Tekne Için Makina & Jig Makina

Çıkrık baktım. Araştırdım. Ama çıkrık makinalarda sitelerde drag gücü hiç yazılmamış. Drag bilgisi yok. Fiyatlarda uçmuş. Açıkçası çıkrık makinalarla ilgili hiçbir bilgi ve tecrübeye sahip değilim.
Ayrıca dediğim gibi fiyatlar uçmuş. Yani 400-500 tl arası düzgün bir çıkrık makinada bulamadım. Yada vardı ben anlamadığım için bakamadım.
Bu nedenle ( zaten topu topu 2 bayramda bir ay kullanacağım diyerek ) bildiğim normal makaralara bakabildim.

Çıkrık düşünürsen birkaç tane link vereyim incelersin 20-25 kg arası drag

TRY 249.39 6%OFF | SEWS-SHUANGYU RAMPART Balıkçılık Reel 8 Paslanmaz Çelik Rulmanlar Tekne Davul Döküm Balıkçılık Makaraları Süper Güç Sürükle 25Kg
(link)

TRY 196.88 38%OFF | YUYU Metal Dijital Yem Döküm Balıkçılık Reel sayaç ayak Trolling Reel Tuzlu Su içinde 3000 cast Balıkçılık davul tekerlek Sürükle 20 kg
(link)

TRY 226.33 43%OFF | Tam Metal Güçlü Trolling Balıkçılık Reel Çift fren tamburu Tekerlek Döküm Deniz Baitcasting Makaraları Bobin 4.2: 1 hız Max Sürükle 20 kg S4
(link)

TRY 326.64 | MingYang CL70 tam metal trolling balıkçılık reel süper sürükle 20 kg kadar sol/sağ el 3 rulman ücretsiz nakliye
(link)

TRY 256.01 16%OFF | SHUANGYU RAMPART Balıkçılık Reel 8 Paslanmaz Çelik Rulmanlar Tekne Davul Döküm Balıkçılık Makaraları Süper Güç Sürükle 25Kg
(link)

Tekneden kullanmak için tavsiyeler sonucu aldığım trabucco achab master 200 cm 300 gr atarlı kamış için

(link)

Ve satıcı abimizin tavsiyeleri için başlangıç amaçlı aldığım lineaeffe slowjig 210 cm 80-160 atarlı kamış için

(link)

Yılda ancak iki bayramda kullanabileceğim için fazla fiyatlı olmadan ama yarı yolda bırakmıcak bir tekne-jig 🙂 makinası arayışındayım.
Her nekadar satıcı arkadaş elimdeki ryobi tt app power 8000 uyar desede sonuçta en az 150 200 gramlarda 60-70 mt derinlikte rahat çalışacak bir makina daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bu nedenle fiyat performans diyerekten bu iki makina üzerinde yoğunlaştım.

(link)
70 lik makara 20 kg drag 350 tl
91325 dosyayı görüntüle

Ve
(link)
4000 lik makina 25 kg drag 550 tl
91326 dosyayı görüntüle

Bu iki makina arasında tavsiyeniz hangisi olur..
Her ne kadar iki makineden hangisinin tavsiye edileceğini sormuş olsanızda, hiç kullanmadığım ama
3,4:1 devirli olmasından dolayı dikkatimi çeken
Daiwa Ag Plus 6000 Olta Makinesini de yazayım ( 82 cm sarıyormuş. )
İp kullanılabiliyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Komediye bakarmısınız

DragMerhabalar, ürün ile ilgili olarak drag gücü konusunda bilgiye ulaşamadım . Bir site yada katalog varmı incelemek için Yada drag gücü konusunda bilgi verebilirmisiniz Hayırlı işler25 Nisan 2019 Perşembe

Protackle "Merhaba, İstemiş olduğunuz bilgiler üretici firma tarafından sağlanmamaktadır.İyi günler.25.04.2019

Çok güzel bir cevap oldu

😀

Komediye bakarmısınız

DragMerhabalar, ürün ile ilgili olarak drag gücü konusunda bilgiye ulaşamadım . Bir site yada katalog varmı incelemek için Yada drag gücü konusunda bilgi verebilirmisiniz Hayırlı işler25 Nisan 2019 Perşembe

Protackle "Merhaba, İstemiş olduğunuz bilgiler üretici firma tarafından sağlanmamaktadır.İyi günler.25.04.2019

Çok güzel bir cevap oldu

😀
facebook da güç balıkçılık diye bir firma tanıtımını yapmış. 25 kg diyor ama 7+1 bilye demiş. oysa sizdeki linkte 9+1 bilye
(link)

Protackle Ocean Master Cdsej 7000 Jigging Makine

Kampanya ! 1300₺ yerine sadece 650₺.

Drag 25 kg.
Alüminyum gövde/makara/rotor/kapak.
7 paslanmaz çelik bilye +1 silindir bilyesi.
Tek yönlü kavramalı ters dönüş sistemi.
Hassas ön kalama sistemi.
Mükemmel misina kullanımı için S-darbe sistemi.
Güçlü ve büyük çaplı misina kılavuz teli.
Kıvrımları önleyen misina silindiri.
Yumuşak eva kaplı kol.
Güçlü ana dişli.

Yapacağınız av kriterlerine teknik olarak uyan ve tavsiye edilebilecek makinalar biraz daha üst segment oluyor , ancak fikir olması adına ve bütçenizi düşünerek,

(link)

bu makinanın 6000 lik modelinden yaklaşık 10 yıldır 2 adet kullanıyorum, bence incelediğiniz makinaların ikisinden de daha iyi performans gösterir ve senelerce kullanırsınız.

yardımcı olmak kaydı ile uğraşan - araştıran herkese sonsuz saygı ve sevgilerimi ileterek teşekkür ederim.
tam bir haftadır bakmadığım site - gitmediğim balıkçı mağ. kalmadı.
sağolsunlar mağazalarda gerçekten çok akılcı fikirler veren bilgilendirenlerde oldu - bu konuda bilgim olmadığını söylediğimde keklemeye çalışanlarda oldu. 😉
daha öncede belirtmiş olduğum üzere iki bayramda toplamda 1 - 1,5 ay kullanabileceğim fazla fiyatlı olmayan - beni yarı yolda bırakmayacak bir makina aradığım için ( tüm bu özelliklere sahip pek makinada yok ) sonunda banax xtreme gt5000 makinayı aldım.

Ekran Alıntısı.JPG Ekran Alıntısı2.JPG
sağolsun arkadaşta iyi bir iskonta yaparak gönlümüzüde aldı. inşallah üzmez.
işin aslı birazda kardeşimin baskısı vardı. lineaeffe slow jig kamış ile özellikle renk ve kombinasyonu çok iyi olacak diye tutturdu. satıcı arkadaştanda okey alınca sorun çözüldü..

Ekran Alıntısı3.JPG
şimdide tavsiyeler doğrultusunda (link)
kamış için çıkrık makina bakıyoruz.

Komediye bakarmısınız

Çok güzel bir cevap oldu

😀

Erkan bey biz millet olarak hiç bir bilgimiz yada - doğru düzgün bilgimiz olmadığı halde her konuda geniş fikirlere sahip - çok şey anlatabilen < nadir > insanlardanız.
satıcı sattığı ürünün özelliklerini bilemiyorsa eğer !!!!

yardımcı olmak kaydı ile uğraşan - araştıran herkese sonsuz saygı ve sevgilerimi ileterek teşekkür ederim.
tam bir haftadır bakmadığım site - gitmediğim balıkçı mağ. kalmadı.
sağolsunlar mağazalarda gerçekten çok akılcı fikirler veren bilgilendirenlerde oldu - bu konuda bilgim olmadığını söylediğimde keklemeye çalışanlarda oldu. 😉
daha öncede belirtmiş olduğum üzere iki bayramda toplamda 1 - 1,5 ay kullanabileceğim fazla fiyatlı olmayan - beni yarı yolda bırakmayacak bir makina aradığım için ( tüm bu özelliklere sahip pek makinada yok ) sonunda banax xtreme gt5000 makinayı aldım.

91395 dosyayı görüntüle 91396 dosyayı görüntüle
sağolsun arkadaşta iyi bir iskonta yaparak gönlümüzüde aldı. inşallah üzmez.
işin aslı birazda kardeşimin baskısı vardı. lineaeffe slow jig kamış ile özellikle renk ve kombinasyonu çok iyi olacak diye tutturdu. satıcı arkadaştanda okey alınca sorun çözüldü..

91397 dosyayı görüntüle
şimdide tavsiyeler doğrultusunda (link)
kamış için çıkrık makina bakıyoruz.
Hayırlı olsun Özcan Bey. Güzel av haberlerinizi bekliyoruz🙂

Back