Tekne oltasi lütfen yardim

Merhaba,

İsterseniz 0.08 lik bile kullanırsınız. Tercihinize bağlı. İpin altına mono misinadan dolgu yapıp kullanabilirsiniz.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Makine büyük olduğu için ince iplerde sorun olur diye düşünmüştüm. Ne yazık ki 0.32 mm gibi kalın bir ip kullanıyorum aldığım yerde en ince ve en uygun fiyata bu ip olduğu için.

Sanırım 0.18 en ideali tekne avlarinda

merhaba, bende tekne kamışı tavsiyesine ihtiyacım var. istanbulda yemli çinekop sarıkanat avında kullanacağım. kafamda belirlediğim bazı modeller var. yardımcı olursanız sevinirim
düşündüğüm uzunluk max 160 cm
sahip olduğum makine : Okuma Alaris ALS-50

Okuma g-force solid
Remixon hurricane
Lineaffe mustang
Remixon sniper
Okuma classic UFR
Daiwa Sensor Boat

şimdiden teşekkürler.

merhaba, bende tekne kamışı tavsiyesine ihtiyacım var. istanbulda yemli çinekop sarıkanat avında kullanacağım. kafamda belirlediğim bazı modeller var. yardımcı olursanız sevinirim

Okuma g-force solid
Remixon hurricane
Lineaffe mustang
Remixon sniper
Okuma classic UFR
Daiwa Sensor Boat

şimdiden teşekkürler.
Eski teknemde şahsen kamış getireni suya atıyordum.El oltası üzerine ben hala bir kamış veya makine tanımıyorum.🙂
Ben saymış olduğunuz ürünlerden eşim için mustang i almıştım.2.40 olanını.Tekne turunda bir denedim.İnanılmaz hassasiyeti var.Balığı tasmalamak o nedenle çok daha kolay.Fiyat performans olarak beni memnun etti.Ancak teknede kamışdan daha önemlisi makine.Çünkü tekneye çıkartacak olan makineniz olacak.Remixonları ben elerdim.Malum menşei belli.Okuma sorun çıkartmayan daha doğrusu sorunu çabuk giderebileceğin bir marka.Daiwa zaten söze gerek yok ama sarıkanat ve çinekop hedef balıksa gerekli mi tartışılır.Zaten makineniz tekneden daha çok spin avcılığı için uygun.Kaliteli bir jig makinesi teknede sizi çok rahat ettirecek ve istediğiniz balık türüyle av yapabilmenizi sağlayacaktır.
Nacizane görüşlerim bunlardır.Ancak gene belirtiyorum teknede el oltası kullanın.Hem çok ekonomik hem balık zevkini sonuna kadar yaşatmakta.
Şimdiden rastgele.

Okuma g-force solid
Remixon hurricane
Lineaffe mustang
Remixon sniper
Okuma classic UFR
Daiwa Sensor Boat

şimdiden teşekkürler.
............. trabucco achap 180 kullaniyorum çok memnunum uç kısmı baya inçe vuruslari süper hissettiriyor sağlamlık konusundada bence iyi iki tane kiloluk cuprayi sudan kesip tekneye aldı babamısin demedi

1.80-2.10 tercih edilir...

alivio 210 kullanıyorum.sonderece memnunum.Hem hafif hem hassas.tavsiye ederim

Eşref abi teknenin üstü kapalı o nedenle sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum. 1.65 ve 1.50 denedim. 1.50 daha rahat gibi geldi.

kusuruma bakma sorunu şimdi gördüm.balık çekerken herhangibir sorun olmuyor.bu4.tekne kamışım tavsiyeler üzerine bir tane biradere aldım.onunkini test ettikten sonra bir tanede kendime aldım 210 olması hassasiyeti arttırıyor.artı eğer yılan dili takım kullanacaksan ileri atmana da kolaylık sağlıyor.diğer kullandığım kamış ların 2 tanesi 165 cm idi ben randıman alamadım. daiwa sensör 180 veokumanın tele bot180 kamışını
aldım iyiydiler lakin alivyo bir başka güzel.fiyatı da oldukca makul

shimano alivio Ax210h tele bot kamışı

Okuma g-force solid
Remixon hurricane
Lineaffe mustang
Remixon sniper
Okuma classic UFR
Daiwa Sensor Boat

şimdiden teşekkürler.
Okuma classic UFR 180 cm olanı kullanıyorum. Heavy uç bile çok hassas, en ufak vuruşu hissettiriyor.
80-100 gr ağırlıkta rahat çalışıyor.

Eski teknemde şahsen kamış getireni suya atıyordum.El oltası üzerine ben hala bir kamış veya makine tanımıyorum.🙂
Ben saymış olduğunuz ürünlerden eşim için mustang i almıştım.2.40 olanını.Tekne turunda bir denedim.İnanılmaz hassasiyeti var.Balığı tasmalamak o nedenle çok daha kolay.Fiyat performans olarak beni memnun etti.Ancak teknede kamışdan daha önemlisi makine.Çünkü tekneye çıkartacak olan makineniz olacak.Remixonları ben elerdim.Malum menşei belli.Okuma sorun çıkartmayan daha doğrusu sorunu çabuk giderebileceğin bir marka.Daiwa zaten söze gerek yok ama sarıkanat ve çinekop hedef balıksa gerekli mi tartışılır.Zaten makineniz tekneden daha çok spin avcılığı için uygun.Kaliteli bir jig makinesi teknede sizi çok rahat ettirecek ve istediğiniz balık türüyle av yapabilmenizi sağlayacaktır.
Nacizane görüşlerim bunlardır.Ancak gene belirtiyorum teknede el oltası kullanın.Hem çok ekonomik hem balık zevkini sonuna kadar yaşatmakta.
Şimdiden rastgele.
tavsiyeleriniz ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. El oltasının zevki ayrı çocukken sandal kiralayıp çapari ile istavrit yakalarken oldukça keyif veriyordu 🙂
şimdi teknede biraz kalabalık olunuyor 6 kişi kadar haliyle el oltası kullanımı biraz zorlaştı tabi bu benim fikrim. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Makine konusunda aslında birazda ara sıra spin avı yaparmıyım diyerekten bu makineyi tercih ettim, yanlış tercih mi tekne için neden uygun degil sizce ?

Okuma classic UFR 180 cm olanı kullanıyorum. Heavy uç bile çok hassas, en ufak vuruşu hissettiriyor.
80-100 gr ağırlıkta rahat çalışıyor.
teşekkürler. benimde aklımda olan Okuma Classic UFR Sea Boat 150cm 100-200g - 2P tekne üstü kapalı olduğu için hareket alanı oldukça kısıtlı. sanırım bu modelde uç sabit.

teşekkürler. benimde aklımda olan Okuma Classic UFR Sea Boat 150cm 100-200g - 2P tekne üstü kapalı olduğu için hareket alanı oldukça kısıtlı. sanırım bu modelde uç sabit.
ilk önce tavsiye üzerine TRABUCCO Achab Master Sea 210cm 30-300gr Olta Kamışı almıştım. 200 gram kurşun ile teknede sarozda güçlü akıntılarda çok işime yaradı. daha sonra
Lineaeffe Slow Jıggıng Boat Up To 2.10 mt 160g Slowjig Kamışı aldım. marmarada tekne ile 75-100-125 gram kurşun ile kullandım. gerek çaparide gerekse yemli takım ile çok hassas ve çaparide jig de çok rahat aksiyon veriyor. hassas ve dengeli bir kamış. ( bence - kendi tercihimdir - teknede kullanılacak olan kamışın 1,80 cm altı olmaması ve 75gr. 100gr da çok çabuk esnememesi lazım ) her iki kamıştada ip kullanmaktayım. ipin artıları malum. en ufak bir vuruşu dahi kamışı tuttuğunuz elinizde hissedebiliyor çok rahat tasmalama yapabiliyorsunuz. özellikle tekne için kamış ve makinanın hafif olması çok avantajlı.

tavsiyeleriniz ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. El oltasının zevki ayrı çocukken sandal kiralayıp çapari ile istavrit yakalarken oldukça keyif veriyordu 🙂
şimdi teknede biraz kalabalık olunuyor 6 kişi kadar haliyle el oltası kullanımı biraz zorlaştı tabi bu benim fikrim. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Makine konusunda aslında birazda ara sıra spin avı yaparmıyım diyerekten bu makineyi tercih ettim, yanlış tercih mi tekne için neden uygun degil sizce ?
Tekne malum hedef balık çeşitliliği ve kıyı balıkçılığına göre daha büyük boylarda balık avlama imkanı sunmakta.Haliyle hem güçlü hem de yormadan balığı teknemize alabileceğimiz bir makine av zevkini arttırmakta.Sonuçta olay bütçeyle doğru orantılı olarak konfor seçimimizde.Ancak lüfer diye atarken çok nadir de olsa kofanaya denk gelirseniz demek istediğimi daha rahat anlarsınız.Hem akıntı hem balığın asılma gücü derken makinenin çekiş gücü size ayrı bir güven vermekte.Yoksa sizin makinenizde balığı çekebilecek nitelikte.Her araba gideceğiniz yere sizi ulaştırır ama bazı arabalar daha keyifle ulaştırır.
Ben bu nedenle ilerde tekrar tekne almayı düşündüğümden raw 2 55 aldım.Hem boğaz da kıyıdan hem de tekneden avlarda güven rahatlık sağlayan sağlam bir makine.
En önemlisi keyifle sağlıkla elimizdekileri kullanmak.Ana gene diyorum el oltasından şaşmayın.🙂
Rastgele

Tekne malum hedef balık çeşitliliği ve kıyı balıkçılığına göre daha büyük boylarda balık avlama imkanı sunmakta.Haliyle hem güçlü hem de yormadan balığı teknemize alabileceğimiz bir makine av zevkini arttırmakta.Sonuçta olay bütçeyle doğru orantılı olarak konfor seçimimizde.Ancak lüfer diye atarken çok nadir de olsa kofanaya denk gelirseniz demek istediğimi daha rahat anlarsınız.Hem akıntı hem balığın asılma gücü derken makinenin çekiş gücü size ayrı bir güven vermekte.Yoksa sizin makinenizde balığı çekebilecek nitelikte.Her araba gideceğiniz yere sizi ulaştırır ama bazı arabalar daha keyifle ulaştırır.
Ben bu nedenle ilerde tekrar tekne almayı düşündüğümden raw 2 55 aldım.Hem boğaz da kıyıdan hem de tekneden avlarda güven rahatlık sağlayan sağlam bir makine.
En önemlisi keyifle sağlıkla elimizdekileri kullanmak.Ana gene diyorum el oltasından şaşmayın.🙂
Rastgele
Hayırlı olsun diyelim, sağlıklı güzel iyi avlar nasip olsun

Back