Surf Casting Atış Egzersizlerim-İstanbul

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ambrosia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yorum yapan herkese teşekkürler. Bu tür atışları denemek isteyenler için bir hatırlatma daha yapmak isterim ; çubuklarınıza güvenmiyorsanız bu tür atışlardan uzak durun. Zira bü tür atışlar gerçek atar değerli çubuklar içindir, üzerinde yazanlar değil. Konuya ilgisi olanlarada elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım tabiki de.

Maalesef bu tip teknikleri şu an için deneme imkanım yok; daha doğrusu deneyecek bir mekan yok; yine de merak ediyorum ve belki bir gün imkanım olur...

Aslında kullandığımız usulde bile gerçekten ne kadar mesafeye atış yapabildiğimizi de merak ediyorum ancak yine böylesi bir uygun ortam gerekiyor bunun için de...

Denize doğru yapılan atışlarda mesafeyi tahmin etmek gerçekten çok zor. Yurdışı bazlı bazı videolarda, denize yapılan atışlarda, counter kullanarak mesafeyi gösteriyorlar. Ancak misinanın boşluğunu almadan yapılan bu ölçümler (ki boşluğu alsanız bile kurşun dibe doğru da ilerliyor buda mesafeyi etkiler) gerçeği tam yansıtmayabiliyor. Kısaca havadaki balon olan misinayı da mesafeye katıyorlar. Gerçek değer ancak iz düşümü olarak hesaplanıyor ne yazik ki. Yine de benim tahminim boğazda yemli, sahte yemli atışlarda sanırım 80-130 metre civarı (kullanılan ekipman, hava durumu, ağırlık v.s. etkenler) Mekan bulma konusunda bende sıkıntı çektim ve oturduğum yerden 40-50 km de bulabildim.

Tabi bunlar benim düşüncülerim sadece...

sizin videonuzu izlemeden önce bende sörf kamış ile yamli avlarda 80 100 metrelere attığımı iddia edebilirdim ama artık daha da bilinçlendim ki bu ancak 60 80 mt arası 🙂

Bir gün bir turnuva düzenliyelim Balık Sevdam üyeleri arasında. Ödülleri ben ayarlarım 😛

Bir gün bir turnuva düzenliyelim Balık Sevdam üyeleri arasında. Ödülleri ben ayarlarım 😛

Hamdi bey,

Doğru ölçüm yapabilmek için herhalde bu turnuvayı piknik kıvamında yapmamız lazım sanırım . Videolardaki yer uygun gibi görünüyor 🙂
Yansın mangallar 🙂

Denize doğru yapılan atışlarda mesafeyi tahmin etmek gerçekten çok zor. Yurdışı bazlı bazı videolarda, denize yapılan atışlarda, counter kullanarak mesafeyi gösteriyorlar. Ancak misinanın boşluğunu almadan yapılan bu ölçümler (ki boşluğu alsanız bile kurşun dibe doğru da ilerliyor buda mesafeyi etkiler) gerçeği tam yansıtmayabiliyor. Kısaca havadaki balon olan misinayı da mesafeye katıyorlar. Gerçek değer ancak iz düşümü olarak hesaplanıyor ne yazik ki. Yine de benim tahminim boğazda yemli, sahte yemli atışlarda sanırım 80-130 metre civarı (kullanılan ekipman, hava durumu, ağırlık v.s. etkenler) Mekan bulma konusunda bende sıkıntı çektim ve oturduğum yerden 40-50 km de bulabildim.

Tabi bunlar benim düşüncülerim sadece...

Elbet doğru ölçüm yapmak çok zor ancak bulunduğum avlakta ve rüzgarsız; ya da rüzgarın uygun olduğu zamanlarda 150 metreyi sahte ile zorlayan ve hatta belki de geçebilen bir-iki kişi mevcut ve bence malum teknik ile muazzam bir durum... Ben bu şartlarda belki ve ancak 100 metreyi zorlayabilirim sanıyorum; kazaen belki az geçebildiğim olmuştur...

Tabii bunlar hep tahmin ve çok yanıltıcı; kesin olarak sizin yaptığınız sistem doğrudur...

İddialı değilim; ancak çok keyifli olacağın düşünüyorum ve eğer böyle bir program yapılırsa ayrıca günü benim için uygun olursa seve seve ve hevesle katılırım...

Hamdi bey,

Doğru ölçüm yapabilmek için herhalde bu turnuvayı piknik kıvamında yapmamız lazım sanırım . Videolardaki yer uygun gibi görünüyor 🙂
Yansın mangallar 🙂

İddialı değilim; ancak çok keyifli olacağın düşünüyorum ve eğer böyle bir program yapılırsa ayrıca günü benim için uygun olursa seve seve ve hevesle katılırım...
2012 yılının ilk organizayonu olarak planlara alalım, formula pistinin oralarda güzel alanlar var 🙂

Back