Surf Casting ve Uzak Atış Teknikleri ve Ekipmanları

Bir sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Karadenizde oda büyüklügünde kayaların arasında avlanıyoruz. Takım sık sık takıldıgı için cektiğimizde takım misinası patlasın istiyoruz. Bu yüzden 40lık takim misinasını kıran en ince ip 28lik oldugu inin onu kullanıyoruz. Kısacası ipi daha fazla inceltme şansım yok. Asıl meseleye gelecek olursak. Spider surf 420 kamış caldia 4000 shor jigg makinası kullanıyordum. 75gr ve 100gr kurşunla tur sayısından hareketle 95 100metre atıyorum. Makinayıda surf yapım diyerek gittim shimano fligen aldım. 2 gündür defalarca atış denemesi yaptım. 75 100gr kurşun 28mm ip tur sayısından hareketle 105 109m atabildim. İki makina arasındaki atış farkının 5 metre alması garip degilmi. Acaba atışımda bir sıkıntımı var diye düşündüm. Caldialı set 670gr fligenli set 830gr. Yoksa 28lik iple 100m mesafeler cok bile mi diyorsunuz. İşin içinden cıkamadım üstadlar. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Bir sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Karadenizde oda büyüklügünde kayaların arasında avlanıyoruz. Takım sık sık takıldıgı için cektiğimizde takım misinası patlasın istiyoruz. Bu yüzden 40lık takim misinasını kıran en ince ip 28lik oldugu inin onu kullanıyoruz. Kısacası ipi daha fazla inceltme şansım yok. Asıl meseleye gelecek olursak. Spider surf 420 kamış caldia 4000 shor jigg makinası kullanıyordum. 75gr ve 100gr kurşunla tur sayısından hareketle 95 100metre atıyorum. Makinayıda surf yapım diyerek gittim shimano fligen aldım. 2 gündür defalarca atış denemesi yaptım. 75 100gr kurşun 28mm ip tur sayısından hareketle 105 109m atabildim. İki makina arasındaki atış farkının 5 metre alması garip degilmi. Acaba atışımda bir sıkıntımı var diye düşündüm. Caldialı set 670gr fligenli set 830gr. Yoksa 28lik iple 100m mesafeler cok bile mi diyorsunuz. İşin içinden cıkamadım üstadlar. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

İpi 0,16 veya daha aşağı yaparsan mesafelerinde artış olur... Ancak çaparinin çok ahım şahım mesafelere gitmesini bekleme.. Kurşun arkası yöntemlerde bile 120mt mesafeler çok iyi sayılır.

Öncelikle tur sayısından hareketle atış mesafenizi ölçüyorsanız bazı parametreleri bilmenizde fayda var.
Tam kapasitede sarılı bir makine verilen sarımı yapmaktadır
Örnekleme yaparsak.Makineniz 1 turda 100 cm sarım yapıyor ve 300 mt ip sarımı var diyelim.100 mt attığını varsayarsak kafa büyüklüğü 100 mt si boşaldığından küçülecek ve sarımı suya düşüğü noktada minimum 6-7 cm eksik saracaktır.Sardıkça bu eksiklik kapanacaktır.Buda yaklaşık 100 mt de 4 mt civarı eksik hesaplamanızı sağlar.
İkinci dikkat edilecek nokta kurşunun suya temas ettikten hemen sonra makinenin kilitlenerek sarıma başlanması size daha doğru sonuç verecektir.Yoksa ben size boğazda 20 mt ileriye atarak makinemin tur sayısını 200 yapabilirim.
Surfcasting disiplininde illa yüksek mesafeler atmak istiyorum diyorsanız ki belirttiğiniz mesafeler gayet iyi,kamışı ve makine kombinesi ve kullandığınız çapari,yem vs. uyumlu olmak zorundadır.Düşük diametrik çizgilere sahip surf makine, yoğun misina veya ip boşaltımına sahiptir.Ancak kamış bu boşaltıma uygun yüzüklere sahip değilse çıkabilecek sorunlar av zevkinizi azaltacaktır.Kullandığınız kurşun türü bile mesafenizi etkiler.
Ama en önemlisi atış tekniğinizdir.Bu olmadan en iyi sete de sahip olsanız bir anlamı olmayacaktır.
En iyi atış tekniği ise sahip olduğunuz olta takımını koruyan zarar vermeyen tekniktir.Yoksa 4 atış 150 mt atıpta 5 . atışta kamışınızın yarısının elinizde kaldığı teknik bence en kötü tekniktir.
O nedenle mesafelere takılmayın.Makine ve kamış sadece araçtır.Balığı tutan balıkçıdır.
Şimdiden size rastgele.

Kullandığınız 0,28 ipin ve
0,40 mono misinanın markaları nedir.

uzak atış yapmak için surf kamış ve makıneye gerek yok artık. kendime uzaktan kumandalı bir model tekne yaptım. 500 mt mesafesı var. kursunu uzerıne koyup ıstedıgım mesafede denıze bırakıyorum 🙂) 300 400 mt. farketmez yeterkı makınede mısınanız bol olsun

uzak atış yapmak için surf kamış ve makıneye gerek yok artık. kendime uzaktan kumandalı bir model tekne yaptım. 500 mt mesafesı var. kursunu uzerıne koyup ıstedıgım mesafede denıze bırakıyorum 🙂) 300 400 mt. farketmez yeterkı makınede mısınanız bol olsun
Bir de benim yeni roket atar var..kaşığı 2 saniyede 200 metreye atabiliyorum...ama hala geliştirmem lazım...

Bir de benim yeni roket atar var..kaşığı 2 saniyede 200 metreye atabiliyorum...ama hala geliştirmem lazım...
beyaz olan benzin motorlu sirti cekiyorum onunla. diger kucuk olan elektrik motorlu oltami ileri goturup birakiyor. sizin bahsettiginiz hava basinciyla calisan roket atarlar videolarini izledim yemleri buz kaliplarina koyup oyle atiyorlar ilgimi cekmisti baya
af82573e094a9b119c08f42392a5a023.jpg
75f60d29ffb7c7970567d460982bf613.jpg

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok güzel ...tebrikler... bayıldım ikisine de...hatta yaz sonlarına yaklaşırken bir tane edinmeyi düşünüyorum ben de...benim roketatar 2 kilo ağırlığında 70 cm boyunda ve ve buz kullanmıyor...youtube da videoları olan o hantal aletler gibi tek atışlık da değil...art arda atışlar yapabiliyor...palamut lüfer sezonuna kadar tamamen hazır olacak...

Back