Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tatlı Su Için Spin Setim Doğru Mu?

osmank

Yeni Üye
Adı
osman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhabalar genelde tatlı suda av yapacağım ve biraz büyük balık yakalamak istiyorum. Setler hazırlıyorum kendime ama kamış ve makinenin uyumlu mu, yapmış olduğum setlerden verim alabilir miyim bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
Seçmiş olduğum makineler biraz yeni sanırım aranızda kullananlar var ise makineler hakkında yorumlarını bekliyorum.

Makineler: Okuma Epixor EPXT-40 veya Okuma Epixor EPXT-50
Kamışlar: Okuma Salina 9'6 288 cm 15-45 gr
Okuma Vsystem 9'0 270 cm 10-40 gr
Okuma Vsystem 8'0 240 cm 10-40 gr

Sizlerde kamış vaya makine önerirseniz memnun kalırım.

osmank

Yeni Üye
Adı
osman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu nasıl işdir. Hiç bilen yok mu bu ekipmanları bir Allahın kulu cevap yazar herkes bakıp geçiyor bu nasıl bir işdir vallahi yazıklar olsun.

sekolan

Aktif Üye
Adı
Serhat Doğanay
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@osmank hemen celallenme arkadaşım, ben tatlı sudan anlasam yardımcı olacağım ama bilgim yok :) bilen de müsait zamanda yazar eminim.
arada osmaniye aslantaş barajına gidip spin setle atış yapan arkadaşım var, ceymar 40 v system ile; ama verim alamadığını söyledi. bilen arkadaşşlar yardımcı olacaktır.

Adı
mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bizim tatlisularda cok buyuk balik yok. lrf kamışı al istersen zaten akarsularda meps kullanırsın. en verimli avi meps ile yaparsın. kamışı kaliteli bisey almana gerek yok. boyunu da 2.40 alman lazm maksimum ki cali cirpinin arasında rahat haraket edebilesin. Remixon flex diye bir kamis var ustelik bayağı da ucuz onu tavsiye ederim.

Adı
mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
makine için ise her zaman tavsiye ettiğim gibi okuma ceymar almalısın. ceymar 25 işini gorecektir, 40 lık olani da alabilirsin.

around deep

Aktif Üye
Adı
Mert GEZENOGLU
Bu nasıl işdir. Hiç bilen yok mu bu ekipmanları bir Allahın kulu cevap yazar herkes bakıp geçiyor bu nasıl bir işdir vallahi yazıklar olsun.
Sizin hedef baliginiz nedir? Ne tur kandirici kullanacaksiniz? Buyuk baliktan kastiniz ne kadar buyukluk?
Ayrica tatli su diyorsunuz deniz kamisi yazmissiniz. Kullansaniz olmaz mi? Gayet tabi olur.
Daha detaylı sormanizda fayda var.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar merhabalar genelde tatlı suda av yapacağım ve biraz büyük balık yakalamak istiyorum. Setler hazırlıyorum kendime ama kamış ve makinenin uyumlu mu, yapmış olduğum setlerden verim alabilir miyim bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
Seçmiş olduğum makineler biraz yeni sanırım aranızda kullananlar var ise makineler hakkında yorumlarını bekliyorum.

Makineler: Okuma Epixor EPXT-40 veya Okuma Epixor EPXT-50
Kamışlar: Okuma Salina 9'6 288 cm 15-45 gr
Okuma Vsystem 9'0 270 cm 10-40 gr
Okuma Vsystem 8'0 240 cm 10-40 gr

Sizlerde kamış vaya makine önerirseniz memnun kalırım.
gayet güzeldi. Bu arada ip ve lider unutmayın.
V systemin 240 teleskopik olanını kullanmıştım güzeldi. Hedefiniz 6-7 kg balık değilse bence lrf ile avlanın. Kalama ayarıyla 4-5 kg balıkları bile kıyıya alabilirsiniz. Ve emin olun en küçük balık bile size çok büyük keyif yaşatacaktır lrf de. Fakat spinle avlanmakta kararlıysanız pek bir bilgim yok.

aliceylan

Üye
Adı
Ali CEYLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dostum öncelikle hoş geldin. Hedef balık ve mera üzerine takım yapmalısın. Akarsu içinse daha kısa ve atarı daha az olan sahte ve döner kaşık atabilecek bir kamış işini görür ve ottan çalıdan sakınmak için kısa olmalı. Buna göre de ufak bir makina olmalı. Ancak göl baraj vs yerlere gidip büyük balık için uğraşacaksan bu yazdıkların olabilir büyük kaşık ve gramajı biraz daha fazla olan sahteler kullanabilirsin. Bu konuda yardımcı olunabilmesi için avı nerede ve ne avı yapacağın konusunda mera belirtmeden sormalısın bu seni daha kolay sonuca götürür. Örneğin karadenizde alabalık avı için farklı kamış ve makina kulanılırken, fırat üzerinde farklı kamış ve makina kullanılır. Hemde tamamıyla farklı teknikler ve farklı atarlı kamışlar ve farklı makinalar kullanılır. Bu konularda problem yok sadece ürün sormak istiyorsan direk model belirtip kullanıcı yorumu alabilirsin.

osmank

Yeni Üye
Adı
osman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar mesajlar için teşekkürler genelde sazan levrek turna balıklarını göllerde avlamayı planlıyorum. Sahte olarak jig 15-30-40 gr jig kullanmayı planlıyorum. Makinenin 20 kg drag kuvveti var büyük balıktan kastım da 8-10 kg belki daha fazla. Kısmet.

around deep

Aktif Üye
Adı
Mert GEZENOGLU
Arkadaşlar mesajlar için teşekkürler genelde sazan levrek turna balıklarını göllerde avlamayı planlıyorum. Sahte olarak jig 15-30-40 gr jig kullanmayı planlıyorum. Makinenin 20 kg drag kuvveti var büyük balıktan kastım da 8-10 kg belki daha fazla. Kısmet.
Sazan icin bir sey diyemem ama levrek ve turnalarin her boyunu o takimlarla alabilirsiniz. Guzel bir ip/misina secin sonrasinda gelsin trofeler. Rast gele