Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne Ile Kos

taybars01

Yeni Üye
Arkadaslar selam,

5 metrelik teknemle Bodrum’dan Kos adasina gitmek icin ne gerekir?

Tesekkurler,
Tolga

Sent from my iPhone using Tapatalk

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Transitlog... "şu tekne şu yolcularla bu ülkenin şu limanından o ülkenin bu limanına gidecektir" belgesi... Tabi gidecek yolcularda vize de olması lazım çünkü kapıda vize uygulaması genelde nisan sonunda karşılıklı teyit mektubuyla başlatılıyor... Bir de yasa olarak epeydir var olan ama Yunanistan'ın artık ertelemeyeceğini duyurduğu bir yabancı bayraklı (veya yunan bayraklı ama yabancı sahipli) tekne vergisi bu yıl yürürlüğe girdi.. Bir gün bile kalsanız 1 aylık vergi ödüyorsunuz teknenin boyu-eni ve bir € sabiti çarpılarak... 5 metrelik teknenin değerine yakın masraf çıkar kısaca :eek:

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Transitlog... "şu tekne şu yolcularla bu ülkenin şu limanından o ülkenin bu limanına gidecektir" belgesi... Tabi gidecek yolcularda vize de olması lazım çünkü kapıda vize uygulaması genelde nisan sonunda karşılıklı teyit mektubuyla başlatılıyor... Bir de yasa olarak epeydir var olan ama Yunanistan'ın artık ertelemeyeceğini duyurduğu bir yabancı bayraklı (veya yunan bayraklı ama yabancı sahipli) tekne vergisi bu yıl yürürlüğe girdi.. Bir gün bile kalsanız 1 aylık vergi ödüyorsunuz teknenin boyu-eni ve bir € sabiti çarpılarak... 5 metrelik teknenin değerine yakın masraf çıkar kısaca :eek:
Ve bir sigortacı olarak; Yunanistan ve adalarını kapsadığını özellikle belirten all risk yat sigorta poliçesini de ben ilave edeyim.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bir de cesaret..
Açık denizin şakaya gelir hali yok.
Bu nedenle de tekne ekipmanlarının eksiksiz olmasında fayda var.

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ve bir sigortacı olarak; Yunanistan ve adalarını kapsadığını özellikle belirten all risk yat sigorta poliçesini de ben ilave edeyim.
Sizin ilaveden sonra ben de bir eksiltme yapayım madem skor eşitlensin :D bu ayki naviga dergisinde bahsettiğim vergi tarifesini buldum, 7,00mt'den başlıyor.. 7 metrenin altına vergi konmamış; muhtemelen "kim gelir ki la küvet kadar kayıkla?" diye düşünmüşler :D

taybars01

Yeni Üye
:) benim ev ve teknenin bagli oldugu yer Karaincir, yani tam Kos un karsisi. Dumduz gidince liman 6 km olculuyor. Gidemez miyim? Cok heves etmistim...

Sent from my iPhone using Tapatalk

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Gidersiniz... de transitlog çıkaracaksınız, kapsamlı bir uluslararası geçerli sigortanız olacak (muhakkak ingilizcesi de olmalı yanınızda poliçenin), kayıkta her tür seyir ve güvenlik ekipmanı eksiksiz olacak... Bir de cevap alamayınca mülteci teknesi sanıp 50cal makineli ile taranmamak için telsiziniz olacak ve 16. kanalda dinlemede olacaksınız... Hatta o kadar kısa mesafede yolunca yola çıkar çıkmaz telsizden kos SG ile irtibat kurup nereden nereye kaç kişi vs bilgilerinizi verip tekneyi tanıtmanız ve talimatlarına göre hareket etmeniz gerekiyor... O kadar zahmete değer mi; bilmem...

Çoook eskiden (93 veya 94) Bodrum limandan bir yakınımız teknesini kaptanıyla birlikte vermişti; Güllük tarafına geçerken kaptan biraz jest biraz da hava olsun diye telsizden yunan SG'siyle konuşup "biz bi suya gireceğiz belki akşamüzeri yemek de yeriz" diye izin almıştı gidip gelmiştik birkaç saatliğine.. Şimdi öyle muameleler olduğunu sanmıyorum, her taraf mülteci teknesi...

Badisönmez

Aktif Üye
bir sigortacıya sorayım o zaman,
bot aldığımda botu ve motoru çalınmaya yada batmaya karşı sigortalatabilirmiyiz?
tekne sigortası yapılıyor ve dinghy bu sigortaya dahil edilebiliyor ama sadece şişme bot ile ilgili bir şey bulamadım.

Son düzenleme:

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben de bir ekleme yapayım. Değinilmiş ama teknenin özellikleri de önemli. Kos'a 4 mil mesafeden bile geçecekseniz önce Bodrum limanına gitmeniz ve pasaport polisi eşliğinde Bodrum limanından çıkış yapmanız gerekir. Bunlara ek olarak teknenin boyu yanı sıra eni ve en önemlisi de güçlü bir motora ihtiyacı olacaktır. Açık deniz şakaya gelmez. Ortakent'in karşısındaki orak adasına kadar genelde dalga yoktur ama hemen arkasına geçtiğinizde inanılmaz bir dalga ile karşılaşabilirsiniz. Daha açıklar tabii ki daha tedbir gerektiren durumlar isteyecektir.

Bunlara ek olarak transitlog, vize, yunan limanına yanaştığınızda ödeyeceğiniz bağlama harcı vs derken en iyisi 25 euro vereyim, gidiş dönüş feribot biletimi alayım derken kendinizi bulabilirsiniz. Nereden mi biliyorum, ben de denedim ama astarı yüzünü geçti :)

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bir sigortacıya sorayım o zaman,
bot aldığımda botu ve motoru çalınmaya yada batmaya karşı sigortalatabilirmiyiz?
tekne sigortası yapılıyor ve dinghy bu sigortaya dahil edilebiliyor ama sadece şişme bot ile ilgili bir şey bulamadım.
Evet, sigortalatabilirsiniz. Ancak botunuz güvenlikli bir marina'da olması şartıyla sigorta yapabiliyorlar. Eğer sitede duracaksa bot ve motorunuz yine sitenin de güvenliği ve/veya güvenlik kamerası tertibatı olmalı diye hatırlıyorum.