Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf kamis onerisi

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
steelpower ile tecnium u 250 gramlık armut kurşunla yarıştırdım.....dam ortalama 107 adıma yollarken technium ortalama 118 adıma attı....ağır kurşun mesafemi bayağı azaltmış...belki de gücüm yetersiz....sanıyorum benim 200 gramı geçmemem lazım...şimdi sırada 200 gr kurşun var....shimano bunda da dam ı geçerse bir level daha atlamış olacağım....

T

TektusKOR

Misafir
Hayırlı akşamlar... Lineaffe Spider Surf yerine salina 3 parça olan modele geçmek ne derece doğru olur? Salina yı övenler çoğunlukta gördüm ancak dengesiz bir kamış diyenlerde baya fazla :) Etrafımda kullanan olamadığından deneme şansım yok.
Spider yumuşak gelmeye başladı satıp salina alsam pişmanlık olur mu acaba?

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Hayırlı akşamlar... Lineaffe Spider Surf yerine salina 3 parça olan modele geçmek ne derece doğru olur? Salina yı övenler çoğunlukta gördüm ancak dengesiz bir kamış diyenlerde baya fazla :) Etrafımda kullanan olamadığından deneme şansım yok.
Spider yumuşak gelmeye başladı satıp salina alsam pişmanlık olur mu acaba?
İkisi çok farklı kamışlar.
satma yanına ilave al.

T

TektusKOR

Misafir
İkisi çok farklı kamışlar.
satma yanına ilave al.
Keşke dediğinizi yapabilsem :( sıkışıklığı gidermek için elimdeki takımı elden çıkartmak zorundayım gibi görünüyor ( trio 55 + spider surf ) taksitle yeni bir takım kurabilirim diye düşünüyorum. O yüzden sormak istedim. Yeni almak zorunda kalirsam Kamış tercihimi haliyle makineyide değiştirsem mi diye düşünüyorum...

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Keşke dediğinizi yapabilsem :( sıkışıklığı gidermek için elimdeki takımı elden çıkartmak zorundayım gibi görünüyor ( trio 55 + spider surf ) taksitle yeni bir takım kurabilirim diye düşünüyorum. O yüzden sormak istedim. Yeni almak zorunda kalirsam Kamış tercihimi haliyle makineyide değiştirsem mi diye düşünüyorum...
Hayırlısı olsun.

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
250 gramlık 15 20 atış yapmıştım dün...sabah omuz ense bel ve sağ dirsek ağrısıyla uyandım....kas ağrıları önemsiz ama eklem önemli....sizlerin bir de at çek yaptığınızı düşünürsek ağır kurşun, uzun mesafe gereksinimi,sürekli at çek kombinasyonunun kaçınılmaz sonucu sağlık sorunları olarak görünüyor...genç bile olsanız orta ve uzun vadede omuz ,dirsek ve bel bölgelerinde kalıcı sorunlar yaşamanız kaçınılmaz...bu durumun telafisi için ilk anda 150 gramlık kurşunun 250lik hızında dibe ulaşmasını sağlamaya odaklanmak yararlı olur bence...ne yapsak nasıl yapsak....?kurşuna motor takamayacagimiza göre başka bir şey düşünmek lazım...

Son düzenleme:

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
Dibe inerken akıntınin tersi yönde suyu keserek ilerlemeye çalışan bir kursun ....arka tarafı hafif ama geniş, belki uçak bombası kuyruğundaki gibi genisce kanatları olmali...normal surf kurşunların şişman on kısımları akıntıya göğüsledigi için akıntı yönünde hareketi hızlanıyor...oysa arka kanatlar daha geniş olursa on kısmı ters yöne dönebilir...kurşun daha az yol alarak dibi bulabilir...en azından mantıklı...bence bu olur...

Son düzenleme:

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
Uç yani ön kısmı ağır ,gövde kısmı süper ince , 200 gramlık ve iğnesiz bir dart oku iş görebilir..denemek lazım...

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dibe inerken akıntınin tersi yönde suyu keserek ilerlemeye çalışan bir kursun ....arka tarafı hafif ama geniş, belki uçak bombası kuyruğundaki gibi genisce kanatları olmali...normal surf kurşunların şişman on kısımları akıntıya göğüsledigi için akıntı yönünde hareketi hızlanıyor...oysa arka kanatlar daha geniş olursa on kısmı ters yöne dönebilir...kurşun daha az yol alarak dibi bulabilir...en azından mantıklı...bence bu olur...
Torpido biçimli bir kurşun...Arka dörtlü veya altılı kanatlar rulmanlı olur ve dönerse, akıntı kanatlara çarpıp kurşunu sürekli dik tutup kanatları döndürebilir. Dönen kanatlar pervane görevi görüp bir itme kuvveti oluşturarak daha çabuk dibe inebilir. Denemek lazım.