Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf ve Spin set tavsiyesi

enessaaslan

Yeni Üye
Adı
Enes ASLAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Abiler,kardeşler selamlar son 2 aydır balığa başladım ve fena sardı beni o yüzden 2 takım dizmek istedim fakat sürekli araştırıyorum ama fark olarak çok anlamıyorum hem surf hem de spin olacak şekilde böyle orta iyi seviyede ne tavsiyeleriniz olur? Biraz yapay zeka tavsiyesi ile şöyle 2 set yaptım ama nasıldır fikir istiyorum.

Surf - okuma revenger tele surf 4.20M + okuma azores ZXP 8000
Spin - Shimano FX XT 2.70M (14-40G atar) + Shimano FX 4000 FC

Surf - Daiwa Shorecast 4.20m (100-200g atar) + Okuma Ceymar C-8000A
Spin - Shimano FX XT 2.70M (14-40G atar) + Shimano FX 4000 FC

Surf - Okuma Alaris Surf 4.20 150-250 + Okuma Azores 8000
Spin - Daiwa Ninja Spin 2.70 14-42 + Daiwa Ninja LT 4000

Bu şekilde 3 set yaptım sizin tavsiyeleriniz de bekliyorum. Bütçem 15bin fakat 500-1000 daha üste çıkabilirim bu setler ile bütçeyi aştığımın farkındayım ama ne kadar uyguna düşürürsem o kadar iyi benim için. başladığımdan beri beykoz tarafında boğaza atıyorum henüz istavrit ile başladım fakat artık avları da büyütmek istiyorum surf ile kurşun arkası vs. de denemek istiyorum ve buna uygun 2 set yapmak istiyorum. Ayrıca tavsiyelerde kulllanabileceğim misina ve kalınlıkları, lideri yemleri de tavsiye ederseniz çok mutlu olurum.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
merhabalar. ağırlıklı olarak boğazda kullanmak için surf takımı yapacaksanız eğer, (ki boğazda kullanmayacaksanızda olur.) kamış olarak 3 parça okuma salina başlangıç+ orta seviye için birçok kullanıcının vazgeçilmezidir. atar aralığı 100 - 200 olsa bile enteresan ağırlıklarla çalışan hobiciler var. makine olarak ryobi new ecusima 8000 alabilirsiniz. böylelikle 8-9 binliraya surf takımını 3-5 sezonluk halletmiş olursunuz. geri kalan 6-7 binlirayada orta karar bir spin takımı alabilirsiniz.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhabalar. ağırlıklı olarak boğazda kullanmak için surf takımı yapacaksanız eğer, (ki boğazda kullanmayacaksanızda olur.) kamış olarak 3 parça okuma salina başlangıç+ orta seviye için birçok kullanıcının vazgeçilmezidir. atar aralığı 100 - 200 olsa bile enteresan ağırlıklarla çalışan hobiciler var. makine olarak ryobi new ecusima 8000 alabilirsiniz. böylelikle 8-9 binliraya surf takımını 3-5 sezonluk halletmiş olursunuz. geri kalan 6-7 binlirayada orta karar bir spin takımı alabilirsiniz.
şu an elimde cok çeşitli kamışlar var ama en başlangıc olarak aldığım salina ve ryobi new ecusima 8000 hala gözdem. sadece ecusima'da yüzük problemi oluyor lakin onun da cözümü basit, ya makinayı 2 avda bir yağlayacan veya benim yaptığım gibi kafana göre takılıp 6 ayda bir 100-200 tl vermeyi göze alıp yüzükleri değişime götürecen..
çok mantıklı tavsiye vermişsin, inşallah arkadal lafını dinler.
spin için de ben öneriyim madem bir şeyler, dechatlonun ilicium 500 kamışı ile daiwa ninja 3000 veya daiwa legalis 270 10-35 ile yine aynı makina kombinlenirse bence yeter de artar o bütçe

enessaaslan

Yeni Üye
Adı
Enes ASLAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Abiler öncelikle teşekkür ederim önerileriniz için ben çok anlamadığım yeni başladığım için zaten öneri istedim tabii ki işi bilenden dinleyeceğim sadece almışken iyi bir şeyler alıp uzun süre beni götürmesini istiyorum onun dışında zaten profesyonel bir iş yapmayacağım sonuçta tavsiyelerinizi dinleyip bunları listeye ekleyeceğim ayrıca başka tavsiyeleriniz olursa yine dinlemeye hazırım.