Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Casting ve Uzak Atış Teknikleri ve Ekipmanları

erkanenginn

Aktif Üye
hocam 2007 yılından 2018 yılına kadar bir fiil model sektörü ile ilgilendim. araba, uçak, helikopter, dron, hava çekimi olmak üzere uğraşmadığım dalı kalmadı desem yeridir. bu konuda sayılı modelcilerden olduğumu hobby rc, pilotr, rcturk, Dji vb sitelerde yazdığım 100lerce yazı ve postlardan anlayabilirsiniz. dronla olta götürmek isteyenlere çokça yardımcı olduğumda olmuştur. biz geceleri özellikle dalgalı havalarda kayalar üzerinde avlanıyoruz. bu nedenle tekne olayı bize uymuyor. amacım olta olayında işin ilmini ince nüanslarını öğrenmek.
bende fazla kullanmıyorum . tasıması meraya goturmesı sorun oluyor. havanın guzel oldugu zamanlarda hem eğlencesıne hemde arada sırtı cekıp vakıt gecırmek ıcın kullanıyorum. uzağa götürmek için elle tasınabılır canta gıbı bısey kucuk olan tekne ama tabı kayaların uzerınden o tur meralarda kullanılmaz.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bilgi için teşekkürler hocam. makinaların ikisindede ful ip var. o yüzden sarım mesafelerinde pek fazla sapma olacağını sanmıyorum. sararken önce boşluk alıp sonra tur saymaya başlıyordum. kamış spider surf telskobik 4 parça. vakti zamanında boğazda fiyat performans olarak baya tutulan bir kamış. hocam düşük diametrik çizgiye sahip surf makina olayını biraz açarmısınız.
Makinelerde bulunan ip ve misinaları tutan sarım çizgi çıkıntıları.Bu sarım çizgileri ne kadar ince olursa boşaltma hızı o kadar yüksek olur.Spider surf evet yüksek hassasiyetli son derece hafif bir kamış.Ancak kurşun arkası boğaz çalışmalarında akıntı nedeniyle zayıf kalır.Gezer yüksük olayı sorun çıkarabilir.Kısacası ne surf ne de spin kamışı.Araf ta kalmış bir kamış gibi geliyor.
Bahsettiğim makineye örnek olarak;vertix-zenet.jpg
Sanırım aradaki farkı daha iyi anlamışsınızdır.
İyi avlar dilerim

nzmshn

Üye
Adı
Nazım ŞAHİN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Savage gear Mpp 90 kamış ile 80 gr jigi 130 m atıyorum mübalaasız. Kırmayı göze alsam daha atacak. mpp 110 da var. Kullandığım ip 0,23 lineaffe japan braid. Makinem Daiwa fuego lt 5000 D cxh.

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
Merhaba arkadaşlar,
herkese rastgelsin.
Surf için yeni bir set kurmaya çalışıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Yıllarca boğazda at-çek, dip gibi eski tip makina ve kamışları bırakıp Burda Surf ile ilgili sorulamın yanıtını bulmak istiyorum. Sadece kamışa karar verdim şimdilik. Sebebi hafifliği :)

Kamış;
LINEAEFFE Titanium Spire 420 cm 160 Gr atarlı

Makina; henüz karar veremedim önerilerinizi bekliyorum. ama Trabucco Alioth Surf 8000 çok hoşuma gitti. Çünkü ip misina kullanabilirim tamamında. Makina için bütçem 500 TL - 1000 TL aralığı

Makinaya sarılacak ip misina yada misina önerilerinizi bekliyorum. Makinaya saracağım (gerekirse) misina ile ip bağlantısında blood knot mu kullanmalıyım. Bu uygunmudur? Bunun için başka nasıl bir düğüm kullanabilirim?

En öne yapılacak şok leader için Albright knot mu yoksa Double Uni Knot mu kullanmamı önerirsiniz? Yada başka?

Son soru şok leader boyu ne kadar olmalı? Yani bunla ilgili çok farklı yorumlar görüyorum. makinaya bir kaç tur sarın, kamış boyu kadar falan gibi uzun olanlarda sadece en fazla 1 metre olanlarda. LRF ve Spinde yarım metre ile 1 metre arasında olmalı bence atışlarda takılmalar olmasın diye makina kafasına. Ama surf takımda bu nasıl yapılmalı? Önerilerinizi bekliyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Wallace43

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Kurşunu nasıl bıraktırıyorsunuz, üzerinde bunun için özel aparatı mı var?

Teşekkür ederim

Wallace43

uzak atış yapmak için surf kamış ve makıneye gerek yok artık. kendime uzaktan kumandalı bir model tekne yaptım. 500 mt mesafesı var. kursunu uzerıne koyup ıstedıgım mesafede denıze bırakıyorum :)) 300 400 mt. farketmez yeterkı makınede mısınanız bol olsun

Wallace43

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Üstadlar,

Parçalı surf kamış araştırıyorum. Aklımdaki bütçe 1500 TL, gerçekten fark yaratacak özellikleri olursa maksimum 2000 TL’ye kadar çıkabilirim.
Şu ana kadar en beğendiğim Trabucco Serenity modelleri oldu, bu kamışı daha önce kullanan varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim, yardımınızı rica ediyorum.
Bu bütçeler için önerebileceğimiz başka marka ve modeller varsa da değerlendirmek isterim.

Teşekkür ederim

Wallace

erkanenginn

Aktif Üye
Merhaba,

Kurşunu nasıl bıraktırıyorsunuz, üzerinde bunun için özel aparatı mı var?

Teşekkür ederim

Wallace43
evet olta birakma aparati var uzerinde. kumandadan tek bi tusa basinca istediginiz mesafeye geldiginizde kursunu serbest birakiyor

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,
herkese rastgelsin.
Surf için yeni bir set kurmaya çalışıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Yıllarca boğazda at-çek, dip gibi eski tip makina ve kamışları bırakıp Burda Surf ile ilgili sorulamın yanıtını bulmak istiyorum. Sadece kamışa karar verdim şimdilik. Sebebi hafifliği :)

Kamış;
LINEAEFFE Titanium Spire 420 cm 160 Gr atarlı

Makina; henüz karar veremedim önerilerinizi bekliyorum. ama Trabucco Alioth Surf 8000 çok hoşuma gitti. Çünkü ip misina kullanabilirim tamamında. Makina için bütçem 500 TL - 1000 TL aralığı

Makinaya sarılacak ip misina yada misina önerilerinizi bekliyorum. Makinaya saracağım (gerekirse) misina ile ip bağlantısında blood knot mu kullanmalıyım. Bu uygunmudur? Bunun için başka nasıl bir düğüm kullanabilirim?

En öne yapılacak şok leader için Albright knot mu yoksa Double Uni Knot mu kullanmamı önerirsiniz? Yada başka?

Son soru şok leader boyu ne kadar olmalı? Yani bunla ilgili çok farklı yorumlar görüyorum. makinaya bir kaç tur sarın, kamış boyu kadar falan gibi uzun olanlarda sadece en fazla 1 metre olanlarda. LRF ve Spinde yarım metre ile 1 metre arasında olmalı bence atışlarda takılmalar olmasın diye makina kafasına. Ama surf takımda bu nasıl yapılmalı? Önerilerinizi bekliyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kamış mükemmel bir kamış. bir dönem kullandım. sonra elimden çıkardım. çok yanlış bir karardı. ancak bu kamış kursun arkası için olan bir kamış değil. yemli ve çapariye uygun bir kamış. ve 8000 binlik makine makine yuvasına uymayacaktır. yanlış hatırlamıyorsam maks 6000 binlik makine uyar.

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
Kamış mükemmel bir kamış. bir dönem kullandım. sonra elimden çıkardım. çok yanlış bir karardı. ancak bu kamış kursun arkası için olan bir kamış değil. yemli ve çapariye uygun bir kamış. ve 8000 binlik makine makine yuvasına uymayacaktır. yanlış hatırlamıyorsam maks 6000 binlik makine uyar.
Cevap için teşekkürler. Zaten bir surf kamış daha alamak gerekli. Dediğiniz gibi bunu daha çok çapari için v.s. kullanacağım. Peki surf makina olarak aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz.
RYOBI Ecusima Surf 8500 yada 7500
DAM Quick SUMO 360 FD Surf
Trabucco Alioth Surf 8000

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben bu kamışta shimano ultegra 4000xg kullanıyorum. Kursun arkası için kullandığım başka bir kamışım var onda ise shimano power aero 14000 stb yi kullanıyorum. Yazdığınız makinalar ile tecrübem yok maalesef.