Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Kamış

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
3.00 metrelik kamışla 100grm kurşunla en faxla kaç metre atabilirim

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yani bu kamışa ve atışa göre değişir tabi takımda önemli mesela kalamar sahtesini iskandinav kurşun ve köstekle bağladığımda erim düşüyor, ben 4.5m kamış kullanıyorum 100 g kurşunu yem varken genellikle yılan dili denen takımla atarken 100 120 m ler civarı bir atış yapıyorum rekorumda 150m civarı idi 250g kurşunla (sadece kurşun ile atış talimi yaparken) yani çok değişiyor . Ama tahminen 60 70 m civarı bir atış yapılabilir birde illa 100 g ile sınırlamayın mesela ben bu kamış ile dam steelpower 3p 4.5m ki bana esnek ve ağır geliyor pek tavsiye etmem 150 g ilede 150m ye yakın atışlar yapabiliyorum yani özetle tavsiyem sadece kurşun takarak bi 8 10 atış yapıp farklı agırlıkları deneyin en verimli kurşunu ve atıs sitilini bulabilirsiniz

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Yani bu kamışa ve atışa göre değişir tabi takımda önemli mesela kalamar sahtesini iskandinav kurşun ve köstekle bağladığımda erim düşüyor, ben 4.5m kamış kullanıyorum 100 g kurşunu yem varken genellikle yılan dili denen takımla atarken 100 120 m ler civarı bir atış yapıyorum rekorumda 150m civarı idi 250g kurşunla (sadece kurşun ile atış talimi yaparken) yani çok değişiyor . Ama tahminen 60 70 m civarı bir atış yapılabilir birde illa 100 g ile sınırlamayın mesela ben bu kamış ile dam steelpower 3p 4.5m ki bana esnek ve ağır geliyor pek tavsiye etmem 150 g ilede 150m ye yakın atışlar yapabiliyorum yani özetle tavsiyem sadece kurşun takarak bi 8 10 atış yapıp farklı agırlıkları deneyin en verimli kurşunu ve atıs sitilini bulabilirsiniz
Teşekkürler

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
3 metre surf kamış var mı bilmiyorum Hasan. Var olduğunu varsayarsak; atar aralığı nedir? Ne tür makineyle atılacak? Misina veya ip kullanılacaksa ölçüleri ne? ...
gibi bir sürü etken sorduğun mesafeyi değiştirir. Hatta atan kişinin atış tecrübesi veya atış alışkanlığı bile belirleyicidir.
Ama tüm etkenlerin olumlu anlamda buluştuğunu düşünürsek maksimum 100 metre gibi mesafelere ulaşılabilir diye düşünürüm.

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
3 metre surf kamış var mı bilmiyorum Hasan. Var olduğunu varsayarsak; atar aralığı nedir? Ne tür makineyle atılacak? Misina veya ip kullanılacaksa ölçüleri ne? ...
gibi bir sürü etken sorduğun mesafeyi değiştirir. Hatta atan kişinin atış tecrübesi veya atış alışkanlığı bile belirleyicidir.
Ama tüm etkenlerin olumlu anlamda buluştuğunu düşünürsek maksimum 100 metre gibi mesafelere ulaşılabilir diye düşünürüm.
Teşekkür abi

Hasanizmir

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
B Rh Negatif
Elimdeki malzemaler bunlar misinaları yanlış aldım işimi görür diye düşüyorum Ekli dosyayı görüntüle 75895 20180513_153113.jpg

Ekli dosyalar

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamışların atar değerleri çerçevesinde kullanın 100 m atışlar 3 m kamış ile yapılabilir yani fiziksel olarak mümkün ama tabiki 4 m civarı kamışlar ile daha rahat kamışınızın atar değerinin maks sınırının %20 kadar altı ile daha rahat bir atış yaparsın misinayı ben kullanmadım ama mercan misina kullanmak istiyorum yorumları gayet iyi genellikle yemli avda ben misina secerken ucuz ve sert misinaları seçiyorum :) misinayı sık olarak değiştirerek kullanıyorum iyi avlar inşallah :)