''surf'' Makine Ve Kamış Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RzaFcc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tekrardan merhabalar..

Kudos green face 390 kamış konusunda karar kılmış iken Okuma cengiz balıkçılık farkıyla yine beni çağırdı 🙂 Carbonite 390 modelini öneren arkadaşlar oldu.
Fakat şöyle bir konu var; ava gideceğim 2 arkadaşta da 250 gr atarlı kamışlar kullanıyorlar. Fakat avlarında hiç 100gr ı geçmediklerini söylediler.😵😵😵
Atar gr larına göre 2 modelininde en düşük fiyatı aşağıda belirttiğim şekilde buldum.
carbonite 390cm 80-150 gr = 330 TL
carbonite 390cm 50-100 gr = 275 TL

max 100 gr'a kadar kurşun kullanacağımı düşünürsek sizce hangisi ?
100 grama kadar çıkacaksanız 80-150 gramı tercih etmelisiniz.

Tekrardan merhabalar..

Kudos green face 390 kamış konusunda karar kılmış iken Okuma cengiz balıkçılık farkıyla yine beni çağırdı 🙂 Carbonite 390 modelini öneren arkadaşlar oldu.
Fakat şöyle bir konu var; ava gideceğim 2 arkadaşta da 250 gr atarlı kamışlar kullanıyorlar. Fakat avlarında hiç 100gr ı geçmediklerini söylediler.😵😵😵
Atar gr larına göre 2 modelininde en düşük fiyatı aşağıda belirttiğim şekilde buldum.
carbonite 390cm 80-150 gr = 330 TL
carbonite 390cm 50-100 gr = 275 TL

max 100 gr'a kadar kurşun kullanacağımı düşünürsek sizce hangisi ?
Eger cengiz balikciliga gidip alicaksaniz pazarlik edin, 80-150 olani tavsiye ederim ben.. zaten 50-100 atrlisi fiyatina alacaksiniz.. 80-150 olan kamis ile 50-60gr kursunla da oldukca verimli, rahatlikla kullanabilirsiniz..

100 grama kadar çıkacaksanız 80-150 gramı tercih etmelisiniz.
Eger cengiz balikciliga gidip alicaksaniz pazarlik edin, 80-150 olani tavsiye ederim ben.. zaten 50-100 atrlisi fiyatina alacaksiniz.. 80-150 olan kamis ile 50-60gr kursunla da oldukca verimli, rahatlikla kullanabilirsiniz..

Teşekkür ederim. Ben de 80-150 olanınından yanayım ama arada fiyat farkı olunca tereddütte kaldım.. 👎

İnceleyip bilgi sahibi olabilirsin ayrıca kurşun ağırlığı olarak söylediğiniz ağırlık için bence biçilmiş kaftan

Dün av marketlerini gezerken iki ürünü de inceleme fırsatım oldu. Sonunda önerdiğin Kudos green face 390 80-150 gr olan modeli aldım hocam.
iki ürün arasında neredeyse 150 tl bir fark vardı. Aradaki farkla da Lrf kamışı alırım dedim. Gayet hafif şık bir kamış. Tavsiyeler için teşekkür ederim..👍

Dün av marketlerini gezerken iki ürünü de inceleme fırsatım oldu. Sonunda önerdiğin Kudos green face 390 80-150 gr olan modeli aldım hocam.
iki ürün arasında neredeyse 150 tl bir fark vardı. Aradaki farkla da Lrf kamışı alırım dedim. Gayet hafif şık bir kamış. Tavsiyeler için teşekkür ederim..👍
Gule gule guzel gunlerde kullanin, trofesi bol olur insallah..

Öncelikle yardım için teşekkür ederim.

Ürünü dün akşam üstü alır almaz küçük bir kaçamak yaptım. Bir kaç alıştırma atışı yapıp geri döndüm. Öncelikle gayet hafif ürün, atış mesafesi de 60gr kurşun için beni tatmin etti doğrusu.Yeşil rengi pek sevmememe rağmen görüntüsü çok tatlı geldi. Makine yatağının ayarlanabilir olması hoşuma gitmişti ama sanki ileride sıkıntı çıkartabilir. Portatif olduğu için esneme yapma kayma durumu olacakmış gibi geldi.

Aslında konuyu makineler ve olta makaraları kısmına açmıştım. İlk önce kamış olayını hallettik.
Şimdi sizlerden green face 390 ile takım yapabileceğim surf makine önerileri bekliyorum 👍

Aklımda ki bir kaç model: (500tl sınırını aşmak istemiyorum. Fakat bazı modellerin 2.elini bulabileceğimi düşünerek yazdım. Önerilerinizi bekliyorum 😵)

Shimano Aerlex 10000 XSB Spod Surf
Shimano Aerlex 10000 XSB Spod Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta
SHIMANO SUPER AERO SPINJOY XT 4+1 BB SURF MAKİNE
(link)
Shimano Beastmaster 7000 XSA Olta Makinesi
(link)
Shimano Aerlex 10000 XTB Spod Surf
Shimano Aerlex 10000 XTB Spod Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta
Shimano Aerlex Big Pit 7000XS-A 1xSSS+1BB 4.6:1 Surf Makinası
Shimano Aerlex Big Pit 7000XS-A 1xSSS+1BB 4.6:1 Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta

Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makina
Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makina Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinası
Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinası Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
Daiwa AG Plus 6000 Olta Makinesi
(link)
Daiwa Black Widow Carp 5000 A Olta Makinesi
(link)
PENN AFFINITY II 7000LCEU OLTA MAKİNESİ
(link)

Son düzenleme:
Öncelikle yardım için teşekkür ederim.

Ürünü dün akşam üstü alır almaz küçük bir kaçamak yaptım. Bir kaç alıştırma atışı yapıp geri döndüm. Öncelikle gayet hafif ürün, atış mesafesi de 60gr kurşun için beni tatmin etti doğrusu.Yeşil rengi pek sevmememe rağmen görüntüsü çok tatlı geldi. Makine yatağının ayarlanabilir olması hoşuma gitmişti ama sanki ileride sıkıntı çıkartabilir. Portatif olduğu için esneme yapma kayma durumu olacakmış gibi geldi.

Aslında konuyu makineler ve olta makaraları kısmına açmıştım. İlk önce kamış olayını hallettik.
Şimdi sizlerden green face 390 ile takım yapabileceğim surf makine önerileri bekliyorum 👍

Aklımda ki bir kaç model: (500tl sınırını aşmak istemiyorum. Fakat bazı modellerin 2.elini bulabileceğimi düşünerek yazdım. Önerilerinizi bekliyorum 😵)

Shimano Aerlex 10000 XSB Spod Surf
Shimano Aerlex 10000 XSB Spod Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta
Shimano Beastmaster 7000 XSA Olta Makinesi
(link)
Shimano Aerlex 10000 XTB Spod Surf
Shimano Aerlex 10000 XTB Spod Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta
Shimano Aerlex Big Pit 7000XS-A 1xSSS+1BB 4.6:1 Surf Makinası
Shimano Aerlex Big Pit 7000XS-A 1xSSS+1BB 4.6:1 Surf Makinası Shimano Surf Makinalar | Hedef Balıkta

Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makina
Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makina Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinası
Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinası Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
Daiwa AG Plus 6000 Olta Makinesi
(link)
Daiwa Black Widow Carp 5000 A Olta Makinesi
(link)
PENN AFFINITY II 7000LCEU OLTA MAKİNESİ
(link)

Aşağıda belirlediklerimin hiçbirini kullanmadım. Çok güç kullanmadan sarmak için, zannımca devir ve sarım hızına göre seçtim. Diğer özellikleri hakkında bilgim-fikrim tok.
4.5 Devir, bir turda 101,6 cm toplama hızından dolayı;
Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makinayı ve Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinasını,

4.6 Devir, bir turda 100 cm toplama hızından dolayı;
Shimano Aerlex 10000 XSB

4.6 Devir, bir turda 99 cm toplama hızından dolayı;
Shimano Beastmaster 7000 XSA

Benim favorim 3.8:1 devir 107 cm sarım Okuma Custom Black CB-80 - NEU 2018
(link)

Son düzenleme:
Siz o kudos green face kamışı birde yemlide görün işte o zaman ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Ucu çok hassas bir kamıştır. U gibi kivrilabilir resmen. Makine olarak ben hem okuma ceymar cxt65 kullanıyorum hemde Shimano exage c5000fc kullanıyorum. Palamut zamanı ceymar 65 i kullanıyorum diğer tüm avlarda exage yi kullanıyorum.

Aşağıda belirlediklerimin hiçbirini kullanmadım. Çok güç kullanmadan sarmak için, zannımca devir ve sarım hızına göre seçtim. Diğer özellikleri hakkında bilgim-fikrim tok.
4.5 Devir, bir turda 101,6 cm toplama hızından dolayı;
Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD Sörf Makinayı ve Okuma Trio Surf Txsu-60 5 Olta Makinasını,

4.6 Devir, bir turda 100 cm toplama hızından dolayı;
Shimano Aerlex 10000 XSB

4.6 Devir, bir turda 99 cm toplama hızından dolayı;
Shimano Beastmaster 7000 XSA

Benim favorim 3.8:1 devir 107 cm sarım Okuma Custom Black CB-80 - NEU 2018
(link)

Evet Okuma Custom Black CB-80 biraz inceledim güzel makine ve fiyat olarak da çok makul duruyor. Bununla birlikte ne sıfırı nede ikinci eli satışta değil :acpsnr:

Siz o kudos green face kamışı birde yemlide görün işte o zaman ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Ucu çok hassas bir kamıştır. U gibi kivrilabilir resmen. Makine olarak ben hem okuma ceymar cxt65 kullanıyorum hemde Shimano exage c5000fc kullanıyorum. Palamut zamanı ceymar 65 i kullanıyorum diğer tüm avlarda exage yi kullanıyorum.

evet kudosun vuruşları olsun atışı olsun gayet keyifli ama biraz daha kumluk yada takılma ihtimali daha az bir merada daha keyifli olacak.👍 (Midyelik arazide can sıktı biraz.)
Makine olarak genel kullanım alacaksam aklımda 1 yıldır Raw 2 var ama fiyat şimdilik beni aşıyor. Ceymar 40 kullanıyorum spinde, surf için kullanan ve memnun olanlar var ama önceliğim surf kafalı bir model 👍

Back