Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf kamışı ve makina

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Isteklerimiz ayni olduğu için beraber devam edelim. Bilgili arkadaşlar yardim ediyorlar.. ben 2. Mesajdaki linkleri begendim ama kayikta o kadar uzun kamış kullanamazsin dedikleri için kararsiz kaldim. Artik ikisinin ortasi bi kamış alayim diyorum :)

tentirdiyot

Aktif Üye
Adı
Murtaza c
Teşekkürler
Şimdi surf kafa dedikleri daha uzun . É makinaların Drag dedikleri gücü de iyi . Geride sadece hafiflik kalıyor . Teknede de zaten kamışın altını tekneye biraktigimdan ağırlık da cok sorun değil .
Bu surf makinalar bence teknede yemli av icin de uygun . Ama sıcak fırsatlar kısmında görüştüğüm bir kaç arkadaş ''ama teknede rahat olmayabilir" dedi . Ben nedenini anlayamadım ama :)

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Makina icin degil sanirim kamış icin uygun değil demislerdir. Kamış 4m olunca yakaladigin baligi iğneden cikarmak kamış uzunluğundan dolayi sorun olur gibi gerçekten. Ben 2m kamisla bile zorlaniyorum gerçekten bazen yanımdaki arkadaşa uzatip ona aldiriyorum iğneden.

tentirdiyot

Aktif Üye
Adı
Murtaza c
Makina icin degil sanirim kamış icin uygun değil demislerdir. Kamış 4m olunca yakaladigin baligi iğneden cikarmak kamış uzunluğundan dolayi sorun olur gibi gerçekten. Ben 2m kamisla bile zorlaniyorum gerçekten bazen yanımdaki arkadaşa uzatip ona aldiriyorum iğneden.
O konuda hem fikirim imkansız olur sen rahat etsen yanındaki arkadaşlardan birinin gözü çıkar maz allah.
Ama ben makina için konuştum hep bunlar konik kafa tekneden olmaz dediler genelde .
Misal ben bir tane ultegra alsam sorunu halletmistik olur muyum .

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Ultegra mi:) eğer capari yapmayacaksan neden olmasin. Yazik olur o makinaya..ben hiç öyle büyük bir balık yakalayacagimi zannetmedigim icin o kadar üst segment bir makina almam şuanda.

tentirdiyot

Aktif Üye
Adı
Murtaza c
Hocam biomaster alacaktım kafayı kırdım ya :)

Parası önemli tabii ama bir makina alıp başka bir makina almak için bakınca istwmedigimden iyi bir şey olsun dedim .
Gerçi onada da ci4 hafif onu anladım . Xta xtb xsa vay Arkadaş dedim matrix sanki :)

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Hocam biomaster alacaktım kafayı kırdım ya :)

Parası önemli tabii ama bir makina alıp başka bir makina almak için bakınca istwmedigimden iyi bir şey olsun dedim .
Gerçi onada da ci4 hafif onu anladım . Xta xtb xsa vay Arkadaş dedim matrix sanki :)
Aynen öyle biraz kafa karistirmaca gibi vermeyi düşündüğün bütçeden önce yakalamayi düşündüğün balıkta onemli karar vermek için. Bende okuya okuya gittikce daha pahali makinalara bakar oldum. Ama ben en fazla 500gr balik tutma hayalim var. Daha büyüğü bana denk gelmez:)