya 0 ya da 00 olabilir.
fırdöndülü klips kullanma.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ya snap ya da direk misina'ya bağlayabilirsin.

snap'e bağlarsan ağırlık değiştirirken kolaylık olur. snap numaran ya 0 ya da 00 olabilir.
fırdöndülü klips kullanma.
Çok teşekkür ederim,sağolun

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gürkan abim selamlar.

Arkadaşımız cevap vermiş zaten sağolsun. ben ekseriyetle misina , şok lider, snap , jighed sırasını hiç bozmuyorum .