Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Makine Önerisi

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Kayra

Yeni Üye
AlbaStar Costa 8000, trendyol' da şuanda 1850₺ bir satıcıda üstelik.
Ben çaparide de kullanıyorum. 3-4 saatlik avda, aralıksız yormadı ve eriminden memnunum. Fakat ince ip ile kullanıyorum, bu da atislarima daha fazla verim katıyor. Ayrıca quick drag özelliği çok hoşuma gidiyor. Atışlarda kafayı diplerken, cok vakit kazandırıyor. ( Costa için )

zelax

Üye
Adı
ömer
@SKARPİ66 8x 0.15mm/300m EF&FE Sumo iyi midir hocam?

zelax

Üye
Adı
ömer
@SKARPİ66 8x 0.15mm/300m EF&FE Sumo iyi midir hocam?
Çaparide 40-60g, surf avinda max 100gr kullaniyorum ki o da cok akintili havalarda. Sakin havada surfte 75g kullaniyorum ortalama

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
1- Bauer rapido 8000. Metal sığ kafa. 4.1.1 devir. Atışta mesafesi çok iyi. Misinayı çok kolay boşaltıyor. Sarımı iyi, sıralı düzgün. 150 gr kurşun ile boğazda çaparide kullanıyorum. Drag gücü iyi.
2- Albastar Kosta 8000. Ben 8000 lik olanı kullandım. Sanırım 6000 yada 7000 liğide var. 150-200 gr kurşun kullanmayacaksanız tercih yapabilirsiniz. Konik surf kafa. Ayrıca genel kullanım için yedek kafasıda var. Yine 150 gr işe çaparide ve yemlide kullandım. Sonra sattım.
Kullanacağınız kurşun gramajına ve hedef balığınıza göre illa 8000 lik olması şart değil. Ama “sığ kafa” yada “konik kafa” olması uzak atış için avantaj. Benim için birde devir önemli. 4.1.1 düşük devir ideal.
Bir iki markada yine sığ yada konik kafa var ama kullanmadım. Mümkünse tercihim bauer rapido olurdu.
Hocam merhabalar. Boğazda kullanılacak ekipmanlar hakkında pek çok mesajınıza denk geldim. Kamış olsun, makine olsun, ip olsun sizden pek çok değerli bilgi edindim, teşekkür ederim. Boğazda çapari ve yemli denemek için giriş segmenti olarak okuma salina kamış ve bu bauer rapido 8000 makine aklıma yattı. Boğaz dışında da yemli avlarda etkili bir kombin olur gibi geliyor. Bu makineyi kullanan biri olarak size sorum, bu kombinle kurşun arkası da denenebilir mi? Kurşun arkası avını etkili ve konforlu şekilde yapmak için daha yüksek fiyat bandındaki kaliteli jig makineler gerektiğini anlıyorum ancak benim amacım yorularak da olsa, gerekirse akıntısı daha düşük yerlerde 3-4 kurşun arkası avı deneyip bu stilin bana göre olup olmadığını görmek. Bana göre olduğunu anlarsam zaten kurşun arkası için ayrı bir jig makinesi almaya okeyim.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam merhabalar. Boğazda kullanılacak ekipmanlar hakkında pek çok mesajınıza denk geldim. Kamış olsun, makine olsun, ip olsun sizden pek çok değerli bilgi edindim, teşekkür ederim. Boğazda çapari ve yemli denemek için giriş segmenti olarak okuma salina kamış ve bu bauer rapido 8000 makine aklıma yattı. Boğaz dışında da yemli avlarda etkili bir kombin olur gibi geliyor. Bu makineyi kullanan biri olarak size sorum, bu kombinle kurşun arkası da denenebilir mi? Kurşun arkası avını etkili ve konforlu şekilde yapmak için daha yüksek fiyat bandındaki kaliteli jig makineler gerektiğini anlıyorum ancak benim amacım yorularak da olsa, gerekirse akıntısı daha düşük yerlerde 3-4 kurşun arkası avı deneyip bu stilin bana göre olup olmadığını görmek. Bana göre olduğunu anlarsam zaten kurşun arkası için ayrı bir jig makinesi almaya okeyim.
Okuma salina 3 parça boğazda gerek yemlide gerek çaparide gerekse kurşun arkası çalışmada kendini kanıtlamış bir kamış. Fiyat performans kamışı. 200 gr kurşun ile tarabyada, aşiyanda çok kullanan var. Tek handikapı yüzük içi fincanlar ilk bir kaç kullanım sonrası düşebiliyor. Ya yedek fincan olacak yanınızda yada kamışı aldığınızda fincanlara içten ince bir japon yapıştırıcı sürün.

Bauer rapidonun kurşun arkası performansı nasıl olur bilmiyorum.

Çaparide 150 gr kurşun 10-15 li full dolu çapariyi boğaz akıntısında rahat topladığını söyleyebilirim. 150 gr üstü kurşun ile hiç denemedim.

Tabii bir jig makinası değil. Özellikle 175-200-225 gr gibi kurşunda kol ve orta mil sürekli aşırı güce ne kadar dayanır bilmiyorum. Birde şu var okuma ceymar 65 gibi bir makina dayanıyorsa bu makina haydi haydi dayanır.

Dediğiniz gibi boğazda 150 gr kurşun ile deneyin. Yemli ve çaparide sıkıntı yaşamazsınız.