Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf kamışı ve makina

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Arkadaşlar 250tl geçmeyecek sifir veya 2. El hangi makina ve kamis almaliyim lütfen yardim edin. Çok kafam karıştı. . Kıyıdan yemli veya sandal ile avlanmak istiyorum. Rapala bana çok zahmetli ve zor geliyor.
Marka model şu olur bu olur derseniz ne almam gerektiği konusunda bilgi edinmiş olurum. Teşekkürler

serkankyn

Aktif Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Lineaeffe Power Drive 390cm 200gr Olta Kamışı
OKUMA AVENGER AV 55 7BB OLTA MAKİNESİ

bu ikisi fazlasıyla işini görür verdiğin bütçeyi çok az aşıyor.

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Seamaster ile im casting arasinda hangisi daha dayanıklıdır. Biri 180g digeri 200g atarli sanirim. Ikiside guzel ama hangisi neye göre karar vermeliyim..
Power drive da ayni sekilde fiyatlari benzer ozellikleride ayni gibi hangisi daha sağlamdir.

Son düzenleme:

aykut kilitcioglu

Aktif Üye
Adı
aykut kilitcioglu
sea masteri kullandım.zargana topunu atarken kökünden kırıldı.tamir etme olanağını bulamadım.durum bu.

yusufd

Aktif Üye
Adı
yusuf
Nerede kullanacaksınız kaç gram kurşunlarla çalışacaksınız. Birde 3.90 - 4.20 gibi kamışları sandalda kullanamazsınız eziyet olur.

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Erdek bandırma civarlarında 100gr işimi görür diye düşünüyorum. Sandal icinde ayri kamış tavsiyesi alabilirim.

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ikisine uygun tek kamis olmaz ama tekne icin 30-40 tl ye uygun bir dolgu kamis alabilirsiniz makine biraz agir olsada tekne avinda kullanilabilir

tentirdiyot

Aktif Üye
Adı
Murtaza c
Merhaba yeni konu açmak istemedim . Bir süredir forumu takip ediyorum . Yani normalde karaciyim ama deniz ilgimi çekiyor .
Antalyadayim bazen tekne ile ama genelde kıyıdan yem takip uzağa atmam gereken bir avlanma tekniği ile uğraşıyorum .
Sorum şu;
Ben surf makina alıp bazen gittiğim tekne avlarinda kullansam nasıl bir mahsuru olur.
Olursa bu 2 avlanma tarzı için ayrı ayrı ekipman mi almalıyım .
Birde aynı makinanın bir kafası surf bir kafası tekne için neden olmuyor .
Arkadaşımın konusuna da dahil oldum ama hakket hergün 2 saat hangi makinayı alsam vs diye araştırıp duruyorum .