SKARPİ66
Daimi Üye
AlbaStar Costa 8000, trendyol' da şuanda 1850₺ bir satıcıda üstelik.
bauer rapidoda aynı fiyat fark yok.
AMA costa 8000 makinada yedek kafa avantaj. ( yinede rapido tercihim olurdu 🙂)
(link)
Ben çaparide de kullanıyorum. 3-4 saatlik avda, aralıksız yormadı ve eriminden memnunum. Fakat ince ip ile kullanıyorum, bu da atislarima daha fazla verim katıyor. Ayrıca quick drag özelliği çok hoşuma gidiyor. Atışlarda kafayı diplerken, cok vakit kazandırıyor. ( Costa için )
Çaparide 40-60g, surf avinda max 100gr kullaniyorum ki o da cok akintili havalarda. Sakin havada surfte 75g kullaniyorum ortalama@SKARPİ66 8x 0.15mm/300m EF&FE Sumo iyi midir hocam?
1- Bauer rapido 8000. Metal sığ kafa. 4.1.1 devir. Atışta mesafesi çok iyi. Misinayı çok kolay boşaltıyor. Sarımı iyi, sıralı düzgün. 150 gr kurşun ile boğazda çaparide kullanıyorum. Drag gücü iyi.
2- Albastar Kosta 8000. Ben 8000 lik olanı kullandım. Sanırım 6000 yada 7000 liğide var. 150-200 gr kurşun kullanmayacaksanız tercih yapabilirsiniz. Konik surf kafa. Ayrıca genel kullanım için yedek kafasıda var. Yine 150 gr işe çaparide ve yemlide kullandım. Sonra sattım.
Kullanacağınız kurşun gramajına ve hedef balığınıza göre illa 8000 lik olması şart değil. Ama “sığ kafa” yada “konik kafa” olması uzak atış için avantaj. Benim için birde devir önemli. 4.1.1 düşük devir ideal.
Bir iki markada yine sığ yada konik kafa var ama kullanmadım. Mümkünse tercihim bauer rapido olurdu.
Hocam merhabalar. Boğazda kullanılacak ekipmanlar hakkında pek çok mesajınıza denk geldim. Kamış olsun, makine olsun, ip olsun sizden pek çok değerli bilgi edindim, teşekkür ederim. Boğazda çapari ve yemli denemek için giriş segmenti olarak okuma salina kamış ve bu bauer rapido 8000 makine aklıma yattı. Boğaz dışında da yemli avlarda etkili bir kombin olur gibi geliyor. Bu makineyi kullanan biri olarak size sorum, bu kombinle kurşun arkası da denenebilir mi? Kurşun arkası avını etkili ve konforlu şekilde yapmak için daha yüksek fiyat bandındaki kaliteli jig makineler gerektiğini anlıyorum ancak benim amacım yorularak da olsa, gerekirse akıntısı daha düşük yerlerde 3-4 kurşun arkası avı deneyip bu stilin bana göre olup olmadığını görmek. Bana göre olduğunu anlarsam zaten kurşun arkası için ayrı bir jig makinesi almaya okeyim.
Üstadım başka bir konuda tavsiye istemiştim görmediniz miBENCE;
Çapari için 030-035 misina kalın. Ve gereksiz.
Surf makina dediğinizde kafa ya sığdır rapido gibi, yada hem sığ hem koniktir costa gibi.
8X-016 yada 8X-014 ip kullanın. Mesafe en az 20-30 metre artar (en az 20-30 mt) Mono misinaya göre hem daha sağlamdır. Hemde balığın vuruşlarını emmeden direk kamışın ucunda hatta makinada hissedersiniz.
NET OLAN MESAFENİZ KESİNLİKLE ARTAR.
İster rapido, ister costa (tercihim rapido olurdu)
100-120 gr kurşun kullanıyorsanız 8X-012
130-160 gr kurşun kullanıyorsanız 8X-016
Elinizdeki 030-035 mono misinayıda ip önüne 10 mt şok yapın.
İlla mono misina kullanıcam derseniz eğer almadıysanız 028 mono kullanın.
028 Mono misina önünede 016, ipten 10 mt şok yapın. Şok ipini kıyıda balıkçıdada bağlatabilirsiniz.
Costada ilk yazdığım şeylere ilavem yok.
AMA KESİNLİKLE İP TAKIN. Eğer mesafe ve sağlam atış fiyorsanız… RAST GELSİN 👍
Şu anki makinem BAUER White 50. Yanılmıyorsam 7-8 yıllık, ancak tabi ki sürekli bir şekilde kullanmadım. Herhangi bir sıkıntısı da yok ama yenilemek istiyorum. Çapari ve yemli av karışık avlanıyorum. Uzak atış için tercihim surf kafa olmasından yana ancak nasıl bir makine tercih etmeliyim? Normal 8000' lik makineleri mi yoksa surf kafa olanları mı? 2000₺' yi geçmezse iyi olur.
Kamış: AlbaStar Telecast 420
Şu anki makinem BAUER White 50. Yanılmıyorsam 7-8 yıllık, ancak tabi ki sürekli bir şekilde kullanmadım. Herhangi bir sıkıntısı da yok ama yenilemek istiyorum. Çapari ve yemli av karışık avlanıyorum. Uzak atış için tercihim surf kafa olmasından yana ancak nasıl bir makine tercih etmeliyim? Normal 8000' lik makineleri mi yoksa surf kafa olanları mı? 2000₺' yi geçmezse iyi olur.
Kamış: AlbaStar Telecast 420
Üstadım başka bir konuda tavsiye istemiştim görmediniz mi