Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SURF OLTA SETİ HAKKINDA YARDIM LÜTFEN..

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
Herkese selamlar,

Hobiye yeni başlamış sayılırım. İstanbul boğazında kurşun arkası için surf set yapmak istiyorum. Bütçem 5k civarı F/P ürünleri arıyorum. Dikkatimi çeken kamış ve makineleri aşağıya yazıyorum. İp konusunda bilgim yok yönlendirebilirseniz sevinirim ve lider kullanmak zorunda kalacak mıyım?

Kamış:
RYUJI Sirius 4.20m 250gr 3P
Ryuji Bosphorus 4.20M 250GR 3P
Makine:
Ryobi Vırtus 8000 Olta Makinesi
Ryuji Marvel II Surf Makara
İp misina: ???

Araştırdığım ve bütçeme yakın olan ürünler bunlar fikirlerinize ve yorumlarınıza açığım.

Şimdiden teşekkürler.

yobb

Yeni Üye
Adı
emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam Emre

yakın zamanda ryuji marvel 420 3p kamış aldım ama benim amacım yemli ve beklemeli av yapmaktı.
alırken senin baktığın sirius ve bosphorusu da incelemiştim.
sirius da karbon oranı çok düşük demişlerdi ve ağırdı o sebeple vazgeçtim
bosphorus da karbon fiber karışımlı idi ondan da 500 tl fazla vererek full karbon marveli almak için vazgeçtim.
sadece ikisi arasındaysan bosphorusu tercih edebilirsin yada biraz daha vererek okuma salina falan bakabilirsin boğazda çok kullanıldığını duymuştum.
kısa zaman önce bu kamışları incelediğim için kendi düşüncelerim faydalı olabilir diye sana yazıyorum ama tabi benden daha tecrübeli arkadaşlarda mesajını görünce cevap verecektir.

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
Selam Emre

yakın zamanda ryuji marvel 420 3p kamış aldım ama benim amacım yemli ve beklemeli av yapmaktı.
alırken senin baktığın sirius ve bosphorusu da incelemiştim.
sirius da karbon oranı çok düşük demişlerdi ve ağırdı o sebeple vazgeçtim
bosphorus da karbon fiber karışımlı idi ondan da 500 tl fazla vererek full karbon marveli almak için vazgeçtim.
sadece ikisi arasındaysan bosphorusu tercih edebilirsin yada biraz daha vererek okuma salina falan bakabilirsin boğazda çok kullanıldığını duymuştum.
kısa zaman önce bu kamışları incelediğim için kendi düşüncelerim faydalı olabilir diye sana yazıyorum ama tabi benden daha tecrübeli arkadaşlarda mesajını görünce cevap verecektir.
Evet böyle küçük detaylar faydalı olabiliyor. Teşekkür ederim.

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
0.18 kalınlığında ip misina kullanıyorum. Geçtiğimiz gün 150 gr da bile ipi koparttım. Şok ipi olarak ne önerirsiniz ?

NumanGuler

Aktif Üye
Adı
Numan Güler
Kurşun arkası yapıyorsan şok (lider) yapmak zorundasın. Yoksa garanti kopartırsın ipi.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0.18 kalınlığında ip misina kullanıyorum. Geçtiğimiz gün 150 gr da bile ipi koparttım. Şok ipi olarak ne önerirsiniz ?
018 ip derken!! 8x yada 4x ?? Marka ??

yıllarca şoksuz 8x-016 seakniht moonstar 9-10 kg çekeri var (şimdiki adı monster) kullandım boğazda. Ve 150 gramı şoksuz abanarak attım. Tek handikap sürekli atış sonrası fırdöndünün 50cm ile 1 mt arası sürtünmeden dolayı deforme oluyordu. İnatlaşmadan şok bağlamaya başladım.
8x-022-023 ten şok yapmaya başlayınca her 4-5 avdan sonra şoku değiştiririm. Dolayısı ile beden misinası metraj kaybı yaşamadım.
Şok kullanmaya başlayıncada çaparide kullandığım makinaya beden misinası olarak 8x-010 ip, şok olarak 8x-020 ip - yemli avda kullandığım makinanın kafasınada 8x-012 yada 8x-014 ip, şok olarakta 023 ip sarmaya başladım.
Mesafe ciddi arttı. Çaparide boğazda maksimum 150 gr kurşun yetiyor. Yemlide ise 200-225 gr kurşunu sorunsuz abanarak atarım.
Lakin sizin 018 ipin 150 gr da patlaması!!
Büyük ihtimal ip kalitesi ile ilgili. Yada uzun süre aynı tarafı kullanıp ipi ters yüz etmeme yada ipi av sonrası tuzdan arındırmamanız, ipi kurutmanız ile alakalı olabilir.
RASTGELSİN
.

NumanGuler

Aktif Üye
Adı
Numan Güler
SKARPİ66 abimizin de dediği gibi ipin 4x ya da 8x olması arasında çok büyük fark var ve Avdan sonra ipini ıslak bırakırsan zamanla çürür. Ayrıca atış tekniğinde çok önemli yanlış şekilde atarsan kopartırsın.

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
018 ip derken!! 8x yada 4x ?? Marka ??

yıllarca şoksuz 8x-016 seakniht moonstar 9-10 kg çekeri var (şimdiki adı monster) kullandım boğazda. Ve 150 gramı şoksuz abanarak attım. Tek handikap sürekli atış sonrası fırdöndünün 50cm ile 1 mt arası sürtünmeden dolayı deforme oluyordu. İnatlaşmadan şok bağlamaya başladım.
8x-022-023 ten şok yapmaya başlayınca her 4-5 avdan sonra şoku değiştiririm. Dolayısı ile beden misinası metraj kaybı yaşamadım.
Şok kullanmaya başlayıncada çaparide kullandığım makinaya beden misinası olarak 8x-010 ip, şok olarak 8x-020 ip - yemli avda kullandığım makinanın kafasınada 8x-012 yada 8x-014 ip, şok olarakta 023 ip sarmaya başladım.
Mesafe ciddi arttı. Çaparide boğazda maksimum 150 gr kurşun yetiyor. Yemlide ise 200-225 gr kurşunu sorunsuz abanarak atarım.
Lakin sizin 018 ipin 150 gr da patlaması!!
Büyük ihtimal ip kalitesi ile ilgili. Yada uzun süre aynı tarafı kullanıp ipi ters yüz etmeme yada ipi av sonrası tuzdan arındırmamanız, ipi kurutmanız ile alakalı olabilir.
RASTGELSİN
.
Olta takımı set halinde geldi 8x markasının da astro olduğunu tahmin ediyorum sadece. Bir iki atış yaptım zorlamadan, sonra biraz abanayım dedim elimde kaldı. İpte te yeni eskimesinden dolayı patladığını düşünmüyorum. 012 014 lere inmek istemedim o kadar usta değilim henüz ama 018 de de şok kullanmam uygun olacağını düşünüyorum. Önerebileceğin şok ipi var ise sevinirim.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Olta takımı set halinde geldi 8x markasının da astro olduğunu tahmin ediyorum sadece. Bir iki atış yaptım zorlamadan, sonra biraz abanayım dedim elimde kaldı. İpte te yeni eskimesinden dolayı patladığını düşünmüyorum. 012 014 lere inmek istemedim o kadar usta değilim henüz ama 018 de de şok kullanmam uygun olacağını düşünüyorum. Önerebileceğin şok ipi var ise sevinirim.
Astro Remixonun en dandik ürünü ama önüne örneğin Captain 0.22 sen şok atarsan idare eder her türlü. 100 metresi max 200 gibi bi şey. Veya temudan falan sipariş geç 0.22 0.23 oldu bitti.