''surf'' Makine Ve Kamış Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RzaFcc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Okuma Azores Blue 6500 Olta Makinesi
(link)
SHIMANO ULTEGRA 3500 XSD COMPAC SURF MAKİNESİ
(link)

Okumanın Azores makinesi gerçekten çok güçlü bir makine normalde jig makinesi ama yemli av yapıcaksanız kıyıdan olsun veya tekneden olsun gerçekten hakkını vericektir. Shimanonun surf kafası olan ultegra ise oda surf avlarınız olsun yemli olsun ama şu varki surf kafayla misina daha çabuk ayrılcağı için bu kafada surf avını tercih edicem derseniz shimano derim.

Okuma Azores Blue 6500 Olta Makinesi
(link)
SHIMANO ULTEGRA 3500 XSD COMPAC SURF MAKİNESİ
(link)

Okumanın Azores makinesi gerçekten çok güçlü bir makine normalde jig makinesi ama yemli av yapıcaksanız kıyıdan olsun veya tekneden olsun gerçekten hakkını vericektir. Shimanonun surf kafası olan ultegra ise oda surf avlarınız olsun yemli olsun ama şu varki surf kafayla misina daha çabuk ayrılcağı için bu kafada surf avını tercih edicem derseniz shimano derim.

Teknede kullanmak için elimde Okuma Azores 9000 modeli var. Gerçekten aşırı sağlam bir görüntüsü var. Fakat forumda surf atış yapılamadığı ile ilgili birşeyler okumuştum.Yoksa onunla bir süre idare edebilirim. Bende senin önerdiğin şekilde surf kafalı bir makine düşünüyorum. Yalnız fiyat şu anda 500-600 tl ki bu da max. :tskler:

Teknede kullanmak için elimde Okuma Azores 9000 modeli var. Gerçekten aşırı sağlam bir görüntüsü var. Fakat forumda surf atış yapılamadığı ile ilgili birşeyler okumuştum.Yoksa onunla bir süre idare edebilirim. Bende senin önerdiğin şekilde surf kafalı bir makine düşünüyorum. Yalnız fiyat şu anda 500-600 tl ki bu da max. :tskler:
Okumanın Azoresi dediğim gibi yemli avlarınızda kullanabilirsiniz surf de zaten çok ağır bir makine.

evet kudosun vuruşları olsun atışı olsun gayet keyifli ama biraz daha kumluk yada takılma ihtimali daha az bir merada daha keyifli olacak.👍 (Midyelik arazide can sıktı biraz.)
Makine olarak genel kullanım alacaksam aklımda 1 yıldır Raw 2 var ama fiyat şimdilik beni aşıyor. Ceymar 40 kullanıyorum spinde, surf için kullanan ve memnun olanlar var ama önceliğim surf kafalı bir model 👍

Midyelik alanda can sıktı biraz derken kusura bakmayın bir alaka kuramadım midyelik alan ile kamış arasında tek düşüncem takılma olayıdır onunda kamış ile alakası iğnelerin takılıp yükü kamişa vererek çıkartmaya yada kopartmaya zorlamaktir ki bu hareketi en pahalı en sağlam bir kamış için bile tavsiye etmem iğne takıldığı zaman bir iki yoklarsin cikmiyorsa ana bedenden elinle cekmeni tavsiye ederim. Hem kamış hem makine zorlanmaz böylece

Midyelik alanda can sıktı biraz derken kusura bakmayın bir alaka kuramadım midyelik alan ile kamış arasında tek düşüncem takılma olayıdır onunda kamış ile alakası iğnelerin takılıp yükü kamişa vererek çıkartmaya yada kopartmaya zorlamaktir ki bu hareketi en pahalı en sağlam bir kamış için bile tavsiye etmem iğne takıldığı zaman bir iki yoklarsin cikmiyorsa ana bedenden elinle cekmeni tavsiye ederim. Hem kamış hem makine zorlanmaz böylece

Hocam iğne takıldıysa kamışın sonrasında yapacağı bir şey yok zaten. 😉 Geçtiğimiz akşam arkadaşın merasındaydık. Onda Lineaeffe nin 420 100-250 sert bir kamışı var onunla attığım atışlarda ilk çektirmede sorun yaşamadım pek ama kudos söylediğim gibi ilk çektirmede esneyerek taktırdığım çok oldu.:acpsnr: Ki arkadaşın merada allahlıktı hani o yüzden çok durmadım.😡 Bu sebebten ilk çekerken esnekliği yüzünden can sıktı dedim..:tskler: Fiyat olarak balığın verdiği vuruş keyfi olarak güzel kamış yoksa.. :tskler:

makine için öneri bekliyorum hala,
avenger 40 ve dayıdan kalma eski bir albastar ile bu iş olmaz 😀😀😀😀

Hocam selamlar bende uzun zamandır surf makine için arayıştaydım en son 3 makineye indirdim ve sonunda dün 3 makineyi inceleyerek kararımı verdim ve aldım.

Kafamdaki makineler
1. Shimano 3500 dü o büyük surf kafalı makine, makinenin albenisi çok iyi kocaman ve sığ bir kafa ama 3500 ibaresi beni soru işaretinde bırakmıştı. Satıcı arkadaş bayağı bir ilgiliydi hiç sıkılmadan anlattı özler av yada çağlar av hatırlamıyorum hangisi olduğunu ( izmirde konakta karan balıkçılığın sokağına girişte ilk dükkan) sadece ince misina yada iple kullanılması gerektiğini ve yanlızca uzak atış için üretildiğini ve hakkını verdiğini , kutu içinde yedek kafa olmadığını ve bu makinede çekişte sıkıntı yaşayabileceğimi bunun yerine kafamdaki 2. Makine olan ultegra 14000 e yönelmemi fiyat olarak ta aralarıda 200 tl gibi bişiy olduğunu belirtti fiyatı 700 küsür lira gibi bişiye bıraktı.

2. Shimano ultegra 14000 gerçekten alanın memnun kaldığı güzel bir makina görünüşü olsun malzeme kalitesi olsun insana güven veriyor. Yarı yolda bırakmayacak tarzda bir makine fiyatı 900 küsür tl ye bıraktı satıcı arkadaş. Liste fiyatı 1100 tl miş

Oradan çıkıp kafamdaki 3. Makine yi incelemeye gittim

3. Cinnetic cyclone 7000 hsg bu makine de çevremde hiç kullanan görmedim ama makineyi inceleyince özellikleri olsun malzeme kalitesi olsun gerçekten iyidi.( bir tek kafanın altına misina kaçmasın diye bir aparat takmışlar plastik dandik bir malzeme ) satıcı firma kendisi ithal ediyormuş en küçük bir sıkıntıda getirebilirsin dediler bu kısım beni cezbeden ilk kısım oldu çünkü yarınlarda makine de bir problem olursa yedek parça yada tamiratı yüzünden üzülmek istemiyorum. Fiyat olarak 700 küsür dü satıcı 500 küsüre indi ( yüzyüze görüşmek internetteki fiyatlardan farklılık yaratıyor imkan dahilinde mutlaka inceleyerek ve yüzyüze alışveriş yapılmalı) bu da beni çok etkiledi çünkü izmirde yaşıyorum ve çupra avına gidiyorum 900 küsür tl vermek mi 500 küsür tl vermek diye düşündüm bu makineyi aldım.
Akşamına koştum sahile ve atıştaki erim mesafesi gerçekten çok hoşuma gitti üzerine satıcı tavsiyesi ile skyline misina bağladık oltayı ilk atışlarımda acaba kurşun koptumu hissi yaşadım yağ gibi, misina ucu boş gibi akıp gidiyor. İlk gece için gerçekten memnun kaldım. Değerlendirebilirsin. Bu linki ama sende imkanın varsa git bir bayide inceleyerek al.

(link)

Merhaba, konu başlığında belirttiğin makinelerin hiç biri surf değil. Ben üstadlarımdan edindiğim ve kendi tecrübelerimle sana iki makine önerebilirim.

Eğer Çanakkale çevresinde avlanırım dersen genel kullanım olarak sana kullandığım Shimano 6000 sw Socorro'yu öneririm.

Surf olarakta çok ilişkenli bir dip yapısı varsa eğer ikinci el de kullanabilirim dersen; yüksek sarım Shimano Ultegra ci4 5500 öneririm.
Okuma'nın trio seriside ağırlık problem değilse sana uyar.👍

makine shimano socorro 5000
kamış ise lineaeffe spider 100-220 atar (şuanda piyasada yok ama bu ay sonu gelir)

bu iki takımla her istediğini yaparsın üstelik ikisinin ağırlığı 840-850 grm civarı cokda iyi takım

Back