Suya Dayanıklı Rulman Önerisi

Shimano makinadaki rulmanları çıkardım. Şaftın en altındaki rulmanın durumu hiç iç açıcı değildi. Kaleme takıp test ettim, rulman dönüyor ama uğultulu bir ses geliyordu içinden. Sanırım su almış ve pas yapmış içindeki bilyalar.

Rulmanları üzerinde kilit sistemi var ve ne kadar çıkarmak için uğraştıysam başaramadım. Alacağım rulmanın @Yakamoz arkadaşın dediği gibi kilitli olması gerekiyor. Çin malı kullanıp 2 ay sonra tekrar değiştirmenin bir manası yok. Tabi Alman ya da japon alıpta Çin malı çıkmayacağının da garantisi yok.

Shimano servis kitapçığında 7x14x5 (sarb) ve 5x8x2.5 (sarb) olarak geçiyor. Benim değiştireceğim 7x14x5 olan.

Son düzenleme:
Rondelalar resimdeki segmana benziyor. İki baştaki delikler yok. Açıp çıkarmak için özel pensemi gerekiyor acaba ?
JgqgTq.jpg
Karga burun,Makas vs. Yada onlarla ugrasmak istemiyorsan ince agizli bicak yada tornavida hepsi ile acilir. Yalniz kargaburun yada ona benzer birsey disinda acarsan elini ustune koy firlayip gidiyor sonra arabul derdi basliyor.

(link)
ARKADAŞLAR BEN RULMANLARIMI BURADAN ALIYORUM...EZO VE GRW KULLANIYORUM...TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜDÜR ÖYLE ÇAKMA FALANDA DEĞİL JAPON VE ALMANDIR....
Ürünlere baktımda çok karşık geldi minyatürlere baktım oradanda bisürü farklı tür var, olta makinalarına oradan hangileri sipariş veriyorsunuz?

Rondelalar resimdeki segmana benziyor. İki baştaki delikler yok. Açıp çıkarmak için özel pensemi gerekiyor acaba ?
JgqgTq.jpg
Hasmet abi isine yarar mi hala bilmem ama ince uclu segman pensesi denilen aletle cikarabilirsin. Yay celiginden yapildigi icin segman esneyip firlayabilir dikkatli ol cikarirken.

Ürünlere baktımda çok karşık geldi minyatürlere baktım oradanda bisürü farklı tür var, olta makinalarına oradan hangileri sipariş veriyorsunuz?
ariyorsun akar rulmani makinanin rulman olculerini veriyorsun kalitesini belirtiyorsun fatura adresi istiyorlar ona gore bir adres belirliyorsun kargoluyorlar ustadim

ariyorsun akar rulmani makinanin rulman olculerini veriyorsun kalitesini belirtiyorsun fatura adresi istiyorlar ona gore bir adres belirliyorsun kargoluyorlar ustadim
bir ekleme de ben yapayim. rulman olculerini ic cap dis cap kalinlik olarak veriyorsunuz. O da olmadi rulmanin uzerinde ufak harflerle kodu yazar 678 2z gibi. onu soylerseniz size rulmani bulurlar

Rulmanı söküp kumpasla önce iç çap sonra dış çap en sonda kalınlık (içxdışxkalınlık)ölçüp firmayı arıyorum ölçülerini veriyorum....

Back