Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Kamış Önerisi Lazım

mosko

Yeni Üye
Adı
Mahmut S
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar;

Balık avlanmaya yeni başladım 2-3 aylık bir geçmişim var. İdare edebileceğim bir makine istedim bir arkadaşımdan oda bana altta ki özelliklerde bir makine getirdi

Makine : sea horse spartan 7000 13 bilyeli
Kamış : İkado avrin 2705 2,70m 60-120 gram atar
Misina : 4 yada 8 örgü emin değilim yeşil ip misina

Ben bu set ile 2-3 ay geçirdim şimdi çok fazla bütçem yok bu sebeple makineyi değiştirmeyi düşünmüyorum ve çokta kötü bir makine değil ancak kamış ve misinayı değiştirmem lazım. Misinayı değiştirme sebebim az kaldı ve ek var doldurmam lazım. Kamışı ise daha uzak mesafeye atmak için. İzmir bölgesinde kıyı avı yapıyorum ağırlıklı olarak göztepe, karşıyaka, konak gibi yerlerde tuzlu suda levrek çupra gibi balıklar geliyor buna göre bir kaç sorum olacak

1. Misinayı hangi kalınlıkta seçmeliyim ? Makine drag değerleri lbs/yds 12/275 15/240 180/180 şeklinde 0.50/160 - 0.60/120 - 0.70/100 şeklinde.

2. Decathlon'da baktığım ASTRAL 420 SURFCASTİNG BALIKÇILIK TELESKOBİK KAMIŞI CAPERLAN Beğendim Fiyatı 170 TL bu kamış hakkında düşünceleriniz nedir ? Makine ile uyumu nedir ? 3.bir kamış almak istemiyorum o sebeple almışken bir kere alayım diyorum ama bütçem 150 en fazla 200 TL daha fazla bütçem yok. Ürüne bakmak isterseniz BURAYA TIKLAYIN

Değerli yorumlarınız ve yol göstericiliğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

mosko

Yeni Üye
Adı
Mahmut S
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Değerli yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi beklemekteyim.

svk_ylmz

Üye
Adı
sevki yilmaz
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Değerli yorumlarınızı ve yönlendirmelerinizi beklemekteyim.
merhabalar öncelikle ben 270cm kamis ile surf casting arasinda bi bag kuramadim. :)

420cm 100-250 atarli bi orta seviye bir kamis almanizda fayda var fakat dechatlondaki bahsettiginiz kamis icin yorum yapamiycam.

uygun ve kaliteli kamis icinde ortalama 300lirayi gözden cikarmalisin (şahsi görüşüm)