bartıntrakonyası
Üye
Azaltmaz, 40lık ile denersen makinada dağılmaz.Ama surf mantığına da uymaz.
Zira surf makinaların kafası misinayı kolayca bşaltmaları için konik olur.Ve birkaç yüz metre misina lamalıalrı için biraz büyük kafa olur. O yzden piyasadaki surf makinalar 60 kafadan başlar,istisnai olarak 50-55 kafadan başlar ama 40 kafa bir surf makinası ne duydum ne gördüm.
Demin bahsettiğim birkaçyüz metre misina 0,30 ve üzeri misinalar tabii.Surf disiplinine uygun 150-200 gr kurşunu atacak kalınlıkta misinadan 300 metre sardırman için 40 kafa yetmez mesela...
aslında bendeki makina at-çek için 40 lık surf makina değil surf kamışa monte edecektim bide makinada sarılı misina 0.25 150 yada 200 gr kurşun misinayı kopartabilir.
bu gün internette örgü misinalarla ilgili google da "Örgü misina ile at-çek yapılabilir mi " arama yaptım yapılabiliyorda örgününde dez avantajları var bir diğeride yurt içinde 270m sinin fiyatı için uçmuşlar...
anladığım kadarıyla
surf kamışa surf makina makinayada örgü/bildiğimiz misina sarmak gerekiyor...
13 Mayıs 2010 perşembe sanırım
bide mogoda da bazı tarafı kıyıya doğru hiç balık barınmasına elverişli değil o yüzden birazda hevesim kırıldı...
bendeki takım 20-60gr atarlı 3m kamış 0.25mm asso ultra makara misinası 40 lık grafit gövde makina 7+1 ...
şimdi öncelikle kamışı 100-250gr 4-5m boya çıkartmayı düşünüyorum, makara daki misinayı ve makinayı değiştirmeden bi ya teleskobik yada surf ...
surf kullansam misinayı kopartırmıyım ya bide hem surf hemde 6 parça olanlar var aslında ucuz biteane teleskopik kamışla uzak atış için 100-250 bi denemekte fayda var gibi...