Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekirdağ Sahte Öneri

Umut D.

Üye
Adı
Umut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle hoş geldiniz;

Sakin havalarda çıkma taraftarıysanız hangi bölgede olursanız olun 2,40 ve hard bir kamışla WTD yapın derim. Hangi saatte giderseniz gidin eğer su müsaitse su üstü sahte atmaktan çekinmeyin. Bunu söylememin iki sebebi var. Birincisi WTD yaparken potansiyel av olan balıkların (kefal yavrusu ve gümüş gibi) yaralı olduğu haldeki çırpıntılarını taklit ediyorsunuz. Buda avcı için karşı konulamaz birşey. İkincisi ise aynı o belgesellerdeki gibi balığın sahteye dalışını görebiliyorsunuz ki buda bence paha biçilemez. Hatta bazen ıska geçtiklerine bile şahit olabiliyorsunuz :)

Su üstünden sonra ilk tercihiniz natural yani gerçeğe yakın renkler olmalı. Benim kişisel görüşüm Tekirdağ bölgesinde natural renkler gündüz ve gece ışıklı bölgelerde, limon renkler ise gece karanlık bölgelerde çalışıyor. Ayrıca düz sarım yapmak yerine iki tur düz sarım iki jerk şeklinde sarım yaparsanız avcılık daha da artacaktır. Yine kendi tecrübelerimden edindiğim Tekirdağ bölgesinin yaz kış lodos havalarda yosun yapması. Bu da sahtenizi yüzdüremeyeceğiniz anlamına geliyor. Yani istediğiniz kalitede maketi alın muhteşem erimlerle uzağa atın sahteyi yüzdüremezseniz balık alamazsınız demek :)

Lafı daha fazla uzatmadan Daiwa SSR , Remixon Fortuna Salti , Duo Terrif, Apia Lamtarra ve İma Komomo 110 ve İma Komomo II 90, kendo 145F limon dediğimiz renkleri ve natural renkleri tavsiye ederim. Ancak su üstü olarak ikinci el boyaları soyulmuş dahi olsa ima pugachev's cobra 03 rengini, imanın fiyatı pahalı gelirse de fujin in güneş vurduğunda parlayacak modellerinden en az 1 adet çantanızda bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim.

inşallah yardımcı olabilmişimdir :)

Bol trofeli avlar dilerim..

Rastgele

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelikle hoş geldiniz;

Sakin havalarda çıkma taraftarıysanız hangi bölgede olursanız olun 2,40 ve hard bir kamışla WTD yapın derim. Hangi saatte giderseniz gidin eğer su müsaitse su üstü sahte atmaktan çekinmeyin. Bunu söylememin iki sebebi var. Birincisi WTD yaparken potansiyel av olan balıkların (kefal yavrusu ve gümüş gibi) yaralı olduğu haldeki çırpıntılarını taklit ediyorsunuz. Buda avcı için karşı konulamaz birşey. İkincisi ise aynı o belgesellerdeki gibi balığın sahteye dalışını görebiliyorsunuz ki buda bence paha biçilemez. Hatta bazen ıska geçtiklerine bile şahit olabiliyorsunuz :)

Su üstünden sonra ilk tercihiniz natural yani gerçeğe yakın renkler olmalı. Benim kişisel görüşüm Tekirdağ bölgesinde natural renkler gündüz ve gece ışıklı bölgelerde, limon renkler ise gece karanlık bölgelerde çalışıyor. Ayrıca düz sarım yapmak yerine iki tur düz sarım iki jerk şeklinde sarım yaparsanız avcılık daha da artacaktır. Yine kendi tecrübelerimden edindiğim Tekirdağ bölgesinin yaz kış lodos havalarda yosun yapması. Bu da sahtenizi yüzdüremeyeceğiniz anlamına geliyor. Yani istediğiniz kalitede maketi alın muhteşem erimlerle uzağa atın sahteyi yüzdüremezseniz balık alamazsınız demek :)

Lafı daha fazla uzatmadan Daiwa SSR , Remixon Fortuna Salti , Duo Terrif, Apia Lamtarra ve İma Komomo 110 ve İma Komomo II 90, kendo 145F limon dediğimiz renkleri ve natural renkleri tavsiye ederim. Ancak su üstü olarak ikinci el boyaları soyulmuş dahi olsa ima pugachev's cobra 03 rengini, imanın fiyatı pahalı gelirse de fujin in güneş vurduğunda parlayacak modellerinden en az 1 adet çantanızda bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Rastgele
Çok güzel tavsiyeler , teşekkürler :harika:

evrenersin

Aktif Üye
Adı
evren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle hoş geldiniz;

Rastgele
Herşeyi fazlasıyla anlatmış abimiz . Teşekkürleri borç biliriz...

Umut D.

Üye
Adı
Umut
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Umut D.

Üye
Adı
Umut
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Su üstü sahte ile avlanın dememin sebebini videoda bulabilirsiniz arkadaşlar :)
Su üstü sahte ile yapılan avda dron kullanılmış mükkemmel görüntüler var :rolleyes:

kenduz59

Üye
Adı
umut
Öncelikle hoş geldiniz;

Rastgele
teşekkürler evet dalgalı havada gittiğimde hep yosun çekiyorum sakin havada yakalama şansı düşük oluyor bakalım ne zaman yakalıyacağım silikon gevare sandell aldîm limon 23 gr oda hep kuma sürtüyor gagası aşındı head değiştirecem 8 grla

Umut D.

Üye
Adı
Umut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sahtelerin kumluk meralarda yere vurması sahte açısından sıkıntı tabiki özelliklede gagaları için. Ancak hareketli bilyelere sahip sahtelerin avcılığını tartışmasız arttırıyor. Şahsen ben bilmediğim yada o an şüphelendiğim yerler için mutlaka sığ dalarlı bir iki ucuz sahte taşıyorum yanımda.

Yorumunuzda okuduğum bir noktaya daha değinmek isterim. Silikon ile hiç başarılı olamadım ancak tekirdağ bölgesinde silikon ile levrek avında başarılı olan tanıdıklarım var. Bildiği kadarıyla bir tur sar zıplat şeklinde yavaş bir aksiyon veriyorlar ve boyasız jigheadleri de kesinlikle kullanabilirsiniz.

Ayrıca özellikle Tekirdağ için, bazı noktalar lodosta bazı noktalar poyrazda yosun birikimi yapar. Bazı yerlerde de sürekli küçük parçalar halinde yosun dolaşır. Bu yüzden uygun gördüğünüz noktaları değişik havalarda yoklayarak not almanız tavsiyemdir. Hepimiz çalışıyoruz bu yüzden %90 oranında hafta sonu denk gelen havaya göre mera seçip gitmeye çalışıyoruz.

Son olarak biraz kafanız karışacak ama kıyıda biriken yosunların hemen ardında tekeler böcekler ve onları yemeye gelen gümüşler kefaller vb. yemlik balıklar var :D onlarında hemen peşinde levrekler. Sakin havalarda tulum ile o biriken yosunların hemen ardından paralel atışlar yapmak şansınızı arttıracaktır. Ancak yine üzerine basa basa su üstü atın diyorum.Derinlik 1-2 mt olan noktalarda şansınız artacaktır. Son olarak aşağıya iki görsel bırakıyorum ne demek istediğimi anlarsınız umarım ;)

Rastgele...

51263721_377729716336863_1825431581213327360_n.jpg
33191123_219573245485845_5983370647168876544_n.jpg

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba. Tekirdağ yosunlu bir bölge. Yosunsuz bir gün bulup av yapmak çok zor. Kendi meram için konuşursam sahteyi attığım nokta kumluk, 10 metre sarınca kaya seti, kayadan sonra yine kum. İşte o kaya setine dünya kadar sahte, kaşık ve silikon taktırdım.
Yosun ve takılma konularını sadece su üstü ile aşabilirsiniz. Ki ona bile yosun yapışıyor bazen. Su üstü bu yüzden başarılı oluyor. Ama bu durum su üstü wtd nin diğer sahtelerden iyi olduğu anlamına gelmiyor. Yukarıdaki olumsuzlukların olmadığı durumlarda 1 numara silikondur. Bunun tartışması olmaz. Sadece şartlar kullanımına imkan vermiyorsa diğerlerine yönelinir. Mesela rüzgarı karşıdan alıyorsanız ve dalga varsa o zaman su üstü de hikaye. O zaman kaşığa rağbet olur. Diğerleri önümüze düşer çünkü. Sığ dalarlı sahte ise derinlik ve rüzgar müsaitse, ancak dipte silikonun takılacağı kayalıklar varsa kullanılır.
Diğer bir gözlemim su üstü sahteye trofe levreğin nadiren atak yaptığıdır. Trofeden kastım 65 cm ve üzeri. Su üstüne saldıranlar genelde 40 cm civarı levrekler.

Kısacası sahteleriniz çeşitli olmak zorunda. Sadece 1 tip sahte ile av yapamazsınız. Hava dalga yosun mera durumuna göre sahte seçimi yapmanız lazım.

Hatta bazen bunların hiç birini kullanamayacağınız patlak havalar olacak. O zaman tamamen stil değiştirmeniz (surf casting) gerekebilecektir.

B

BS Okuru

Misafir
Arkadaşlar ,sahteleri banko taşlarına takmadan tekirdağda balık almanın yolu önce su üstü sahteler.
su üstü sahtelerin ima skimmer gibi patlak havada gidenleride var.
arkadaşın söylediği gibi 0-30 daiwa bazı meralarda çalışır
1-2 kg balıkları rutin alıyoruz.onda sıkıntı yok.
bir arkadaş ustaya yılda hep denk gelen 3-4 tane ''arizona kertenkelesi '' dediği 5-6 kiloluk levrekleri geçmeye çalışıyoruz.
bizim derdimiz 7-8 kilo ile onu geçip komodo ejderi yakaladık diye ona resim atmak.
bu resimler internette yok.grup içi yazışma.
tavsiyem banko taşlarında suüstü ima pugachev kullanın.
ima salt skimmer.
daiwa 0-30
iyi usta(hani ayak bilegi çok teknik derler ya futbolda,onun bir muadili el bilegi merayı çok iyi biliyorsa silikonda çalıştırır)
kaşıkla da çok nadir sarıkanata atarken levrek yapıştı.genelde bilinçli olarak levrege kaşık atmayız.

Umut D.

Üye
Adı
Umut
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar ,sahteleri banko taşlarına takmadan tekirdağda balık almanın yolu önce su üstü sahteler.
su üstü sahtelerin ima skimmer gibi patlak havada gidenleride var.
arkadaşın söylediği gibi 0-30 daiwa bazı meralarda çalışır
1-2 kg balıkları rutin alıyoruz.onda sıkıntı yok.
bir arkadaş ustaya yılda hep denk gelen 3-4 tane ''arizona kertenkelesi '' dediği 5-6 kiloluk levrekleri geçmeye çalışıyoruz.
bizim derdimiz 7-8 kilo ile onu geçip komodo ejderi yakaladık diye ona resim atmak.
bu resimler internette yok.grup içi yazışma.
tavsiyem banko taşlarında suüstü ima pugachev kullanın.
ima salt skimmer.
daiwa 0-30
iyi usta(hani ayak bilegi çok teknik derler ya futbolda,onun bir muadili el bilegi merayı çok iyi biliyorsa silikonda çalıştırır)
kaşıkla da çok nadir sarıkanata atarken levrek yapıştı.genelde bilinçli olarak levrege kaşık atmayız.
Silikonda tek iğne olması bana güvensiz geliyor.Çok şans vermeme rağmen tekirdağ bölgesinde henüz skor yapamadım. Su üstü sahteye de 4,700 82 cm lik bir trofemiz var ekip olarak onun haricinde bahsettiğiniz komodo ederleri bizim bölgemizde pek yok :) yani ben olmadığı kanaatindeyim.Senede bir iki tane gruplarda falan görebiliyoruz.Tabiki mera seçimi de önmeli. Ancak takıldığım konu yurt dışı avlarında genelde silikon kullanıyorlar ki aslında mantıklı hemde fiyat bakımından daha cazip. Tek iğne olması bana güven vermiyor orada bir çözüm bulmak lazım.