Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavsiye Ihtiyacı

meriç2000

Yeni Üye
Adı
Meriç
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hepsi
Bende spine yeni başladım .Başlangıç için pahalı bir şey almak istemedim. Makine ve kamış olarak spot balık tan 160 tl ye 10-30 atarlı 240 cm Bauer marka spin set aldım
Denemelerimi Çanakkale de hem tatlı su da hemde denizde yaptım. Tatlı suda aynı gün de 5 adet turna yakaladım. Denizde ise 40 cm boyunda levrek yakaladım. Şimdilik işimi fazlasıyla görüyor. Ancak anladım ki bir set bu işte yeterli değil. Hem lrf ,Hem 10-40 atarlı spin ,hemde 50-100 atarlı spin setlere avlandığın yere ve balığa göre ihtiyacın oluyor.
Şimdi bunların hepsini iyi kalitede olmak kaydı ile almayı planlıyorum.
Bence acemilik döneminde çok fazla para harcamaya gerek yok.
Hepsi ne kadara patladı hocam?

meriç2000

Yeni Üye
Adı
Meriç
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle hoş geldin,

Spin ve LRF dışarıdan bakıldığında stil olarak benzer gözükse de aralarında bayağı farklılıklar vardır. En başta hedef balıklar gelir, Spin tekniğinde genelde Lüfer, levrek, zargana akya, lambuka, yazılı orkinos cinsi büyük balıklar başı çeker, lrf de yelpaze daha geniş ve boyut olarak daha ufak balıklar vardır, lrf ile çupra, mırmır, hatta eşkina alındığının av raporları dahi görülmüştür. Spin avcılığı balık türlerine göre belirli zamanlarda yapılır, LRF De yelpaze daha geniş olduğundan yılın her ayında yapılabilir, benim tavsiyem direkt LRF ile başlamanızdır. ileride Kofana, akya vb türler için rahatlıkla 2nci bir spin takım yapabilirsiniz,
Hocam aydınlattığınız için çok teşekkürler bence bu cevap önemli çünkü araştırmama rağmen bulamadığım bir cevaptı

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Hocam merhaba ekipmanlardan pek anlamam lakin elinizdekiler gerçekten yeni duruyor fakat 500 lira daha sadece başlamak istediğim bi hobiye verebileceğim bi para değil şuanlık birde youtubede doktor atcek diye bir hocamız vardı diyorduki lrf kamışı kıyıdan atılacaksa 2.70 olsun makine 3000-4000 5 devirden aşagı olmasın diyordu şuan en ucuz eşyalar toplama derdindeyim birde mersinde ne avlanabilir balık türü olarak onuda bilmiyorum
Senin doktor spin setini tarif etmiş ;)

Rastgelsin
Lrf düşünürsen diyerek yazmıştım ki ürünler benim değil ilan açan hobidaşın ;)

Gönlünüzce olsun

meriç2000

Yeni Üye
Adı
Meriç
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Rastgelsin

Gönlünüzce olsun

Rastgelsin

Gönlünüzce olsun
Hocam yardımcı olmaya çalıştığınızdan hiç şüphem yok yanlış bir anlam çıktıysa lütfen kusuruma bakmayın
Ayrıca doktor atcek malzemelerinin gerekli olmadığını görmek rahatlattı beni yoksa bütçe fena kasılırdı :D

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Meric bey, lrf ekipmanlari daha hassas oldugundan spine gore biraz daha maliyetlidir. Baslangic seti de olsa iyi arastiriniz. Tavsiyem lrf de kullanılan en cok sahte yemleri inceleyiniz bu yemlerin agirligi araliginda atar degerli bir kamis bakiniz. Saygilar

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Meriç kardeşim malesef 150 lirayı çöpe atacak kadar zengin değilim. Onun için sana 450 liralık seti al dedim. En azından daha üst bir set almak istesen aynı fiyatlara istediğin zaman elden çıkartabilirsin. O 150-160 liralık seti 50 lira desen satamassın. Ben eğer acelem varsa şöföre yavaş gitmesini söylerim ..Yoksa hiç gidemeye bilirim ? 3 kuruşa 3 tane takım alıp keşke demektense 10 kuruşa 1 takım al. Ha ! Ben 100 kuruşta veririm , nedenmi ? Param yok...

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam merhaba ekipmanlardan pek anlamam lakin elinizdekiler gerçekten yeni duruyor fakat 500 lira daha sadece başlamak istediğim bi hobiye verebileceğim bi para değil şuanlık birde youtubede doktor atcek diye bir hocamız vardı diyorduki lrf kamışı kıyıdan atılacaksa 2.70 olsun makine 3000-4000 5 devirden aşagı olmasın diyordu şuan en ucuz eşyalar toplama derdindeyim birde mersinde ne avlanabilir balık türü olarak onuda bilmiyorum
Lrf kamışa 4000-5000 lik makina takarsan makina ağır olduğundan kamıştan erim alamazsın lrf de sınır 2000-2500 olmalı bence...

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kesinlikle
Meriç kardeşim malesef 150 lirayı çöpe atacak kadar zengin değilim. Onun için sana 450 liralık seti al dedim. En azından daha üst bir set almak istesen aynı fiyatlara istediğin zaman elden çıkartabilirsin. O 150-160 liralık seti 50 lira desen satamassın. Ben eğer acelem varsa şöföre yavaş gitmesini söylerim ..Yoksa hiç gidemeye bilirim ? 3 kuruşa 3 tane takım alıp keşke demektense 10 kuruşa 1 takım al. Ha ! Ben 100 kuruşta veririm , nedenmi ? Param yok...
kesinlikle şiddetle katılıyorum. Almışken iyisine bir kere para vermek en mantıklısı