ozgurarslan
Daimi Üye
teşekkürler yorum için. vercelli g2'ye yarın bakacağım ama sadece bakabileceğim sanırım. hoş internet fiyatları olarak vega'da uçmuş. çok daha uygun idi fiyatı. vega potenza için olumlu şeyler söylemeyen az kişiden birisin.Özgür abi merhaba çok kafanı karıştıracak bir konu ama kamışı aldığın zaman pişman olmayacağın bir seçim yapmalısın. Çok zor bir seçim kolaylıklar dilerim.
Aşağıdaki 4 kamıştan birini tercih etmelisin benim fikrim. Tabi satıcının yerinde görmen ve incelemen daha iyi olacaktır.
1. Vercelli G2. Fiyat senin skalana göre biraz daha yukarıda ama kendi kullandığım bir kamış olduğu için yazmak istedim. 420cm muazzam dengeli bir kamış. ( Denge ağarlıkları ile kişiye göre ayarlanabilir.) Ayrıca bir o kadar da sert.
2. Potenza Supercore 425 Surf ise 420 cm uzunluğunda ince 480 grlık hafif bir kamış. Atarı çok iyi lakin kamış senin istediğin gibi çok sert karakterli değil. Bir kaç kere kullandım ve rahat bir kamış.
3.Aqualis Skycaster Stage IV, 120-180 gr/180-250 gr. Birebir kullanıp atış yapmışlığım yok ama 2 uçlu olması işini görecektir. 180-250 olan uç çok sert.
4. VERCELLI ENYGMA CENTINEL 4.2m 300GR. Bu kamışıda birebir kullanmışlığım yok ama yerinde inceledim. Çok sert bir kamış zaten 300 gr atarı var
Vercelli Spyra Ultima G2 Surf «*Jigging Master, Maver, Colmic, Century UK, Olympus, Awa-S Europe, Vega, Vercelli, Evia Türkiye
Potenza Supercore 425 Surf «*Jigging Master, Maver, Colmic, Century UK, Olympus, Awa-S Europe, Vega, Vercelli, Evia Türkiye
Aqualis Skycaster Stage IV, 120-180 gr/180-250 gr «*Jigging Master, Maver, Colmic, Century UK, Olympus, Awa-S Europe, Vega, Vercelli, Evia Türkiye
VERCELLI ENYGMA CENTINEL 4.2m 300GR «*Jigging Master, Maver, Colmic, Century UK, Olympus, Awa-S Europe, Vega, Vercelli, Evia Türkiye
ben bu kamışla atış yapmadım ama atış yapan bir arkadaşımı izledim. ancak kriter olamıyor zira farklı şekillerde atıyoruz. tarif etmeye çalışacağım, bu iki ayrı stili görmüşsen hemen anlarsın görmemişsen de bir sayfa yazsam anlaşılmaz. o arkadaş ve bazıları , kamışı geriye doğru az bırakıp kurşun daha yere değmeden atıyorlar , spin gibi. bu biraz kandilli - kuleli alışkanlığı, orada arkadaki alan dar diye öyle alışıyorlar sanırım, (onlar anadolu - kuleli kandilli, villa'nın orası sararken de dikine kaldırıyorlar kamışı, omuz omuza oluyor zaten). ben bayağı kurşunu yatırıp bir oraya bir buraya bir geçene bir gelene bir tekneye bir rapalanın çarpmasının takıkmamasına bakıp atıyorum. benim atışım 10 sn sürüyor, onların bir sn sürmüyor. ben 45 derece gibi bir açı ile atarken onlar basket potasına deliksiz atar gibi 60 derecelik bir atış kullanıyor, biraz dikiyor kurşunu.
bu sebepten de ben 200 gr kurşunu yerden kaldırırken cedros'ta hissedip de beğendiğim (sonunda kamışın ucu denize uçtu ama olsun
teşekkürler yorumlar için. oraya giderken daha çok yoruma ihtiyacım var. zira insanın kafası orada bulanıyor, eğer bir fikirle çıkmazsa yola orada kolaylıkla beklemediği bir şeyi alıp gelebiliyor. orada sapıtıp bir anda 2000 tl harcamaktan da korkarım, işime yaramayan bir kamış almaktan da. elbet orada fikir değişebilir ancak bir kaç sağlam fikrim oluşsun diye yardım istiyorum. bir tarif belirledim. yorumlarınız da benim için değerli...
bugün yatana kadar yazdıklarınız bekliyorum. yarın kafamda oluşan şablona göre yola çıkıp bir şey alıp geleceğim galiba. (bekle de surf leade'a ulaşınca alırsın diyenler birikmezse tabii )