Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

surf kamış seçerken nelere dikkat edilmeli

Adı
ferit
Azaltmaz, 40lık ile denersen makinada dağılmaz.Ama surf mantığına da uymaz.
Zira surf makinaların kafası misinayı kolayca bşaltmaları için konik olur.Ve birkaç yüz metre misina lamalıalrı için biraz büyük kafa olur. O yzden piyasadaki surf makinalar 60 kafadan başlar,istisnai olarak 50-55 kafadan başlar ama 40 kafa bir surf makinası ne duydum ne gördüm.
Demin bahsettiğim birkaçyüz metre misina 0,30 ve üzeri misinalar tabii.Surf disiplinine uygun 150-200 gr kurşunu atacak kalınlıkta misinadan 300 metre sardırman için 40 kafa yetmez mesela...

aslında bendeki makina at-çek için 40 lık surf makina değil surf kamışa monte edecektim bide makinada sarılı misina 0.25 150 yada 200 gr kurşun misinayı kopartabilir.
bu gün internette örgü misinalarla ilgili google da "Örgü misina ile at-çek yapılabilir mi " arama yaptım yapılabiliyorda örgününde dez avantajları var bir diğeride yurt içinde 270m sinin fiyatı için uçmuşlar... :D

anladığım kadarıyla
surf kamışa surf makina makinayada örgü/bildiğimiz misina sarmak gerekiyor...

13 Mayıs 2010 perşembe sanırım :D:D çarşambamıydı denize mogadaya kurduğum takımı tes etmeye gittim ... zaten 2 kere atabildim ikisindede biraz makina misinayı kustu ..:D
bide mogoda da bazı tarafı kıyıya doğru hiç balık barınmasına elverişli değil o yüzden birazda hevesim kırıldı... :mad:

bendeki takım 20-60gr atarlı 3m kamış 0.25mm asso ultra makara misinası 40 lık grafit gövde makina 7+1 ...
şimdi öncelikle kamışı 100-250gr 4-5m boya çıkartmayı düşünüyorum, makara daki misinayı ve makinayı değiştirmeden bi ya teleskobik yada surf ...

surf kullansam misinayı kopartırmıyım ya bide hem surf hemde 6 parça olanlar var aslında ucuz biteane teleskopik kamışla uzak atış için 100-250 bi denemekte fayda var gibi...

:harika:

Adı
ferit
Aslında bizde pek kullanılmıyor adaş ama japonyada 15-20 lik surf kafa bile var. Adamlar incecik misinalarla surf balıkçılığı yapıyorlar. Herhalde sığ sularda avlanıyorlar incecik naylon ve örgü misinalarla. 0.16 mm. ile 200 metre alan kafalar var.

internetten örgülere bi inceledim türkiyede çok pahalı yurtdışından düşünüyorum da...
birol kanki :D örgü yerine naylon şimdilik düşünüyorum gibi :confused::confused: ...

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
internetten örgülere bi inceledim türkiyede çok pahalı yurtdışından düşünüyorum da...
birol kanki :D örgü yerine naylon şimdilik düşünüyorum gibi :confused::confused: ...
örgü misinalar biraz pahalıdır evet. ama faydaları da var ve ava keyif katıyor.
Düzgün saran bir spin ve surf makine varsa ince bir örgü misina ile (0.08-0.18 arası) at-çek te yapılabilir, uzak atışta. Benim spin ve surf makinelerimde örgü misina sarılıdır. Yedek kafalarda ise naylon. Duruma göre kullanırım ikisinide.

Adı
ferit
Sevgili Ferit
Surf kamışlar atçek için üretilmemişlerdir.Gerçi durum İstanbul boğazı kıyı avcıları gözüyle ele alındığında durum tam tersi bir uygulama haline dönsede,esas itibariyle plaj gibi yerlerde yemi kırılan dalgaların ardına erdirme için kullanırlar.
Şayet kıyıdan kalkan gibi bir balık hedefleniyorsa,yemi olabildiiğince uzaağa atmak,sadece surf kamış atış tekniği ve bunları destekleyen makara tipleriyle olur.
Ancak avlanılan sahil birden derinleşiyorsa,ağırlık takılarak sahte atçeki yapılmak isteniliyorsa,işte o zaman atçek olayını,surf kamış ile yapmayı tercih edebiliriz.
Hedef balıklarını ve avlandığın sahilin fiziki durumunu belirterek bazı sorular sormak istersen seve,seve cevaplarım.
Sevgiyle kal

vedet abi deniz içi kimi kıyıdan 20m ye kadar sığ sonra deriinleşiyor ama özellikle bazı kayalıklı yerlerin ilerisi derin su seçtiğim yerden belirli bir uzak noktaya atış için düşünüyorum...

hem kalkan hem istavrit hemde denizden ne çıkarsa :D için surf düşünüyorum...
bide bunu hem kumsal şeritten hem mendireklerden hemde kayalık yerlerden atış için düşünüyorum...

ama önce elimdeki takıma yeni bi kamış alıp 4-5m 100-250gr atarlı teleskopik bi test yapacağım çünkü pratikte sorunlar çıkabiliyor bi denemekte fayda var gibi...

Adı
ferit
örgü misinalar biraz pahalıdır evet. ama faydaları da var ve ava keyif katıyor.
Düzgün saran bir spin ve surf makine varsa ince bir örgü misina ile (0.08-0.18 arası) at-çek te yapılabilir, uzak atışta. Benim spin ve surf makinelerimde örgü misina sarılıdır. Yedek kafalarda ise naylon. Duruma göre kullanırım ikisinide.

bizim karadeniz sahillerinde balık pek ben göremedim balık için barınacak alan yok gibi... elimdeki misinayla bi av durumunu test etmeliki yani balık olmadıktan sonra örgü de bi işe yaramıyacaktır...
bu yaz bu testi tamamlamayı düşünüyorum bi aksaklık çıkmazsa...
tabi balık olduktan sonra örgü misina daha iyi bence...

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Karadenizde illaki balık vardır. Genel dip yapısı çöl gibi kumluklardan oluşur. Ama merayı bulursan balığa doyarsın. Balıklar da levrek,karagöz, istavrit, eşkina, zargana, barbun, lüfer ve palamut. Bence çeşit yeterli. Az kalsın kalkanı unutuyordum :)

Adı
ferit
Karadenizde illaki balık vardır. Genel dip yapısı çöl gibi kumluklardan oluşur. Ama merayı bulursan balığa doyarsın. Balıklar da levrek,karagöz, istavrit, eşkina, zargana, barbun, lüfer ve palamut. Bence çeşit yeterli. Az kalsın kalkanı unutuyordum :)

Emir kardeş özellikle mera olayı kafama yattı :D
şimdi iyi bi mera bulmalı :D:D

doğan

Üye
Adı
Doğan GÜR
CAPTAİN SURF KAMIŞLAR DA BEN 1525 TAVSİYE EDERİM HEM HAFİF HEMDE DAYANIKLI

çello

Yeni Üye
Adı
Ö.selçuk Tür
Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum . Elimde Penn sargus SG5000 bir makina var . Tekneden de kullanabileceğim bu makinaya uygun iyi bir kamış markası rica ediyorum .
Teşekkürler

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Sevgili Selçuk,
Tekne kamışları ile kıyıdan kullanacağın kamışlar farklıdır.
En büyük farkı tekne kamışları kısa olmalı.180 ile 240 arası.
Ama kıyıdan kullanılacak kamış ise ki makinan için yemli avlarda kullanılacak bir kamış istersen 300 cm ile 400 cm arası herhangi bir yemli kamışı olabilir.
HEr ikisinide yapsın dersen yani hem tekneden hem kıyıdan , hangisinde yoğun kullanımın varsa ona uygun olanı almalısın.