Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Teke Yakalama Kapanı

TurgutCAN54

Yeni Üye
Adı
turgut can
Arkadaşlar denediğim ve sonuç aldığım bir yol; yakaladığınız tekeleri üstü kapalı ama delikli kova içersinde ve kavak ağacı talaşı ile saklayın bu arada deniz suyu değil, bildiğimiz saf su yağmur suyu ile nemlendirilecek ve en az 10 gün sağlıklı kalacaklardır. Bu arada benim ava gitme aralıklarımda 13 günü canlı gördüm üstünü bilmiyorum... Arkadaşlara başarılı avlar dilerim. ( kavak ağacı talaşı )

Hür MOL

Aktif Üye
Adı
Hür MOL
Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

cemreis

Aktif Üye
Adı
cem seven
bu taktik denenmeye değer
bu zamanakadar küçük koylara güvem dikeni denilen arap saçi gibi bir diken bağlardik
tekelerde dikenin içine dolardi
1/2 saat beklettirdikten sonra bir anda çikartir ve tekeleri toplardik
sonra kepçe çikti
kepçe kullandik
bizim buralarda çok insanlar gezmez bu taktiği denicem burda
eyer burdada olursa teke toplamakla vakit harcamicam
hazr olan yemler zaten dolucak içine
iyi fikir düzensiz denicem

m1976k

Aktif Üye
Adı
murat keleş
BİRAZ ÖNCE YAKINDA BULUNAN BİR KANALA 5 LT LİK ŞİŞEYİ BIRAKTIM İÇİNE EKMEK KOYDUM VE KÜÇÜK BALIKLAR SARDI ETRAFINI AKŞAMA DOĞRU GİDİP BAKICAM ..
ben malesef kanala bıraktığım bu sistemden sonuç alamadım sadece içerisine iki tane küçük balık bir iki tanede teke girmişti yaklaşık 6 saat kaldı:::::::(:(:(

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
ben malesef kanala bıraktığım bu sistemden sonuç alamadım sadece içerisine iki tane küçük balık bir iki tanede teke girmişti yaklaşık 6 saat kaldı:::::::(:(:(
6 saatte 1-2 teke yine iyi :) 2 gün arayla kontrol ettiğimde bıraktığım 5-6 şişeden yeterli teke çıkıyordu. biraz bekletmek verimli oluyor.

giyim16

Yeni Üye
Adı
fezail ulukaya
güzel bir paylaşım yararlı bilgiler için teşşekkürler

TOGAY

Üye
Adı
H.Togay YILMAZ
harika bir yöntem denemek gerek.. ama başınada birini bırakmak gerek :)

popeye1907

Aktif Üye
Adı
Gökhan Yazıcıtunç
Size benim yıllar önce ilk okul çağlarında teke yakalamak için bulduğum tekniği açıkliyim biraz. Harem deki mendireği hatırlayanlarınız vardır, girişinde sağ tarafta tahta bir iskele vardı. yüzükoyun iskeleye uzandığımda suya kadar sarkabilirdim, elime eski kullanılmış bir süpürge alır dibe batırırdım, süpürgenin tellerinin arasına da midye içi ile yemlerdim. Tekeler midyeleri yemek için süpürgenin içine doğru girdiklerinde de süpürgeyi sudan çıkarıp hasılatı toplardım. Malum süpürgenin tellerinin içinden çıkamıyorlar ve yakalaması kolay oluyordu. Sonrada izmarit tutan abilere satardım ama kaç kuruşa satardım hatırlayamadım :D