Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf makine tavsiyesi

wastic

Yeni Üye
Adı
Kerem
Elimde portfish 4m 75-150 atarlı surf kamışı var bu kamışa uygun bir makine arıyorum. Aklımda albastar zesta 4000 ve shimano fx 4000 var. Surf makine mi almam lazım spin mi soru işareti benim için. Genelde istavrite atıyorum çapariyle hereke taraflarında. Bütçe 3-4 k civarı. Biraz acemi sayılırım.

Son düzenleme:

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Zaten elimde olduğu için Fx 4000'i çapari, at-çek zargana ve denk gelirse bazen yemli için albastar flores 410 cm ile kullanıyorum. Benim avlandığım yerlerde dibe takma çok olduğu için ben toplama hızının azıcık daha yüksek olmasını tercih ederdim ancak iş görüyor. Elinizde zaten mevcutsa Fx 4000'i kullanın derdim ama bana bu iş için en uygunu gibi gelmiyor. Ben sıfırdan alacak olsam tercih etmezdim. Makine olarak herhangi bir önerim yok.

wastic

Yeni Üye
Adı
Kerem
Zaten elimde olduğu için Fx 4000'i çapari, at-çek zargana ve denk gelirse bazen yemli için albastar flores 410 cm ile kullanıyorum. Benim avlandığım yerlerde dibe takma çok olduğu için ben toplama hızının azıcık daha yüksek olmasını tercih ederdim ancak iş görüyor. Elinizde zaten mevcutsa Fx 4000'i kullanın derdim ama bana bu iş için en uygunu gibi gelmiyor. Ben sıfırdan alacak olsam tercih etmezdim. Makine olarak herhangi bir önerim yok.
Elimde yok ikisi arasındayım demek istemiştim.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Normalde iki makinada spin. Ama kamışta surf kamış değil. Maksimum kullanacağınız kurşun 100-125 gr. Hani çok çok 130 gr.
100-125 gr kurşunda 4000 lik makina idare eder. Ama hani sorunsuz, zorlanmadan takılmadan 125-130 gr kurşunu toplıyayım derseniz bi tık üstü 5000 lik hatta 6000 lik bir makina bakın derim.

wastic

Yeni Üye
Adı
Kerem
Normalde iki makinada spin. Ama kamışta surf kamış değil. Maksimum kullanacağınız kurşun 100-125 gr. Hani çok çok 130 gr.
100-125 gr kurşunda 4000 lik makina idare eder. Ama hani sorunsuz, zorlanmadan takılmadan 125-130 gr kurşunu toplıyayım derseniz bi tık üstü 5000 lik hatta 6000 lik bir makina bakın derim.
zesta iş görür mü hocam?
kamış surf diye geçiyor ama bilemedim biraz acemiyiz.

Son düzenleme:

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
zesta iş görür mü hocam?
kamış surf diye geçiyor ama bilemedim biraz acemiyiz.
tabii surf kamış olarakta kullanılabilir. Aslında atarına baktığınızda tam bir çapari ve yemli kamışı 👍👍.
Bulunduğunuz merayada çok uygun.
Bakmayın surf kamış değil dememe.
Ben alışmışım 100-250ye 😀
Dilim sürçmüş burada 😞