Çok eski bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu tarayıcıyla sitemizden tam verim alamayabilirsiniz. Daha hızlı, daha güvenli ve verimli kullanım için Google Chrome tarayıcısını kurup kullanabilirsiniz.
Değerli hobidaşlarım öncelikle ben manisada ikamet eden ve genelde izmire kıyıdan balık avına giden biriyim.İzmirde genelde çipura,minekop yerine göre mırmır karagöz bulunmakta fazlası da var ama tabi ben pek bilmiyorum ağırlık bunlar var.Yemli beklemeli av taraftarıyım ve elimde zamanın almış olduğum shimano catana spin set mevcut.Ben bunu antalyada okurken bilmeden tavsiye edildi bunu hem kıyıdan hem de tekneden kullanabilirsin diye ki ozaman ben internetten Shimano Alivio 4,20 kamış ile ya okuma av65 ya da ryobi ecusima 6000 set olarak amıştım ve ikiside bana aşırı büyük gelmişti gün oldu devran döndü ve ben şuan Surf set almak istiyorum daha uzağa atmak için sonuçta catana ile attığım max ağırlık 30-40 gr korka korka atıyorum. O da azıcık gidiyor uzağa okadar.Benim bütçem kamış ve makina olarak 1000tl civarı.Civarı derken 1300 e kadar cıkmam max 1100 olabilir.
Aklımda şu markalar var Okuma ve Daiwa.Okumanın önce Trio Rex setine baktım bazı iyi bazı kötü yorumlar gördüm tam emin değilim.Şuan okumanın daha hafif ve yeni ürünü olan elletra serisi var max 150gr atarlı 4.20 bana yeter olarak görüyorum hatta hassasiyet olarak daha iyi olursa 3,90 150gr atarlı da olabilir ve misina olarak vuruşları almak için örgü ip misina kullanmak istiyorum.Okumayı çok araştırdım trio rex ile bu elletra modeli arasında kaldım kamış olarak.Makina olarak okumanın güzel bir makinası ile cok agır olmamak kaydıyla kombin yapmak isterim aslında aklımda trio rex set vardı tıpkı benim catana set gibi ama yok sağır yok erimsiz vs dediler o yüzden biraz soğumuştum. Daiwa ile herhangi bir bilgim yok ben aslında biraz markacıyımdır o yüzden shimano bütçeyi aştığı için bu markalardan istiyorum.
Şöyle güzel bir takım ile artık balık tutmak istiyorum.Siz değerli hobidaşlarımdan yardımlarınızı bekliyorum.
Arkadaş İzmirde avlanacak boğaz kamışları verim almasını sağlamaz. Bence hocam ilk önce çok aşırı para verme zaten 0 fiyatlar aşırı pahalı şuan . İlk başta 3.90 bi okuma carbonite teleskobik kamış al onunla bir başla atışlara alış sonra 2. el daha üst segment bir kamış alırsın . Zaten kamış tavsiyesini izmirde gittiğin meralardaki gerçekten izmirde surf avı yapan arkadaşlardan al . Makine olarak önerim ise kesinlikle Penn Affinity 7000. Makineyide 2.el bakmanı öneririm çok aşırı pahalıya satıyolar şuan . Penn Affinity ile çekemiyeceğin balık yok . Sığ kafaya ip geniş kafaya misina takarsın . Carbonite 300 350 tl civarı . 2. el affinitylerde 400 tl civarı olması lazım .
Sizden ziyade 3 parça makaira önerisi için yazdım fakat yinede surf lander bx te boğaza daha yatkın bir kamış . İzmir taraflarında hybrid uçlu avrupa üretimi kamışlar daha güzel iş yapıyor benim gözlemim ve yaptığım avlardan gördüğüm. Japonya pazarı için üretilen kamışlarda genelde kisu avı için yapılan kamışlar özellikle üst segment kamışları kisu avınıda bizim gibi çapari veya sahte at çek yaparak yakalıyorlar. Onun dışında arkadaş spinden surfe geçicek sert değil yumuşak bir kamışla bi süre alışması lazım .
Hasan duman hocam sadece o kamış 1000 küsür tl makinayı pas geçmek lazım ozaman o da beni aşar.
Senihcan hocam dediğiniz daha mantıklı sanırım ve sizde izmirde av yapmış birisiniz anladığım kadarıyla.Aslında ben pek ikinci el kısmına girmek istemem.Ayrıca ben aslında spinde surfe şu şekilde geçiyorum spin takımla hiç at çek yapmadım hep yemli avlandım bu yüzden surfe mantık olarak yabancı sayılmam sadece boyutsal olarak okadar büyük bir kamış kullanmadım.sanırım en zorlanacağım kısım ağırlık kısmı olucak ki benim takımım kuş gibi hafif surfler ve makinaları buna nazaran gülle gibi gelir başta ancak alışılır güçle ilgili çok problemim yok zaten sadece teknik pek bilmiyorum atış olarak.dediklerinizi değerlendireceğim hocam boğaz avı ve izmir avı karşılaştırıldığında pek bi fikrim yok açıkçası ama izmirde genelde 100 mt uzağa atsam çipura gibi balıklara rahatlıkla ulaşabilirim çünkü geçen sağımda ve solumda olan arkadaşlar surf takımlarla 2.5 kg minekop çektiler ikiside ben sadece bitane sağlam vuruş aldım onun haricinde yoktu hiçbirşey sorduğumda ise atarı iyi surf kamış şart sana dedi bunla olmaz dediler. Bu yüzden ben de aldım mı beni uzun süre idare etsin kafasındayım şuan yalnız max 1000 veya 1100 en fazla olur.bu trio rexi de set olarak 3 parçalısını recai abi var mera mera dolaşan onun bi videosunda gördüm izmirde mordoğan dolaylarında idi ordan taktım aslında iyide çekiyolardı ama tabi benim bi fikrim yok takım ile ilgili.
Hasan duman hocam sadece o kamış 1000 küsür tl makinayı pas geçmek lazım ozaman o da beni aşar.
Senihcan hocam dediğiniz daha mantıklı sanırım ve sizde izmirde av yapmış birisiniz anladığım kadarıyla.Aslında ben pek ikinci el kısmına girmek istemem.Ayrıca ben aslında spinde surfe şu şekilde geçiyorum spin takımla hiç at çek yapmadım hep yemli avlandım bu yüzden surfe mantık olarak yabancı sayılmam sadece boyutsal olarak okadar büyük bir kamış kullanmadım.sanırım en zorlanacağım kısım ağırlık kısmı olucak ki benim takımım kuş gibi hafif surfler ve makinaları buna nazaran gülle gibi gelir başta ancak alışılır güçle ilgili çok problemim yok zaten sadece teknik pek bilmiyorum atış olarak.dediklerinizi değerlendireceğim hocam boğaz avı ve izmir avı karşılaştırıldığında pek bi fikrim yok açıkçası ama izmirde genelde 100 mt uzağa atsam çipura gibi balıklara rahatlıkla ulaşabilirim çünkü geçen sağımda ve solumda olan arkadaşlar surf takımlarla 2.5 kg minekop çektiler ikiside ben sadece bitane sağlam vuruş aldım onun haricinde yoktu hiçbirşey sorduğumda ise atarı iyi surf kamış şart sana dedi bunla olmaz dediler. Bu yüzden ben de aldım mı beni uzun süre idare etsin kafasındayım şuan yalnız max 1000 veya 1100 en fazla olur.bu trio rexi de set olarak 3 parçalısını recai abi var mera mera dolaşan onun bi videosunda gördüm izmirde mordoğan dolaylarında idi ordan taktım aslında iyide çekiyolardı ama tabi benim bi fikrim yok takım ile ilgili.
Hocam bunları okudum bastan sona ancak şunu doğru anlamış mıyım acaba orada bahsedilen 2 kamış da parçalı kamış trio rex de ancak bazı yorumlarda trio rexin teleskopik yani parçasız olanından kullanırsanız yemlide vuruşları hissedersiniz demiş ben de i kamıştan vuruşları çok iyi hissetmek isterim bunun için trio rex teleskopik ve üstüne örgü ip misina kullansam beklentimi karşılayabilir mi ya ben bu rexe bildiğiniz alfa 147 gibi yakışıklılığına bağlandım diyebilrim 🙂
Hocam spin kamış ile atış ile surf kamış ile atış arasında baya fark var. Bir dönem 3 ay sırf spin avı yapıp sonra surf avı yapmaya çalıştığımda resmen olta atamadım etrafımdakiler şaka yapıyorum zannediyordu . Okuma carbonite geçiş için iyi bir kamış olur , boyuda 3.90 . 3 parça kamış sizi şu etapta zorlar . Şuan trio rex alsanız fiyatları 600 700 gördüğüm kadarıyla , surfü severseniz daha iyisini almak isteyeceksiniz trio rex alt segment bir kamış . 3 parçalarda ucu hassas kamışlar 1500 2000'den aşağı değildir fiyatları . MAkine olarak affinityyi 2. el olarak şiddetle tavsiye ediyorum pişman kalmıyacaksınız . Biraz ağır bir makine ama çekemiyeceği balık yoktur . Makinede ip misina kullanırsanız vuruşları hissedilir ölçüde farkedersiniz fakat kayalık meralarda mono misinalardan daha çabuk zarar göreceklerinden çift kafalı bir makine her zaman avantajdır.