Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Kamış Önerisi

YigitM

Yeni Üye
Adı
Yiğit Matmeriçli
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar ben surf kamış alıcağım bu zamana kadar lrf ve spin ile avlandım. Captain 1525 80 180 gr ve lineaeffe power drive 100 200 gr atarlı kamış arasında kaldım. tecrübelerinizle beraber bana hangi kamışı seçecğimi söyler misiniz ? bir de 250 tl civarı bir makine önerisi, ayriyetten bir de ip misina önerisi alabilir miyim? çok teşekkür ederim

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Nerede avlanacağınızı , ve hedef balıkları yazabilirseniz mutlaka yardımcı olacaklardır.

YigitM

Yeni Üye
Adı
Yiğit Matmeriçli
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba genellikle İzmir körfez,karaburun ve foça da avlanacağım
Hedef balığım Çupra,Levrek,Mırmır.
Şimdiden teşekkür ederim

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İki kamışıda kullanmadım. Ama bence 2 side surf kamış değil.
Captain 4 adet yüzük var. Hafif. Ama bana göre çapari kamışı gibi geldi. İzmirde taş çatlasın atarınız maksimum 150 gramdır. Ama çupra için levrek için hafif kalacak derim.
Lineaeffede yine bence en büyük sorun 2 adet gezer yüzük olması. 140-150 gr kurşunda mutlaka bir yüzük olması diğeri döner. Gezer yüzükler olmasa bir derece ok derim.
Ama neden 3 parça düşünmüyorsunuz. Hem uzak atışta avantajlıda.
Açık söylemek gerekirse taşıma zorluğu hariç ne olursa olsun teleskopik kamış kullanıcıları imkan bulduğunda mutlaka ikinci kamışı 3 parça alıyor. Eğer açık boyunu sorun etmezseniz 3 parça kamışlarıda bir araştırın derim.
100-200 atarlı 4,20 bir kamış özellikle uzak atışlı çupra - mırmır avlarınızda sizi memnun eder..

mesafeler

Üye
Adı
Emrah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dam steelpower red 450 cm. 350 400 lira civarı bulabilirseniz tavsiye ederim. Malzeme kalitesi işçilik olarak alt seviye fakat uzak atış konusunda parasına göre bence efsane. Araştırın meşhurdur. Fiyatının sonuna fazladan sıfır ekleyin erimini kıyaslayabileceğiniz kamışları öyle hesap edin. Fakat balık kamışı alsa gitse belli etmiyor. Bu kadar sağır kamış görmedim okuma carbonite proya sinek konsa zil çalıyor buna uçak düşse kıpırdamıyor. Garibim 20 santimlik gelincik yakalanmış da fark etmemişim yeme bakmaya diye çektim ancak fark ettim.

ssLh

Yeni Üye
yemli avalanacaksanız kamış ağırlığının bir önemi yok özcan abinin de dediği gibi 3 parça salina gibi bir kamış bakabilirsiniz bütçenizi aşarsa ikinci elde bakabilirsiniz çok satıldığı için ikinci el olarakta mümkün olan bir kamış forumda da satan arkadaşlar var.

ssLh

Yeni Üye
son olarak ucu hassas bir kamış almanız da iyi olacaktır yemlide